Cercetătorii de la Harvard vă împărtășesc 6 sfaturi pentru a crește copii buni

Un articol scris de Robyn Reisch pentru Unisoultheory

Probabil că ai nevoie de curaj ca să crești copii,” a glumit John Steinbeck. Dar nu e o glumă. A face parenting este un ceva profund curajos. Este de asemenea cel mai de valoare și recompensator lucru. Psihologii de la Harvard au completat un studiu aprofundat* al strategiilor pe care le putem utiliza pentru a crește copii care sunt/ vor deveni cu adevărat oameni buni.

*http://mcc.gse.harvard.edu/files/gse-mcc/files/parent_tips_.pdf

Iată aici șase dintre ele pe care le poți pune la lucru imediat:

1. Învață-l pe copilul tău ce să facă cu emoțiile proprii

emotion-kidSentimente ca mânia, tristețea și frustrarea pot fi covârșitoare pentru un copil. Ca să fim cinstiți, ele produc confuzie multor adulți! Ajută-ți copilul să identifice emoțiile dificile. Explică-i cum să fie plin de compasiune când vede aceste sentimente manifestate de alții. Învață-l strategii sănătoase** pentru a-și stăpâni stresul, durerea și dezamăgirea. Stabilește limite clare când e vorba de a-și manifesta emoțiile într-un mod distructiv. Învață-l pe copilul tău cum să se calmeze singur. Practică metode sănătoase și eficiente de rezolvare a conflictelor. Apoi, trimite-l în lumea exterioară cu aceste abilități rare și valoroase.

**http://kidshealth.org/en/teens/deal-with-anger.html

boys_emotions_2

2. Vorbiți despre etică, responsabilitate și rolul copiilor tăi în comunitatea lor

Majoritatea copiilor sunt foarte interesați de problemele morale. Putem folosi asta pentru a-i modela în oameni care fac o diferență pozitivă în lumea noastră. Discutați dilemele etice pe care le vedeți la televizor, la știri. Întreabă-ți copilul în ce fel de lume le-ar place să trăiască și ce ar putea face pentru a lucra la asta. Încurajează-i să voluntarieze, să se ridice în apărarea altora și să-și păstreze mediul sigur și curat. Stabilește un bun exemplu făcând la fel. Găsește un loc unde puteți fi voluntari împreună*** și construiți amintiri minunate în timp ce dăruiți înapoi comunității.

***https://www.volunteermatch.org/

volunteer-with-kids

3. Extinde lumea copilui tău

Copiii dezvoltă în mod natural empatie pentru prietenii lor și membrii familiei. Lărgește cercul lor de preocupări pentru a-i include și pe alții. Cere-le să se gândească cum s-ar simți dacă ar fi noul copil din clasă. Cum ar fi să se mute într-un oraș nou? Vorbiți despre diferența pe care ar face-o dacă l-ar invita pe noul copil la joacă. Discutați și probleme mai largi, de asemenea. Ce am putea face pentru copiii care nu au destulă mâncare pentru a mânca? Putem să-i ajutăm**** pe oamenii care nu au o casă? Construiește simțul de responsabilitate socială al copiilori. Dă-le idei de acțiune potrivite vârstei lor.

****http://www.thriftynorthwestmom.com/blessing-bags-assemble-bags-keep-hand-need/

volunteering

4. Practicați recunoștința acasă

Chiar și cei mai mici copii pot să țină o listă a recunoștinței.# Nu trebuie să o scrie. Puteți să etic-fursecuricreați un obicei al familiei ca, la cină, să faceți un tur al celor de la masă și fiecare să spună pentru ce se simte recunoscător în acea zi. Învață-i pe copiii tăi asta, deoarece recunoscând-ne motivele de recunoștință este un bun start, arătând asta prin acțiunile tale este chiar mai bine. De exemplu, dacă fiul tău este recunoscător pentru că o are pe bunica alături în viața lui, își poate arăta recunoștința făcându-i niște fursecuri. Discutați de asemenea despre demonstrațiile continue de recunoștință. Explicați-i că ne facem fiecare partea de sarcini casnice pentru a arăta că suntem recunoscători pentru casa și familia noastră.

# http://www.utne.com/mind-and-body/thegratefulrecovered

Grumpy kids doing home chores on parents order - washing dishes

Kids doing home chores

5. Stabilește – și menține – standarde etice

Majoritatea părinților spun foarte clar care sunt așteptările lor față de rezultatele academice ale copiilor. De ce nu facem la fel cu comportamentul etic? Fii clar când vorbești despre valorile familiei tale și verifică frecvent pentru a te asigura că acțiunile și cuvintele copilului tău reflectă aceste valori. Se poartă respectuos? Își țin promisiunile? Își tratează colegii cu bunătate și compasiune? Se ridică în apărarea oamenilor care au fost tratați incorect? Întreabă-i pe profesorii și antrenorii copilului tău despre aceste lucruri. Acordă problemelor etice tot atâta atenție cât și celor academice și performanței atletice. Fii un model tu însuți păstrând aceleași standarde etice.

ethics-kids_tcm25-26194

6. Petrece timp pentru a ajunge să-ți cunoști copiii

Dacă toate interacțiunile tale cu copilului sunt bazate pe disciplină, nu vei fi un educator foarte eficient. Fă un efort pentru a construi o relație cu copilul tău. Pune întrebări cu răspuns deschis despre interesele și prietenii lui. Ar trebui să aveți măcar o conversație reală în fiecare zi. O dată pe săptămână, ieșiți și faceți împreună ceva amuzant. Angajează-i interesele. Petrece o după-amiază pictând împreună cu tânărul artist. Jucați prinselea cu tânărul tău tovarăș. Copiii care au relații puternice cu părinții lor sunt mult mai încrezători și buni. Ei știu cine sunt. Ei învață să se iubească pe ei și sunt capabili să dea acea dragoste mai departe către alții.

etics-momkids

Părinții le pot da doar sfaturi bune sau să-i pună pe calea cea dreaptă, dar formarea finală a caracterului unei persoane stă în propriile lui mâini,scrie Anne Frank.

Creșterea unui copil bun este unul din cele mai minunate lucruri pe care îl poți face pentru lume. Fă tot ce poți mai bine pentru a-i modela bunătatea și dă copiilor tăi fiecare oportunitate de a învăța compasiunea. Restul e în mâinile lor.

Sursa: http://unisoultheory.com/index.php/2016/09/30/raising-kind-children/

One thought on “Cercetătorii de la Harvard vă împărtășesc 6 sfaturi pentru a crește copii buni

  1. Pingback: Să crești copii conștienți într-o lume inconștientă | Centrul de Resurse pentru Eco-bio Educație, Reziliență și Sustenabilitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.