Învățarea la distanță – Idei pentru profesorii de educație specială K-12

Pentru a veni în ajutorul tuturor profesorilor care acum au trecut la învățarea online, echipa de la Teachers pay Teachers* a strâns o serie de sfaturi de la specialiști și prezintă o colecție de materiale pe care le puteți găsi pe site-ul lor – în acestă perioadă o parte dintre ele sunt oferite gratuit de către autorii lor, altele se plătesc. Cel mai probabil nu veți putea folosi aceste materiale în forma inițială, dar le puteți traduce sau vă puteți inspira din ele pentru a vă putea crea propriile materiale. Cea mai bună idee ar fi ca cine va izbuti să facă această muncă să o pună apoi la dispoziția altor profesori care se chinuie în acest moment să găsească soluții și resurse pentru copii pe care îi au în grijă. Puteți face asta prin intermediul site-ului nostru sau în grupurile de Facebook/ comunitățile la care sunteți abonați. Principalul lucru acum este să ne sprijinim unii pe alții!

Noi mulțumim tuturor celor care vor urma acest sfat și vor dovedi că sunt oameni mai buni 🙂

*Profesorii plătesc profesori (pentru materialele create de ei și vândute prin acest site)

Nota bene – în cazul copiilor cu nevoi speciale de învățare, participarea părinților este absolut necesară, ca și o strânsă colaborare și schimbul de materiale și idei între profesori și părinți. Va fi mai greu pentru acești părinți în acestă perioadă – și de obicei ei sunt cei care se plâng cel mai puțin. Noi le urăm mult succes și lor și copiilor lor!

Educatie-speciala-online-3
Pe măsură ce școlile continuă să se închidă din cauza acestui coronavirus, TpT este hotărât să colecteze sfaturi și resurse pentru profesorii care se găsesc în situația de a trebui să predea online. În acest articol, oferim perspectivele unor experți în educația specială din comunitatea TpT privind pașii pe care trebuie să-i facă profesorii de educație specială și ce materiale au nevoie să folosească pentru a-și ajuta elevii să se adapteze la învățarea acasă.

Încurajați părinții să creeze rutine pentru copiii lor

Elevii cu nevoi speciale deseori prosperă în cadrul unor rutine structurate și consecvente și, ca rezultat, schimbările majore pot fi pentru ei foarte greu de depășit. În această situație unul din experții noștri în educație specială pentru clasele K-12 – Success In Special Ed**, îi încurajează pe părinții elevilor ei – în special pentru elevii din primele clase elementare – să stabilească un program zilnic pentru învățarea acasă. ”Natura incertă și confuză a ideii de a ”învăța” în timp ce ești totuși acasă poate fi greu de prins pentru elevi”, spune ea. ”Să le stabilești ce au de făcut pe baza unui program*** similar cu cel pe care îl aveau la școală, îi poate ajuta să se simtă mai confortabil cu învățarea acasă.”

** https://www.teacherspayteachers.com/Store/Success-In-Special-Ed?

*** https://www.teacherspayteachers.com/Product/Daily-Picture-Schedule-Students-with-Autism-and-Special-Needs-Distance-Learning-4950605?

Educatie-speciala-online-4

Să le creezi oportunități de învățare cu ce este la îndemână acasă

Cristine Reeve (#1), una dintre creatoarele resurselor utilizate în clasele unde sunt copii cu autism, sfătuiește profesorii care sunt trimiși să lucreze de acasă să se gândească la ce pot face familiile, cu materialele pe care le au la îndemână, pentru a încuraja îmbogățirea limbajului. ”Puteți merge la ”Vânătoare de comori” (#2) în casă sau în jurul casei, pentru a găsi anumite obiecte și apoi să vorbiți despre acestea, și asta poate fi o modalitate bună de lucru pentru construirea vocabularului zilnic”, spune ea. Ca profesor, ”dacă faceți învățare la distanță cu convorbiri video, îi poți pune pe elevi și părinți să lucreze împreună pentru a găsi lucruri și puteți vorbi apoi despre ele cu elevii în convorbirea online (sau puteți utiliza suporturi vizuale pentru elevi ca să răspundeți întrebărilor lor despre acele obiecte). Acesta poate fi și un model pentru ca părinții să vadă cum pot îmbunătăți abilitățile de limbaj ale propriilor copii, permițând de asemenea evaluarea performanțelor elevilor.”

#1 https://www.teacherspayteachers.com/Store/Autism-Classroom-Resources-christine-Reeve?

#2 https://www.teacherspayteachers.com/Product/Language-Based-Distance-Learning-Home-Based-Instruction-Tools-for-Special-Ed-5338612

În plus, vedeți și recomandările Mrs. G. (#3), care-și concentrează instruirea pe predarea abilităților de viață funcționale, care îi vor susține pe elevii tăi și dincolo de clasă. Ajută-i să învețe să devină mai independenți cu lucruri ca pregătirea propriei mese, curățenia și spălatul rufelor,” spune ea. Stabilește acasă la tine o listă cu lucruri de făcut imediat și abordați câte o sarcină, pe rând.”

#3 https://www.teacherspayteachers.com/Store/Check-In-With-Mrs-G?

Educatie-speciala-online-5

Utilizează resurse digitale pentru a promova interactivitatea

Elevii cu nevoi educative speciale răspund deseori bine la sarcinile de învățare atunci când acestea sunt interactive. Am auzit că mulți profesori se uită la Google Drive activities (#4) și la alte resurse digitale pentru elevi, inclusiv cele care au diferite obiecte pe care elevii le pot atinge și mișca utilizându-și propriile echipamente. Pentru a-i ajuta pe elevii cu nevoi speciale să navigheze prin resursele digitale, Noodle Nook (#5) sugerează profesorilor să facă un folder Google Drive pentru fiecare elev pe care îl au și să împărtășească acel folder cu părinții via email. ”Apoi, adaugă resurse interactive (#6) la folderul fiecărui elev pentru a atinge țintele specifice din planurile lor speciale de învățare”, spune ea. ”De asemenea, deoarece tu vezi acel acel fișier comun, poți vedea rata de completare, performanțele, poți extrage aceste date și poți apoi reseta activitatea pentru ca elevul să o poată repeta.”

#4 https://www.teacherspayteachers.com/Browse/Type-of-Resource/Google-Apps?

#5 https://www.teacherspayteachers.com/Store/Noodle-Nook?

#6 https://www.teacherspayteachers.com/Product/Monster-Math-Digital-Drag-and-Drop-Activity-Number-Words-to-20-Distance-Learning-5338624?

Educatie-speciala-online-1
Ocupă-te de nevoile socio-emoționale ale elevilor

În aceste timpuri de nesiguranță, una din expertele care a dezvoltat curriculum pentru educația specială, Susan Traugh (#7) recomandă educatorilor să acorde prioritate nevoilor socio-emoționale ale elevilor lor, pe lângă nevoile lor academice. Elevii nu pot învăța dacă sunt stresați de evenimentele care se petrec în lume și acestea devin doar lucrurile la care se pot gândi acum. Și, să te simți neajutorat în fața unor informații copleșitoare poate conduce la paralizie mentală,” spune ea. ”Recunoscându-le temerile ca fiind reale și furnizându-le instrumente pentru a face față acestor temeri (#8), îi putem elibera pe elevii noștri de panică și le permitem să se ocupe de abilități importante care le sunt necesare ca să-și continue educație de la distanță”.

#7 https://www.teacherspayteachers.com/Store/Susan-Traugh?

#8 https://www.teacherspayteachers.com/Product/Picture-Supported-Writing-Prompts-Writing-for-NonWriters-in-SpEd-or-Autism-Unit-1730225?

Acesta este un moment fără precedent – și recunoaștem că rolul nostru ca educatori ai copiilor cu nevoi speciale a devenit mult mai provocator. Pe măsură ce realizezi cum poți să-ți susții elevii prin toate acestea, noi, cei de la TpT suntem aici și lucrăm ca, în mijlocul acestor provocări să oferim profesorilor de educație specială sfaturi și resurse venite de la profesorii din comunitatea TpT. Verifică din când în când blogul nostru, precum și paginile noastre de Facebook, Instagram, Twitter și Pinterest, unde vom continua să publicăm sfaturi și resurse pentru învățarea la distanță pentru profesorii de educație specială!

Educatie-speciala-online-6

Resurse cu care să începi

Iată aici câteva resurse pe care profesorii-autori din comunitatea TpT le-au dezvoltat pentru a susține unele din strategiile discutate în acest articol:

Iată și alte resurse strânse din comunitatea TpT

Dacă ești în căutarea și mai multor sfaturi și idei pentru învățarea la distanță, poți citi în articolele de mai jos strategii care să te ajute să începi:

Sursa articolului: https://blog.teacherspayteachers.com/distance-learning-ideas-for-k12-special-education-teachers/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.