Ce săptămână! Mă uit la mine și la atât de mulți oameni care oscilează între puseuri de panică extremă și depresie și, ei bine, alte lucruri. Pentru mine alte lucruri au însemnat de exemplu să-mi termin de spălat lucrurile, să aloc niște ore ca să mă re-conectez cu oamenii prin social media și apeluri telefonice, să prind niște filme și lucruri amuzante pe YouTube, să mănânc M&M pe podeaua garderobei (mă face să mă simt mult mai bine!!), și să izbucnesc în lacrimi atunci când am auzit că un restaurant local dă pizza gratis oricui are nevoie de una. Oricât de înspăimântătoare este această perioadă, eu văd izvorând din ea multă frumusețe și creativitate, oameni care colaborează și rezolvă probleme pentru a face față pandemiei, iar asta este o uriașă alinare.
Deoarece cred că ne vom întoarce eventual la o oarecare normalitate, planul meu pe termen lung este să continui să furnizez resurse care vor fi de ajutor în orice context de predare normal. Dar pentru următoarele câteva săptămâni voi încerca să mă fac utilă pentru situația noastră curentă. Lucrez la un articol pe care îl voi publica săptămâna viitoare, în care voi împărtăși cele mai bune practici de învățare la distanță; există o mulțime de lucruri bune aici și pot să ghicesc că sunteți fie total copleșiți fie vă deconectați cu totul, așa că eu voi încerca să fac ce fac de obicei și să colectez și condensez cât mai multe lucruri care să fie de folos pentru voi.
Între timp, pun laolaltă câteva idei pentru lucruri pe care le poți face cu elevii tăi într-o situație de predare la distanță. Poate una dintre ele îți va fi utilă.
Însărcinări grozave pe care le poți face la distanță
1. Jurnale de dialog: Aceste conversații scrise, bilaterale, între profesor și elevi sunt un mijloc extraordinar pentru a construi relații, pentru a evalua învățarea elevilor, pentru a diferenția instruirea și pentru a construi fluența la scris. Acestea se potrivesc cu adevărat grozav cu un mediu de învățare exclusiv online. Poți vedea cum funcționează din acest articol:
– https://www.cultofpedagogy.com/dialogue-journals/ – Cum se construiesc relațiile profesor-elev prin jurnalele de dialog.
2. E-Book-uri făcute de elevi: E-book-urile sunt o opțiune nouă, satisfăcătoare prin care îi puteți pune pe elevi să-și demonstreze învățarea, și sunt surprinzător de ușor de făcut: Elevii creează o prezentare în PowerPoint sau Google Slides, o salvează ca PDF, și iată, e un e-book. Articolul de mai jos oferă o mulțime de idei despre cum pot fi folosite acestea:
– https://www.cultofpedagogy.com/student-e-books/ – E-Book-uri făcute de elevi: O modalitate minunată de a demonstra învățarea.
”Agregarea (informației) este o tehnologie, curation este o practică umană”
3. Proiecte de organizare a informației (curation): Sunt cu adevărat încântată de proiectele de acest fel, deoarece o sarcină bazată pe colectarea și organizarea informației (curation) se simte diferit față de majoritatea însărcinărilor utilizate în școli și este relevantă mai ales pentru acele abilități de care avem nevoie în era informației. Un astfel de proiect ar fi ideal pentru situațiile de învățare la distanță, în special atunci când elevii au acces la o conexiune bună de internet. Află mai multe despre aceste tipuri de proiecte aici:
– https://www.cultofpedagogy.com/curation/ – To Boost Higher-Order Thinking, Try Curation /
4. Istorie/ povestiri orale: Acestea probabil că nu pot fi relevante pentru orice materie, dar dacă predai artele limbajului sau istoria, merită să te uiți la un proiect de povestiri orale. Articolul de mai jos explorează cărțile (ebook) din seria Voice of Witness (Vocea martorului), împreună cu materialele gratuite* legate de curriculum prin care elevii sunt îndrumați să realizeze propriile proiecte de istorie orală.
– https://www.cultofpedagogy.com/voice-of-witness/ – Voice of Witness/ Vocea martorului: Aduceți forța povestirilor orale în clasa voastră
* http://voiceofwitness.org/education/lesson-plans/ – Planuri de lecții
5. Discuțiile online: Utilizând o platformă cum este Parlay**, care acum poate fi utilizată gratuit, poți organiza elevii în discuții de grup online bogate, bazate pe text. Deoarece discuțiile sunt bazate pe text, nu trebuie să te preocupi dacă elevii au sau nu video-camere, lărgime de bandă în internet sau să-i ai pe toți online în același timp. În plus, platforma Parlay are deja o tonă de teme pre-încărcate!
** https://parlayideas.com/ – The future of class discussions / Viitorul discuțiilor în clasă
Acest link îți arată cum funcționează:
– https://parlayideas.com/how-it-works/
Sper ca toată lumea să fie în siguranță și sănătoasă. Revin săptămâna viitoare 🙂
Jenn