Captivează-le inimile

Vă mai amintiți de propunerea Comisiei ONU pentru educație, de metoda prin care și-au propus să aducă o educație de calitate în cele mai sărace sau izolate zone? (https://creeracord.com/2017/11/04/o-solutie-pentru-transformarea-educatiei-la-nivel-mondial-propusa-de-comisia-pentru-educatie-a-onu/).

Da, era vorba de utilizarea metodei Flipped education/ learning, o metodă foarte bună și pentru liceele serale, unde mulți elevi vin la școală după orele de muncă în diferite profesii.

Iată mai jos un articol – îndemn scris de Clifford Goodacre, Consultant în Dezvoltare la Northeast Wisconsin Technical College din Green Bay, Wisconsin, un profesor de matematică expert în utilizarea acestei metodologii, care vă aduce aminte că succesul unui profesor nu stă în primul rând în tehnologia didactică pe care o folosește.

angajeaza-inimile-1

#BeTheONE – Believe, Inspire, Motivate, Encourage, & Empower – #FiiTuAcela – Crede, Inspiră, Încurajează & Mobilizează fiecare elev care pășește pe ușa clasei tale

Pe măsură ce continui să reflectez asupra semestrului care se desfășoară și asupra oportunității de a avea să predau o clasă de matematică seara, mărturisesc în primul rând importanța angajării elevilor prin intermediul inimilor lor! Este fără greș, singurul și cel mai important element al clasei mele răsturnate din acest trimestru. Ajungând să ne cunoaștem unii pe alții la nivel personal mi-a permis mie să am abilitatea de a mă întâlni cu ei acolo unde se află, atât în plan educațional cât și emoțional.

angajeaza-inimile-4
De ce o pereche de ghete ponosite ca imagine? Este pentru mine un memento că nu există două trasee în clasa mea care să semene. Un elev vine dintr-o cămin care este un mediu foarte bogat, plin de suport și încurajare. Un altul alege să călătorească kilometri departe de casă pentru a se înscrie în programul pe care îl oferă colegiul nostru seral. Iar altul vine murdar, prăfuit și obosit după ce s-a balansat într-un schimb de zece ore de lucru. Ironic, fiecare intră pe ușă gata să practice matematica și să aplice abilitățile pe care le-au învățat din fiecare lecție video.

angajeaza-inimile-3Și atunci când greutățile vieții s-au instalat, privirea aspră de pe fețele lor se transformă într-un zâmbet afectat atunci când izbutesc să am o conversație despre viață cu fiecare elev. Fie că e vorba despre mașina la care un elev și tatăl lui lucrează împreună în fiecare weekend, sau călătoria în Upper Peninsula într-un grup de prieteni. Abilitatea de a-i angaja pe elevi prin intermediul inimilor lor a pavat o cale de a-i încuraja în timpuri de îndoială și probleme, împuternicindu-i în timpuri de speranță și optimism.

Și totul este din cauza timpului pe care mi l-am acordat în clasă pentru a fi prezent cu ei. Timp pentru a-i angaja în conversații despre viața din afara școlii. Timp pentru a-i motiva să se forțeze trecând prin concepte provocatoare în timp ca aplică conținutul programului lor de studiu. Timp pentru a le arăta că eu cred în abilitățile lor de a reuși în clasă deoarece îmi pasă mai mult cine sunt ei decât de notele lor!


Astăzi este ziua în care să te provoci pe tine să #FiiTuAcela – #BeTheONE

Sursa: http://flippedmathclass.blogspot.ro/2017/10/engage-their-hearts.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.