Cea mai importantă competență de predare pe care trebuie să o stăpânească un educator modern

Un articol publicat de echipa Global Digital Citizenhttps://globaldigitalcitizen.org/

skill-multitasking-278x300Care este cea mai importantă competență pe care trebui să o aibă un educator modern în era digitală? Este o întrebare grea la care merită merită să reflectăm. Încrederea? Empatia? Capacitatea de organizare? Colaborarea? Gândirea creativă? Toate acestea sunt candidate. Ne gândim la aceea, unică între toate, fără de care un profesor nu poate face educație astăzi.

De-a lungul carierei mele de peste zece ani, am lucrat la această competență. Voi continua să lucrez la ea și în viața mea din afara carierei de dascăl. Această competență te ajută pe tine (și pe studenții/elevii tăi) în multe aspecte ale vieții. Este cu certitudine indispensabilă în domeniul profesoratului, unde abundă stresul. Așa că sunt pe cale să vă spun ce simt eu că este acea competență unică de predare de care au nevoie toți dascălii.

Aceasta este: abilitatea de a răsturna lucrurile..

Acel student/elev problemă? Trebuie să fii capabil să-l înveți. Acea zi proastă? Trebui să-ți revii după ea și să continui în ziua următoare. Planurile de lecție nu sunt eficiente? Va trebui să schimbi direcția. Totul începe cu mentalitatea ta. Începi prin a ști că eșecul este o oportunitate de a răsturna lucrurile.

skills-teacher-training

Arta de a răsturna lucrurile

Pot să-mi amintesc un exemplu din anii mei de formare ca profesor cârd a trebuit să răstorn lucrurile recunoscându-mi propriul eșec, pentru a schimba apoi direcția. Ca profesor începător, nu credeam în planificare. Simțeam că profesorii măieștrii pur și simplu știu cum să-și improvizeze drumul printr-o lecție pentru că își știu materia. Am vrut să fiu un astfel de profesor.

La început, zburam prin lecție. Poate că eram doar leneș. Poate că îmi supraestimam abilitățile de predare. Pur și simplu nu mă oboseam să-mi scriu planurile de lecție înainte. Știam ce trebuie să acopăr și pur și simplu nu-mi dădeam seama ce o să fac până în ultimul minut.

Inspirația de ultimul moment a fost modul meu de lucru. În majoritatea timpului a mers. Dar în multe cazuri, nu.

M-am împăcat cu asta, pentru un timp. Apoi ochii mi-au fost deschiși de scorurile elevilor mei la testele de grup și performanțele mediocre în competiție. Credeam că eu predau. Și asta făceam. Dar adevărul este că ei nu învățaseră.

Am învățat o lecție dură. Mai des decât vreau să-mi amintesc, făceam niște intervenții de criză, când lecțiile nu mergeau bine din cauza perspectivei mele scurte. Făcusem o planificare pe termen scurt, nu una pe termen lung.

Am știut că voi crește numărul de situații în care lecțiile mele să meargă (și ei să învețe), și că voi reduce lecțiile care nu merg (în care doar predau), că va fi nevoie să răstorn lucrurile.

skill-kid-with-report-card

Eșecul nu este nici o etichetă, nici un destin. Este, totuși, un „nu încă” al unei anume competențe. „Nu încă” înseamnă că tu ești capabil și că până la urmă o vei obține.

Puterea planificării

Am decis să mă angajez să planific cu regularitate. Pentru a face asta, a trebuit să mă gândesc din nou ce înseamnă planificarea. Am realizat că planificarea nu înseamnă să „scrii în piatră”. Este despre a pune la cale un plan, cu cele mai bune idei ale tale la care te gândești ca fiind cele mai eficiente. Dacă acesta nu va merge, pot să fac apel la abilitatea mea de a improviza pentru a schimba direcția pe loc.

Ceea ce a trebuit să încep să fac a fost și să notez la sfârșitul lecției ce a mers bine și ce nu – ce trebuie să schimb pentru planul următor. Mai mult, lecțiile mele trebuiau să se bazeze pe un plan mai larg.

Răsturnând lucrurile, am căpătat o nouă abilitate pe care o încorporez acum în ceea ce am declarat anterior că este cea mai importantă competență a unui dascăl: să fii dedicat planului tău și totuși să fii suficient de flexibil pentru a schimba direcția; să răstorni lucrurile când vrei.

Noi redefinim și redirecționăm natura predării în lumina faptului că elevii de azi sunt nativi digital și a omniprezenței Internetului.

Globalizarea și supraîncărcarea cu informații sunt acum noile piese ale puzzle-ului. Noi ca profesori trebuie să ne adaptăm și să ne ținem la curent. Răsturnați lucrurile! Avem acum atât de multe unelte care ne ajută să planificăm și să implementăm lecțiile mai eficient.

teaching_without_technology-1024x681

Unelte cum sunt Solution Fluency Activity Planner* ne ajută să facem asta. Acest sistem te ajută să identifici întrebările conducătoare ale unității tale de predare bazată pe probleme și te conduce prin proces pentru a-ți îndeplini obiectivele. Pentru profesorul modern, am descoperit că eu utilizez această unealtă din ce în ce mai mult.

* https://globaldigitalcitizen.org/reimagine/solution-fluency-activity-planner

Alte abilități de predare

Am vorbit despre planificare și flexibilitate. Să fii dedicat unul plan, dar să fii flexibil când e nevoie. Iată aici câteva alte abilități:

Să stăpânești Învățarea care se lipește

Aceasta este despre a face învățarea relevantă pentru viețile studenților / elevilor. Dacă studenții nu se pot conecta la subiectul materiei cu viețile lor, chiar aici, chiar acum, materia nu le va rămâne în memorie. Va trebui să găsești calea prin care să conectezi conceptele cu viețile lor de copii. Asta este ceea ce înseamnă „să se lipească” mai bine.

teacher-students

Să știi de la ce pornești

Studenții vin cu tot felul de cunoașteri anterioare. Dacă tu presupui că toată lumea este la același nivel, pierzi șansele de a le permite copiilor să-ți arate ceea ce ei ar putea ști deja. Când tu pre-evaluezi cunoașterea lor anterioară (fie ceea ce i-ai învățat înainte, fie ceea ce ei au învățat din altă parte), poți să fii mai mult un facilitator și un mentor, onorând abilitățile înnăscute ale studenților. Onorând ceea ce copiii știu deja le dă lor dreptul la succes din start.

Adoptă repetiția.

Re-predarea trebuie să fie inclusă în planificarea ta. Copii au nevoie să examineze lucrurile din diferite unghiuri pentru a înțelege ceva. Nu doar repeta informația. Încearcă lucruri diferite.

Stăpânește feedback-ul frecvent și repetat.

Cu cât mai repede și cu cât mai frecvent, cu atât mai bine. Evaluarea formativă este acea evaluare care apare pentru a planifica pașii următori, nu pentru a pune note. Le datorăm copiilor noștri să-i lăsăm să știe cum se descurcă în orice moment.

skill-teaching-1

Să mergi pe calea cea bună.

Din nou și din nou, pe măsură ce noi profesori intră în domeniu, toată lumea vrea să știe cum să stăpânească arta predării și să se conecteze cu studenții / elevii lor în cel mai semnificativ mod. Profesorul modern utilizează instrumente de planificare pentru a ghida calea studenților.

În același timp, lecțiile se pot schimba organic, atâta timp cât ele sunt relevante și semnificative. Studenții pot conduce lecția din perspectiva propriilor lor interese.

Sursa : https://globaldigitalcitizen.org/teaching-skill-modern-educator?utm_content=40023004&utm_medium=social&utm_source=twitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.