Prezentarea site-ului – McGraw-Hill’s Redbird Math

Astăzi ne-am propus să vă prezentăm una din resursele de învățare care utilizează tehnologia modernă și ajută profesorii de matematică din clasele primare (din țările vorbitoare de limba engleză) și elevii din clasele elementare să atingă noile standarde din educație, cu lecții și probleme care abordează probleme ale lumii reale și dezvoltă multe din competențele cerute astăzi. Cam așa cum am văzut că mai fac și unii dintre profesorii de la noi. Deosebirea este că, la noi, profesorii sunt nevoiți să inventeze și să lucreze singuri, pe când resursa despre care vrem să vă vorbim a fost creată de un întreg grup de experți în educație din cadrul unei universități, cumulând ultimele cercetări din domeniul neuro-științelor și educației, experiențele unui mare număr de profesori, a fost verificată ca eficiență în mai multe școli și este pusă la dispoziția oricărui profesor care dorește să o utilizeze și a elevilor, contra unui abonament.

Iată prezentarea acestei platforme de învățare, făcută de unul din editorii principali de la Education World, Keith Lambert.

Prezentare generală1-Redbird-1

McGraw-Hill’s Redbird Math* (redbird – pasărea roșie) este o platformă online de învățare interactivă pentru clasele K-7 (grădiniță – clasa a 7-a), reprezentând un model de învățare susținut de date științifice, care a fost dezvoltat pe baza a 25 de ani de cercetări ale unor oameni de știință de top de la Universitatea Stanford.

* https://www.mheducation.com/prek-12/explore/redbird.html

Conținutul

Instruirea interactivă Redbird, seturile de exerciții practice, ”obiectele” digitale pe care le pot manipula elevii, jocurile bazate pe abilități și conexiunile cu lumea reală tip STEM (ȘTIM) fac acest produs să fie în mod special unic printre alte programe online de învățare a curriculum-ului. Diferitele module aliniate standardelor și bine structurate, abordează o serie de teme ale lumii reale, de la comportamentul animalelor, la chimia alimentară, medicină, printarea în 3D, combaterea dezastrelor și conceperea jocurilor video.

1-Redbird-2

Experiența: O trecere în revistă

Când m-am logat (am intrat pe site) am ezitat puțin, ca să fiu cinstit. Fiind educator de mai bine de 15 ani, am văzut numeroase încercări de angajare a elevilor clasei în învățarea online. Cu toate acestea, cred acum că McGraw-Hill a găsit o soluție pentru instruirea suplimentară digitală în matematică.

Ca utilizator-elev, îți începi experiența Redbird cu o simplă evaluare a nivelului cursului, dezvoltată pentru a realiza care sunt nevoile tale ca învățăcel care își începe călătoria. De la această experiență inițială, către lecții, sesiuni practice și aplicații, totul la acest produs este despre diferențiere, iar acest lucru îl face să fie ca o nestemată în mocirlă.

Modelul de învățare este structurat într-un format suficient de simplu: înțelegere, aplicare și creare. Lecțiile sunt bine programate și includ materiale vizuale clare, în multe dintre ele existând ”obiecte” digitale care permit acțiuni hands-on de-a lungul experienței de învățare. Mi-a plăcut să pot muta imediat forme de-a lungul unei hârtii milimetrice pentru a aplica o abilitate pe care tocmai am învățat-o într-o lecție video. Învățarea aici nu este pasivă: trebuie să devii un participant activ în procesul tău de învățare pentru a putea avansa.

1-Redbird-4

Mi-a plăcut cât de bine pare structurat totul în lecția pe care am parcurs-o. Am trecut de la cunoștințele fundamentale, la seturi de activități din ce în ce mai provocatoare, către următoarea generație de probleme ale lumii și jocuri inteligente. Tehnologia adaptativă m-a urmat de-a lungul întregului proces, acordându-mi suport acolo unde părea că am nevoie și trecându-mă la următoarea etapă atunci când eram pregătit. Acest gen de adaptare, împreună cu un suport ușor de accesat înseamnă oportunități mai mari pentru procesul de auto-instruire, ceea ce prin sine înseamnă la final diferențierea în clasă.

McGraw-Hill și Stanford University au mers cu adevărat la un alt nivel și dincolo de programe similare atunci când vine vorba de sarcinile de performanță și de învățarea bazată pe proiecte. În continuarea lecțiilor și a modulelor de practică, Redbird permite elevilor să utilizeze ceea ce au învățat pentru a învăța să abordeze probleme ale lumii reale întâmpinate în cadrul profesiilor din lumea reală. Am petrecut o bună bucată de timp integrând un număr de abilități matematice învățate, trecând prin specificațiile lansării în siguranță a unui satelit în spațiu. Sarcina a fost ușor de parcurs, a avut un număr de ”obiecte” de manipulat corespunzând celor din lumea reală și, cel mai important, punând întrebări pe care mulți dintre profesorii de matematică le aud de-a lungul unui an școlar: ”De ce trebuie să știu asta? Când voi folosi asta?”

1-Redbird-5

În fine, din poziția profesorului de data aceasta, monitorizarea activităților elevilor nu poate fi întrecută. Raportările Redbird bazate pe date permit profesorilor să verifice nivelul de atingere al standardelor, să verifice situația comparativă a clasei și chiar să utilizeze aplicația “student replay” (redare activitate elev) pentru a vedea video-urile accesate de elev și cum a navigat acel elev prin fiecare activitate, permițând educatorilor să identifice ariile care au nevoie de remediere și/sau suport.

1-Redbird-6

Concluzie

McGraw-Hill a realizat ceva minunat aici. Redbird Math este una din primele platforme de învățare online pe care am văzut-o să dea cu adevărat educatorilor lucrurile de care au nevoie în clasele elementare. Ei au luat cu siguranță toate lecțiile învățate în ultimii douăzeci de ani de digitalizare a învățării și au construit din ele un sistem comprehensiv, de ultimă generație care să completeze curriculum-ul de bază cu instruire digitală complementară pentru a accelera traiectoria de învățare în domeniul matematicii a oricărui învățăcel.

Sursa: https://www.educationworld.com/node/45834

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.