Prețuiește acele talente ale învățăceilor care sunt dincolo de cele academice

Am mai vorbit despre acest subiect și în alte articole *, dar acesta vine atât cu o nuanță diferită cât și cu recomandarea unei cărți-ghid utilă atât pentru profesori cât și pentru părinți. Deși George Couros, autorul articolului de mai jos recomandă să o cumpărați de pe Amazon, noi am găsit-o pentru voi, gratuit, pe platforma Teachers pay Teachers, sub formă de Ebook.

* – https://creeracord.com/2019/09/12/sa-aduci-la-lumina-darurile-si-talentele-fiecarui-copil/

* – https://creeracord.com/2019/04/30/creativitatea-e-in-totul-in-special-in-predare-sir-ken-robinson/

* – https://creeracord.com/2019/05/09/colaborand-cu-maslow/

1-Appreciation-talents-1

O carte care mi-a schimbat gândirea de la a mă concentra pe ce pot face oamenii în loc să mă concentrez pe ce nu pot ei face a fost cartea scrisă de Jennifer Fox ”Forțele copilului tău”** Iată un citat din carte:

Copiii nu-și pot dezvolta interesul pentru un anumit subiect / materie numai pentru că adulții le spun că ar trebui să fie interesați de asta. Copiii devin nemotivați atunci când nu înțeleg importanța lucrurilor despre care li se cere să învețe. Și ei devin frustrați și anxioși când se așteaptă de la ei să demonstreze achiziții înalte la o materie care nu pare importantă pentru ei – în special atunci când le lipsește interesul sau talentul natural în acea arie.

** https://www.amazon.com/Your-Childs-Strengths-Parents-Teachers-dp-0143115170/dp/0143115170/ref=mt_paperback?

Iată și cartea în format PDF –

NowDiscoverYourStrengthsStudentsandTeachers

1-Appreciation-talents-2

Aș vrea să spun vreo două lucruri despre acest citat.

1. Înțelegerea motivului pentru care este esențial să înveți ceva trebuie să meargă dincolo de acel ”o să fie cerut la test”. Este important să conectăm relevanța subiectului de viețile elevilor noștri și acesta este motivul pentru care eu încurajez valoarea practicarii metodelor ”conduse de cel care învață, bazate pe dovezi-informație”. (“learner-driven, evidence-informed”). Cunoscându-i pe cei pe care îi deservim (elevi/ studențiii) și conectându-ne la viețile lor ajută la a le face învățarea mai semnificativă la nivel personal. În cartea mea, “Innovate Inside the Box”, am împărtășit aceste cinci întrebări, care pot fi puse în orice moment al anului:

1-Appreciation-talents-6-text

2. Noi trebuie să înțelegem că inteligența nu este întotdeauna egală cu ”talentul academic”. De fapt, unele dintre talentele pe care le au elevii nu se potrivesc neapărat în mediile școlii, dar asta nu înseamnă că aceste talente nu sunt valide. Ca elev, mie mi s-a spus într-una că ”vorbesc prea mult”, iar acum ”vorbitul” constituie pentru mine o carieră. Noi trebuie să încercăm să găsim acele daruri, talente, forțe pe care le au elevii noștri și să le scoatem la lumină, indiferent dacă acestea se potrivesc sau nu cu cele din ”cutia academică”. Nu spun aici să ignorăm curriculum-ul sau să pretind că nu te vei confrunta cu testele de stat; pentru că asta este realitatea pentru școlile din jurul lumii. Mă concentrez mai mult să arăt că noi îi prețuim mai mult pe învățăceii noștri ca persoane decât ce pot face ei la aceste teste.

1-Appreciation-talents-3

Pentru că, dacă o persoană se simte prețuită, este mai probabil că se va descurca bine și în ariile de care nu este pasionată.

Sursa: https://georgecouros.ca/blog/archives/9354

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.