Șase abilități esențiale pentru profesorul modern (și de ce ai nevoie de ele)

Un articol scris de echipa GDC

Abilitățile profesorului modern, sau mai pe larg spus, ale educatorului de orice nivel, sunt o largă arie de discuție. Articolul de față este un ajutor pe această „masă de discuție” deja încărcată. Deja știți despre abilitățile pe care trebuie să le aibă orice student / elev și de ce.

Dar ce putem spune despre profesori / educatori? Nu am putea ajunge nicăieri fără ei și fără expertiza lor. modern-teache-cartton

Profesorii au o mulțime de lucruri de făcut într-o zi. Sunt organizări și planificări de făcut. Planuri de lecție, întâlniri cu părinții și studenții, dezvoltare profesională și multe altele ocupă timpul unui profesor. Un milion de lucruri cu care trebuie să jongleze în fiecare zi.

Acum adăugați povara unei lumi aflate într-o schimbare exponențială. Tehnologia pătrunde singură în viețile studenților noștri. Următorul lucru pe care îl observi și știi este că ea le reconfigurează mințile. Ca rezultat, studenții vin la clasă cu așteptări diferite pentru învățare.

Toți profesorii știu că acesta este punctul în care cumva, pe o anume cale, ei trebuie să se adapteze. Într-o eră a incertitudinilor, ei sunt chemați să fir siguri.

modern-learning-1

Și nu este nici o hartă sau ghid pentru acest proces. Nimeni nu a creat o cale sigură, fără eșecuri, pentru a face asta să se întâmple. Adevărul este că noi cu toții trebuie să ne dăm seama cum să o facem mai bine trecând pur și simplu prin acest proces. Voi deja ați făcut lucruri uimitoare. Dar nu este nici o surpriză, profesorii sunt niște oameni uimitori.

S-a tot spus în jur și s-a dezbătut mult despre abilitățile Secolului 21, abilitățile de predare digitale, noile abilități și multe alte nume au fost folosite. Discuțiile încă continuă în jurul a ce/ care sunt aceste abilități. Noi vrem să le numim abilități moderne, pentru educatorii moderni.

Care sunt abilitățile Profesorului modern?

E ușor să ajungi supraîncărcat de sugestii. Inevitabil în aceste cazuri, toată lumea va avea câte o opinie. Probabil că vei auzi de la 50 de oameni diferiți 50 de lucruri diferite. Din fericire, printre aceste teme sunt unele cu care toată lumea poate fi de acord. Acestea sunt acele abilități pe care educatorii din ziua de azi ar trebui să le aibă și să le mențină. Acestea le asigură susținerea și succesul în era digitală a învățării.

Nu intra în panică – nu trebuie să fie ceva de speriat sau dificil. De fapt, explorând aceste opțiuni poate fi foarte distractiv atunci când ai alături oamenii potriviți care te pot susține.

Pentru asta suntem aici* (și noi, la CREER, n.n.) Ai aliați pretutindeni. Colegii tăi, directorii – chiar și studenții / elevii tăi – sunt aici pentru a te susține. Fii curajos, mergi înainte și învață pe măsură ce avansezi. Este ceea ce facem cu toții (ne adaptăm la această nouă lume, n.n.), și tu poți face la fel.

* https://globaldigitalcitizen.org/

modern-learning-4

6 Abilități și Calități esențiale ale Profesorului modern

Aruncă o privire la această listă și lasă-ne să știm ce gândești despre ea. Ele nu sunt puse într-o anumită ordine. Vei descoperi că ele sunt în mod egal vitale pentru succesul profesorului.

group of school kids with tablet pc in classroom

Group of school kids with tablet pc computer having fun on break in classroom

Adaptabilitatea

Este necesar pentru un profesor să fie flexibil și adaptabil în era digitală modernă. Profesorii moderni măreți știu cum să înfrunte forțele potrivnice și să facă față provocărilor fără frică.

De ce este Importantă: Era digitală se rezumă prin cuvântul “schimbare”. Noi tehnologii educaționale ne sunt prezentate în fiecare minut. Fiecare student / elev învață într-un mod diferit și cu un ritm diferit. Directorii schimbă și revizuiesc permanent regulile și așteptările (și ei se confruntă deseori cu aceleași probleme). Vor fi întotdeauna probleme și provocări de înfruntat. Această abilitate are nevoie de timp ca să se dezvolte, așa că fii răbdător cu tine. Nu poți să le faci pe toate într-o singură zi.

Adult students studying together

O dorință continuă de a învăța

Aceasta merge mână în mână cu a fi adaptabil. Învățarea este întotdeauna un proces pentru toată viața. Abilitățile profesorului modern înseamnă ca profesorul să fie și student în aceeași măsură în care înseamnă ca profesorul să fie un ghid.

De ce este Importantă: Există întotdeauna ceva nou de învățat sau la care să te gândești când ești profesor. Pe măsură ce peisajul lumii se schimbă, tot așa se schimbă peisajul predării și al învățării. Succesul pe o piață a muncii globală depinde de abilitatea fiecăruia de a fi învățăcel la timpul potrivit. Tehnologia de asemenea ne furnizează căi largi pentru dezvoltarea personală și relaționare în rețea, care nu pot fi ignorate. Un profesor care este întotdeauna dornic să învețe nu se va opri din creștere și din reușită.

modern-learning-7

Încrederea

Fiecare profesor trebuie să aibă încredere. Aceasta se aplică atât pentru sine cât și pentru alții. Beneficiul de a avea această abilitate este incomensurabil.

De ce este Importantă: Sir Edmund Hillary (cel care a cucerit primul Muntele Everest) ne-a spusnoi nu cucerim muntele, ci pe noi înșine.” Înfruntându-ne vulnerabilitatea, devenim mai puternici. Realizând ce nu știm, învățăm. Înțelegând cine suntem, vedem ce putem deveni. Și totul se întâmplă când avem încredere. Un profesor trebuie să aibă încredere să predea, de la bun început, așa că nu este o sforțare. Totuși este mai mult decât despre a preda în clasă.

Din când în când vei face greșeli și vei eșua. Părinții, colegii și studenții ar putea să se supere câteodată. Vei avea sarcini incomplet făcute și vei pierde unele lucruri. Planurile vor fi anapoda și vor apărea urgențe. Ceea ce contează este ca tu să rămâi încrezător. Fă tot ce poți mai bine și continuă să faci asta, indiferent de ce se întâmplă.

Este vorba și despre a avea încredere în alții. Să crezi în colegii tăi profesori, în susținerea personalului din management și, mai mult ca orice, în studenții tăi. O persoană încrezătoare inspiră încredere și în ceilalți. Fii acel profesor și influențează oamenii în mai bine.

modern-learning-9

O deprindere de a lucra în echipă

Fiecare educator modern are nevoie să fie capabil să lucreze în grupuri sau echipe. Lucrul în rețea și rezolvarea de probleme împreună înseamnă succes pentru toată lumea.

De ce este Importantă: Colaborarea cu studenții, colegii și directorii este o normă pentru profesori. Aceste situații de colaborare se prezintă în fiecare zi. Nu contează dacă sunt în mediul real sau virtual, profesorii întotdeauna lucrează cu ceilalți. Făcând bine aceasta întărește susținerea și comunitatea în orice școală sau clasă (sau comunitatea mai largă, profesională, n.n.). De asemenea, ajută la crearea unui exemplu pentru grupurile de lucru ale studenților din propria ta clasă. Practicarea acestei abilități de învățare este, fără dubiu, crucială.

modern-global-1

O dispoziție de a împuternici

Aceasta este o abilitatea a profesorului modern care este un dar pentru ceilalți. Este abilitatea de a-i împuternici pe ceilalți în diferite moduri.

De ce este Importantă: Această abilitate înglobează multe concepte. Ea include abilitatea de a transforma negativul în pozitiv. Înseamnă să ai compasiune. Este despre a-i inspira pe studenți, colegi și părinți. Înseamnă să arăți capacități de lider și inițiativă. Se concentrează pe ce este posibil și pe lucrurile care pot fi rezolvate. Este o atitudine de gândire spre progres având în centru dragostea. Înseamnă că lumea va fi un loc mai bun dacă tu vei fi în ea.

modern-learning-3

O mentalitate globală

Tehnologia a sfărâmat multe bariere. Este un adevăr valabil în școli și peste tot în altă parte. Clasa de școală și piața de muncă sunt acum globale. Asta înseamnă noi moduri de a examina lumea și cum învățăm despre ea.

De ce este Importantă: Aceasta este o abilitate care se concentrează pe stăpânirea conceptului de Global Digital Citizenship. Educatorii trebuie să fie capabili să arate studenților atât cum să se conecteze cât și să se protejeze în era digitală. Proiectele vor cere colaborarea atât cu parteneri reali cât și digitali. Este mai ușor ca oricând să te conectezi cu culturile și credințele lumii. Educatorii moderni știu de asemenea cum să utilizeze tehnologia într-un mod sigur. Ei sunt conștienți de pericolele existente în lumea online și îi ajută pe studenți / elevi să le înțeleagă și să le facă față.

Ce abilități ale profesorului modern susții ca fiind necesare? Împărtășește-le cu comunitatea noastră!

Sursa: https://globaldigitalcitizen.org/six-essential-modern-teacher-skills-need

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.