Acum șapte ani, o mână de vizionari – tineri români care au absolvit școli de prestigiu ca Harvard, Princeton și altele și care au câștigat o valoroasă experiență lucrând – în poziții de top – în mari companii din SUA, Europa și România sau în domeniul educației, au înființat o școală care și-a propus să formeze și orienteze tinerii către cariera cea mai potrivită. Acum trei ani, echipa Aspire a inițiat și un program dedicat cadrelor din educație (cu experiență) care își propune să formeze profesori de cea mai înaltă calitate, pe parcursul unor programe de formare care au loc vara, similare cu cele ale Teach for Romania, care sunt adresate profesorilor începători.
Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.
Iată ce își propune să aducă programul Academiei Aspire for teachers în peisajul învățământului de stat din România.
Deoarece cursurile lor sunt adresate doar profesorilor aflați deja la catedră, din învățământul de stat.
https://www.aspireforteachers.ro/academia-aspire-2018/
Ca și noi, inițiatorii acestui program consideră că schimbarea calității educației se poate face doar cu profesori de calitate. Iată o parte din mesajele de pe site-ul Academiei.
”Învățătorii și profesorii au cel mai mare impact asupra fiecărui copil, alături de părinti. Aceștia servesc atât ca modele, mentori, cât și ca surse de inspirație.
Aspire for Teachers consideră că schimbarea durabila a sistemului educațional din România poate fi realizată numai prin dezvoltarea de profesori puternici, calificați și motivați. Profesori care acționează ca lideri nu numai în sălile de clasă, ci și în comunitatea lor; care aduc nu numai conținut, ci și motivație, entuziasm și inspirație pentru elevii și colegii lor; care lucrează pentru a face elevii sa gândească creativ și să-și extindă orizonturile; care conectează, împărtășesc cunoștințele și lucrează împreuna cu colegii lor pentru a continua să învețe și sa se dezvolte singuri.”
Aspire for Teachers și-a propus să dezvolte cel mai bun program de pregătire a învățătorilor și profesorilor din România. Programul conține un curriculum complex, care abordează atât practici pedagogice inovatoare, cât și abilitați soft precum leadership, comunicare sau vorbirea în public și multe altele.
Pentru a treia oară în acest an, între 26 și 31 August, la Poiana Brașov, pedagogi talentați din România și America vor preda tehnici educationale și de motivare a elevilor, pregătind participanții pentru provocările secolului XXI, din punct de vedere al educației necesare pentru societatea contemporana. Programul de formare se concentrează pe dezvoltarea curriculum-ului și a celor opt competente esențiale de care tinerii vor avea nevoie în 2030 odată ce vor intra pe piața muncii. Participanții vor trece printr-un program de formare intens, dar metodologiile sunt practice și ușor de asimilat.
După terminarea acestui program de formare, Academia Aspire se continuă cu alte programe de formare pe parcursul unui an întreg, seminarii web și schimburi de bune practici.
Beneficiarii vor fi cadre didactice din sectorul public din învățământul primar și gimnazial, selectați riguros dintre candidații care se înscriu pentru a participa la acest program. Procesul de selecție care îți oferă accesul în comunitatea Aspire este foarte riguros și țintește acei profesori motivați, dornici de a aduce schimbarea în clasele și în comunitățile lor și totodată, profesori dispuși sa dea mai departe comunității de profesori din care fac parte know-how-ul câștigat la Academia Aspire.
Academia selectează profesori vizionari, care înțeleg că aptitudinile și atitudinile elevilor deprinse în scoală trebuie să țină pasul cu cerințele actuale și care deja au demonstrat inițiativă și creativitate atât în cadrul scolii, cat și în afara ei.
Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– aibă între trei și douăzeci ani de experiență în sistemul de învățământ public
– dorința de a se perfecționa în mod constant, învățând practic, prin schimb de experiențe cu alți profesori la fel de motivați și performanți
– sunt pozitivi și dornici să maximizeze resursele pe care le au la dispoziție pentru a obține rezultate excepționale.
Dacă vă regăsiți în profilul de mai sus, nu vă rămâne decât să vă înscrieți în acest program. Verificați site-ul academiei pentru a vedea data începerii procesului de recrutare.
Cei care nu vor reuși din primul an să acceadă în program sau profesorii din sistemul privat nu trebuie să fie dezamăgiți. Absolvenții sesiunilor anterioare ale academiei organizează periodic ateliere locale, deschise publicului larg. Trebuie doar să le descoperiți urmărind pagina de Facebook a academiei.