Povești de succes ale profesorilor care utilizează modelele alegerii și învățării bazate pe cercetare (2)

Învățare bazată pe cercetare e o expresie puțin pretențioasă pentru Curiozitate – Monica Balen

https://www.youtube.com/watch?v=OdYev6MXTOAEdutopia – Inquiry-Based Learning: Developing Student-Driven Questions

inquiry-based-education-7-2

Continuarea articolului Cercetarea care susține proiectele Ora de geniu și alegerea în clas, scris de A.J.Juliani.

Vă prezentăm în continuare o listă de profesori de la toate nivelurile, directori, profesori universitari și alți educatori care practică în prezent educația bazată pe cercetare. Ei scriu despre experiențele lor și le împărtășesc online, iar fiecare este o resursă grozavă pentru cei care vor să înceapă.

Ce se întâmplă în clasa Dlui Solarz?

Paul Solarz face o muncă de cercetare uimitoare cu elevii din clasele elementare. Dacă te-ai gândit vreodată, “Oh, elevii mei sunt prea tineri pentru asta”, atunci verifică site-ul lui Paul și articolele lui despre învățarea bazată pe cercetare și pe proiecte în clasă. Și noua lui carte, Learn Like a Pirate (Învață ca un pirat), este o altă resursă extraordinară.

http://psolarz.weebly.com/leading-children-to-pursue-their-passions.html

inquiry-based-education-5-2
Profesorul inovației

Blogul lui Don Wettrick este ”genius pur” iar munca lui cu elevii în jurul alegerii și inovației te va inspira și pe tine să implementezi de fapt strategiile de care vorbește/ despre care scrie.

http://www.theinnovationteacher.com/

Propria mea Oră de Geniu

Joy Kirr este o lideră a comunității online #geniushour iar tu o poți găsi întotdeauna dăruind pe Twitter inspirație celor care încep proiecte de cercetare (prin acest hashtag – #geniushour). Joy îți va spune că ea nu face o oră întreagă de “genius hour” dar ea permite elevilor ei alegeri și cercetări care fac toată diferența.

http://geniushour.blogspot.ro/

inquiry-based-education-2-2
Blogul Profesorului Pisica Imperturbabilă (Cool Cat)

Vicki Davis este una dintre persoanele care cu adevărat m-a pus în mișcare în direcția corectă când am început cu elevii mei Proiectul Clasa Răsturnată (Flat Classroom Project). De atunci am lucrat cu Vicki pe unele proiecte diferite și mi-a plăcut ce făcea cu elevii ei. Cercetarea este o parte uriașă în ora lui Vicki și ea este una din cele mai bune la descrierea procesului de învățare.

http://www.coolcatteacher.com/

Oliver Schinkten

Site-ul despre Învățarea bazată pe compasiune al lui Oliver duce învățarea bazată pe cercetare un pas mai departe: este despre a ajuta. Îmi place această idee și nu te poți abține să nu fii entuziasmat când citești articolele lui despre învățarea bazată pe compasiune.

http://compassionbasedlearning.blogspot.ro/2013/06/com-passion-based-learning-next-step.html

inquiry-based-education-3-2inquiry-based-education-4-2

Educația generată de utilizator

Munca Dr. Jackie Gerstein cu User-Generated Education (Educația generată de utilizator) este pusă în evidență în blogul ei. Ea se bazează consistent pe resurse și cercetare pentru a susține educația generată de utilizator (elevul), inclusiv experiențe de învățare bazate pe cercetare.

https://usergeneratededucation.wordpress.com/

Teoria aplicată

Chris Lehmann este directorul fondator al the Science Leadership Academy (SLA) din Philadelphia, PA. The Science Leadership Academy este condusă de cercetare și bazată pe proiecte, o școală cu laptop-uri 1:1 care este considerată a fi una din școlile pionier ale mișcării School 2.0, la nivel național și internațional. Chris deține de asemenea premiul ISTE’s 2013 Outstanding Leader of the Year. Dacă vrei să vezi perspectiva unui Director despre învățarea bazată pe cercetare, acesta este locul!

http://practicaltheory.org/blog/

Eu predau, eu gândesc (I teach, I think)

Kevin Brookhouser este cineva pe care îl respect în mod deosebit ca profesor și persoană care ține conferințe (speaker) despre educația bazată pe cercetare. El este unul din acei oameni originali despre care știu că a început proiectele de 20%, iar blogul lui este plin de articole și reflecții despre experiențele lui (și ale elevilor lui).

https://www.lynda.com/Kevin-Brookhouser/5194190-1.html

https://www.youtube.com/watch?v=MqG-bppvW7kNu o numi clasă – Don’t call it a classroom: Kevin Brookhouser at TEDxMonterey

inquiry-based-education-1-2

Misiunea Alege să conteze, a Angelei Maier

Angela este o adevărată inspirație. Misiunea ei Alege să conteze (Choose2Matter Quest) și campania ei au răspândit ideea de învățare bazată pe pasiune și compasiune mult dincolo de țara noastră and campaign (și de lume). Pregătește-te pentru o cale grozavă în care Choose2Matter va lucra în acest an cu o comunitate condusă de cercetare.

https://www.angelamaiers.com/

Cugetările Dlui Cockrum

Troy Cockrum este profesor și autor. El este un profesor grozav de la care să înveți și el a utilizat de asemenea învățarea răsturnată împreună cu 20% timp. Anul trecut el a participar, împreună cu elevii lui în proiectul bazat pe cercetare… rezultatele vorbesc de la sine!

http://cogitationsofmrcockrum.blogspot.ro/

Timpul de 20 în educație, al lui Kate Petty

Kate s-a auto-depășit cu acest site. Ea a pus laolaltă resurse pentru a putea începe cu proiectele 20% bazate pe cercetare și s-a legat cu mulți profesori care aplică învățarea bazată pe cercetare în clasele lor. Verifică aici pentru o listă mai completă –

http://www.20timeineducation.com/20-time-community

Profesorul plictisitor

Am fost atât de exaltat să-l văd pe Nicholas Provenzano (ISTE’s 2013 Teacher-of-the-Year) începând proiectele 20% în clasa lui. Nick a fost un lider în învățarea bazată pe proiecte și în utilizarea Evernote (https://evernote.com/) în clasă. Dacă vrei să vezi pe cineva care tocmai a început experiența condusă de cercetare, urmărește blogul lui Nick în acest an.

http://www.thenerdyteacher.com/

Îndrăznește să-ți pese (Dare to Care)

Denise Krebs rulează în clasa ei Genius Hour (un proiect bazat pe cercetare), și împărtășește ce face ea și elevii ei pe blogul ei. Este ceva pe care cei care planifică să deruleze un astfel proiect cu elevii de gimnaziu trebuie să-l citească.

http://mrsdkrebs.edublogs.org/

Integrând tehnologia: Călătoria mea

Gallit Zvi este o altă profesoară Genius Hour care inspiră fără greș. Ea a demarat recent site-ul Genius Hour collaborative website împreună cu Hugh McDonald, unde mulți profesori pot să împărtășească unul cu altul și-și pot publica poveștile lor despre proiectele bazate pe cercetare. Vă rog să îl vedeți!.

http://www.gallitzvi.com/

inquiry-based-education-6-2

Astăzi e o zi grozavă pentru învățare

Hugh McDonald este profesorul pe care mi-aș dori să-l aibă copiii mei! Pasiunea lui pentru învățare și cercetare se vede pe blogul lui, pe Twitter și Instagram. Vedeți ce face Hugh cu elevii lui de gimnaziu, și fiți siguri că citiți articolul lui, “Dear Mr. McDonald, I will never forget Genius Hour”.

https://hughtheteacher.wordpress.com/

Spațiu Wiki Genius Hour

Acesta este un alt spațiu colaborativ unde mulți profesori își împărtășesc experiențele lor de învățare bazată pe cercetare și resursele.

http://geniushour.wikispaces.com/

Spațiul Wiki Global Genius Hour Project

Robyn Thiessen a pus la punct un site uimitor unde profesorii pot veni și împărtăși ce fac elevii lor cu învățarea bazată pe cercetare din clasele lor. Vei găsi povești despre învățare din toată lumea, pentru întreg spectrul de vârste K-12 (clasele 1 – 12).

https://theglobalgeniushourproject.wikispaces.com/

Jesse McLean, Josh Stumpenhorst, Matt Bebbington și George Couros

Fiecare dintre acești minunați educatori au rulat Zile/Săptămâni ale Inovației în școlile lor. Asta permite unei școli întregi (sau claselor de un anumit nivel) să utilizeze cercetarea ca mijloace pentru a inspira proiecte pentru acea zi sau săptămână. Puteți urma link-ul la site-urile fiecăruia și veți vedea ce a făcut fiecare!

Jesse McLean, Josh Stumpenhorst, Matt Bebbington, George Couros

Cei mulți care au rămas pe dinafara listei

Au mai rămas mulți care au fost lăsați în afara listei, dar ea nu e statică! O voi reînnoi periodic, pe măsură ce citesc diferite articole pe bloguri care vorbesc despre experiențe cu învățarea bazată pe cercetare. Pentru o listă mult mai lungă (și mai bună) de educatori care rulează proiecte de cercetare în clasele lor , verificați această listă de Twitter, pe care a strâns-o Joy Kirr (împreună cu al ei LiveBinder).

https://twitter.com/JoyKirr/lists/genius-hour-20-time

http://www.livebinders.com/play/play/829279

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.