Mentalitatea profesorului inovativ

În ultimii 2-3 ani am văzut tot mai multe work-shop-uri și discuții despre mentalitatea deschisă în educație și asta mă bucură. Deoarece cred cu tărie că mentalitatea educatorilor și a elevilor are un rol foarte important în rezultatele educației.

MI-ar place să cred că și articolele pe care le-am publicat noi aici, în CREER, încă din 2016*, au avut un mic rol în asta. Indiferent dacă am numit-o mentalitate flexibilă sau mentalitate de creștere, înțelesul conceptului este similar.

* https://creeracord.com/2016/11/29/dezvoltarea-unei-mentalitati-flexibile-si-de-asumare-de-riscuri/

V-am mai vorbit puțin și despre mentalitatea de inovator, excelent descrisă în cartea lui George Couros, Mentalitatea de inovator: Dă forță învățării, dezlănțuie talentul și fii lider al unei culturi a creativității, pe care o citesc abia acum.

În cartea lui, Couros explică pe larg de ce avem nevoie acum în școli de profesori cu mentalitatea de inovatori și de directori care să-și asume riscuri, lăsându-i pe profesori să inoveze (câteodată și să eșueze în proiectele lor) și să colaboreze,

Unul din răspunsuri este acela că societatea actuală are nevoie de cât mai mulți inovatori, inventatori, minți analitice și creative. Iar simpla dorință ca elevii noștri să devină inovatori în școli care nu au profesori cu aceeași mentalitate este o dorință deșartă. Dacă profesorii nu demonstrează aceste caracteristici și dorința de a ”inova în interiorul cutiei” (în cadrul dat al sistemului de educație), de ce ar face elevii ceva diferit? Evident nu o vor face.

What we model is what we get” – Jimmy Cassas

Trăim într-o lume complexă care are nevoie ca noi să căutăm moduri diferite și mai bune de a rezolva problemele și de a-i ajuta pe elevi noștri să se pregătească pentru această lume în continuă transformare.

Dacă vă întrebați ce înseamnă învățarea astăzi, iată ce spun cei de la Centrul pentru învățare accelerată (SUA) despre acest subiect:

Învățarea este creație, nu consum de informație. Cunoașterea nu este ceva absorbit de cel care învață, ci ceva creat de el. Învățarea se petrece atunci când cel care învață integrează noile informații și abilități în structura propriului eu. Învățarea este pur și simplu crearea de noi înțelesuri, de noi conexiuni neuronale și de noi modele de interacțiuni electrice și chimice în interiorul sistemului creier-corp al cuiva.

Spre deosebire de ceea ce gândesc mulți, inovarea nu înseamnă că trebuie să schimbi totul; câteodată este nevoie să schimbi doar un singur lucru. Și acea experiență te va conduce spre oportunități de învățare mai bune.

Ca să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce înseamnă să fii un profesor inovativ, până veți ajunge să citiți întreaga carte a lui Couros, vă propunem o sinteză, pe care autorul a denumit-o mantră.

Mantra educatorului inovativ

Sunt un educator.

Sunt un inovator.

Sunt un educator inovativ și voi continua să întreb: ”Ce e cel mai bine pentru învățăcei?

Cu această abordare empatică voi crea și concepe experiențe de învățare.

Cred că abilitățile, inteligența și talentele mele pot fi dezvoltate, ceea ce mă va conduce spre crearea de idei noi și mai bune.

Recunosc că există obstacole în educație dar, ca un inovator mă voi concentra pe ce este posibil astăzi și unde pot face schimbările care vor conduce către mâine.

Voi utiliza instrumentele care-mi sunt astăzi la îndemână și voi continua să caut căi noi și mai bune de a mă dezvolta, de a-mi împărtăși gândirea, în timp ce voi crea și voi fi conectat cu propria învățare.

Mă concentrez nu numai pe ceea ce pot îmbunătăți, dar și pe lucrurile care deja constituie forța mea și caut să dezvolt aceste forțe în mine și în ceilalți.

Construiesc pe ceea ce știu deja, dar nu mă limitez. Sunt deschis și dornic să accept o nouă învățare, în timp ce îmi pun continuu întrebări care să mă ajute să progresez.

Pun la îndoială modul în care gândesc, provoc ideile și nu accept ideea că ”Acesta este modul în care am făcut întotdeauna lucrurile” ca fiind un răspuns acceptabil pentru elevii mei și pentru mine.

Demonstrez acel mod de învățare și leadership-ul pe care îl caut la ceilalți. Îmi asum riscuri, caut să dezvolt lucruri noi și explorez noi oportunități.

Cer și altora să-și asume riscuri în propria învățare și sunt deschis să demonstrez că sunt dornic să fac la fel.

Cred că izolarea este inamicul inovației și voi învăța de la alții să creez oportunități de învățare mai bune pentru alții și pentru mine însumi.

Mă conectez cu ceilalți atât la nivel local cât și global pentru a afla idei de la toții oamenii și din toate locurile. Voi utiliza acele idei, împreună cu propria judecată profesională ca să adaptez ideile pentru a îndeplini nevoile specifice ale învățăceilor din comunitatea în care lucrez.

Cred în propria voce și experiență, la fel ca și în vocea și experiența celorlalți, deoarece cu toții suntem importanți pentru progresul educației.

Îmi împărtășesc experiența și ideile pe care le-am creat ca să-i ajut pe ceilalți. Împărtășesc pentru a-mi provoca propria gândire și pentru a avea un impact asupra învățăceilor, tineri sau adulți, de pretutindeni.

Ascult și învăț lucruri din perspective diferite deoarece știu că împreună suntem mult mai buni decât am putea fi vreodată de unii singuri. Pot învăța de la oricine și în orice situație.

Reflectez activ asupra propriei învățări deoarece știu că, pentru a progresa este crucial să privești și în urmă.

Dacă vom îmbrățișa cu toții această mentalitate, imaginați-vă ce ar putea deveni educația!

– George Couros.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.