Intră în comunitatea CREER

Aceasta este o INVITAȚIE!

you-are-invited-bigUna specială, care vă îndeamnă la dezvoltarea unei comunități de persoane interesate și pasionate de temele educației și dezvoltării sănătoase și benefice a copiilor, tinerilor și, de ce nu, a persoanelor adulte.

Pentru noi aceste idei sunt grupate sub conceptele de Eco-bio Educație și Reziliență.

Vă invităm la reflecție, la dezbatere și schimb de idei pe aceste teme.

Vă invităm să aduceți în fața celorlalți idei, modele, propriile experiențe.

Să împărtășim împreună aceste idei și resursele pe care le-am descoperit.

Într-un cuvânt, ne propunem să învățăm unii de la alții și, împreună, să încercăm să creăm acele modele de formare care dezvoltă copii, tineri, oameni sănătoși, împliniți și fericiți, capabili să reziste cu succes în fața oricăror obstacole, greutăți sau crize.

Ne propunem să creăm împreună un Living-LAB, un laborator viu în care să se nască nu numai concepte generale ci și idei concrete, metode și instrumente, pe care apoi să le testăm împreună, în proiecte de mai mică sau mai mare amploare și pe care să le dăm mai departe.

Ne vom și întâlni fizic, pentru ca fiecare să aibă ocazia să-ți susțină în persoană ideile și să prezinte rezultatele concrete ale muncii proprii.

INVITATION-SCIENCE-print

Nu știm dacă suntem “catchy” și nici nu ne propunem asta cu orice preț.

Dar știm că metodele pe care le-am experimentat fiecare, ca persoană sau organizație, cu sute de copii și tineri de toate categoriile – talentați (gifted), năzdrăvani sau căutând atenția și dragostea celor din jur cu orice preț, copii cu diverse probleme (inclusiv cu diverse handicapuri), care cer o atenție și educație specială – ei bine, metodele noastre bazate pe joc, interactivitate, cercetare, arte etc. au dat roade.

Și noi le-am îmbunătățit an de an. Dar nu ne-am oprit aici.

Ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții, ne-am documentat, am studiat, am reflectat și dezbătut, am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să strângem cât mai multe informații și idei și, mai ales, am parteneriat cu mulți din cei care aveau idei similare și își doreau să lucreze pentru a transforma modul în care sunt formații copiii, tinerii și adulții.

Cine suntem? Suntem membrii ai Consorțiului ACORD, înființat non-formal în anul 2011, și mulți dintre noi am experimentat diverse metode (non-formale) și am început să dezbatem pe marginea acestor teme încă de acum câțiva ani.

Și, dacă vă regăsiți în „portretul” pe care l-am schițat aici, vă invităm alături de noi în comunitatea CREER – Centrul de Resurse pentru Eco-bio Educație și Reziliență.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.