Explorând “Tehnologie cu suflet” cu Stacey Roshan

V-am vorbit în articolul trecut despre patru roluri ale utilizării tehnologiei în clasă, prin vocea celor patru educatori și a celor care i-au ajutat să implementeze aceste instrumente în clasă. Astăzi, vă vorbim de un alt rol și o altă perspectivă – tehnologia care ajută la umanizarea clasei și la creerea unui mediu de învățare mai sigur. Aceste argumente sunt susținute de Stacey Roshan în cartea ei nou apărută – “Tehnologie cu suflet” (Tech with heart) – prezentată de autorul articolului apărut în revista FlippedLearning – Kelly Walsh, ca fiind o carte plină de inspirație care ajută educatorii să găsească căi prin care tehnologia ajută la umanizarea claselor și îi împuternicește pe elevi pentru a avea succes.

EdTech-heart-1

Stacey Roshan este Director de Inovație și Tehnologie Educațională la Școala Bullis, o școală independentă cu grădiniță și 12 clase din Potomac, Maryland. Stacey și-a asumat această poziție după ce a predat un număr de ani și predă în continuare matematică. Ea a fost un timp lung contributor la lumea online a EdTech prin intermediul Twitter, al blogului ei (techiemusings.com), și altor publicații.

EdTech-heart-6Acest an este foarte important pentru Stacey, deoarece ea a scris și publicat o carte, Tech with heart. Am fost încântat de această carte din primul moment în care am început să o citesc. Stacey pune mult suflet în rolul ei. Vă rog să remarcați subtitlul de pe coperta cărții: Valorificând tehnologia pentru a împuternici vocea elevului, a-i calma anxietatea și a crea clase pline de compasiune.

Eu cred că tehnologia strălucește cu adevărat în școlile noastre atunci când permite profesorilor să fie grijulii și să se străduiască să-i înțeleagă și să-i ajute pe elevii care stau în clasele lor, privind la profesori pentru îndrumare și pentru a învăța. Stacey este un exemplu minunat al unei astfel de gândiri.

Iată mai jos interviul meu cu Stacey.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=m8s19kIZvWcStacey Roshan Interwiev– Tech With Heart

Sper că îl veți privi și vă veți delecta cu acest interviu în care discutăm despre carte și despre experiențele lui Stacey. Ea subliniază și clarifică un lucru, și anume că ea scrie despre ce a funcționat pentru ea și că speră că aceste idei îi vor ajuta pe alți profesori să găsească acele idei care pot funcționa pentru ei, știind că nu toate ideile ei vor rezona cu toată lumea.

EdTech-heart-2

Iată aici câteva din lucrurile despre care am discutat, care sunt dezvoltate mai departe în carte:

  • Tehnologia poate atrage elevul în discuție și lasă pe orice elev să aibă o voce, fără să fie pus sub reflector și să se îngrijoreze că trebuie să răspundă repede.

  • Anxietatea pe care Stacey a experimentat-o ca elevă și cum a informat-o acest fapt pentru a găsi o abordare pentru clasa ei.

  • Cum și de ce înregistrarea lecției pe un video în locul lecturii a schimbat dinamica clasei, ”mai mult decât aș fi putut anticipa”, spune ea.

  • Cum, cerându-le elevilor să vină cu un feedback după ce au văzut un video de instruire, te poate poziționa pe tine într-o situație în care folosești mai bine timpul orei.

  • Oportunitățile de a eșua și de a face greșeli sunt esențiale și importante. Elevii au nevoie să știe că nu trebuie să fie perfecți și că nu trebuie să aibă dreptate mereu.

  • Pedagogie > Tehnologie” – pedagogia primează întotdeauna, tehnologia este doar o unealtă și tehnica pedagogică este mai importantă decât tehnologia care o face posibilă.

  • Meta-cogniția – cum îi putem ajuta pe elevi să învețe cum să învețe și să reflecteze la propria lor învățare?

Multe mulțumiri lui Stacey pentru timpul acordat discuției cu mine și modul în care își împărtășește experiența cu toată lumea.

EdTech-heart-3

Kelly Walsh (CEO la Universitatea Westchester din White Plains, NY) – vă recomandă cu căldură cartea ei (https://www.daveburgessconsulting.com/books/tech-with-heart/) și resursele* pe care Stacey le pune la dispoziție pentru a-i ajuta pe educatori să înceapă utilizarea câtorva din uneltele și tehnicile despre care vorbește în carte.

* https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=F4fgT0M4qaoEmpatia în EdTech: Cum transformăm noi învățarea la Școala Bullis

Sursa: https://flippedlearning.org/syndicated/exploring-tech-with-heart-stacey-roshan/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.