29 de modalități practice prin care îi poți împuternici pe învățăceii din clasa ta (Liceu 2)

Ne-am gândit că, date fiind condițiile de forță majoră și întreruperea cursurilor cauzate de Corona-virus, cele două modele de mai jos ar putea constitui o inspirație pentru voi – ceva ce elevii ar putea face învățând în continuare și distrându-se, lucrând în grup de la distanță (ce bine acum că au telefoanele și computerele, nu-i așa?) și, în același timp, continuând să își dezvolte abilitățile. Mai ales în școlile care au programată Săptămâna altfel 🙂 Succes

1-1-Legacy-2

Jaime Gama – Profesor de limba engleză și coordonator de proiecte la Colegio Grimm, Ciudad de Mexico

Numele lecției / Proiectului / Activității

Proiectul Moștenirea

Nivelul de vârstă/ sau subiectul

Clasele 9 – 12, Limba engleză (limbă străină)

Standarde conexe

Elevii utilizează limbaj vorbit, scris și vizual pentru a-și îndeplini propriile scopuri (ex. Învățare, distracție, persuasiune etc. și pentru schimbul de informații)

Rezumatul Lecției/ Proiectului / Activității

Elevii primesc sarcina de a crea o moștenire, ceva care îi reprezintă, care va îmbunătăți școala și va rămâne, pentru ca viitoarele generații să se bucure de ea. Anul trecut, una din clasele a 9-a a conceput o nouă versiune a uniformei școlii, deoarece elevii tot aveau probleme pentru că nu o purtau pe cea existentă. Cei de clasa a 12-a au creat o mascotă a școlii și un slogan care să fie utilizat la evenimentele școlii.

Rezultatele elevilor 1-1-Legacy-1

În ambele clase menționate mai sus, elevii au început cu anxietate, considerând că nu vor putea face ceva care să aibă un impact real asupra culturii școlii și, în general, asupra viitorului. Pe măsură ce munca lor a progresat, ei au întâmpinat multe obstacole dar au realizat că nimic nu este neapărat necesar imposibil dacă lucrează împreună pentru a găsi o soluție realizabilă. În mod uimitor, ei i-au antrenat pe toți elevii școlii, împreună cu profesorii și autoritățile din școală (care au sfârșit prin a-și primi propriile tricouri imprimate cu mascota creată de cei de clasa a 9-a) La final, elevii au devenit mai apropiați și au simțit că pot face o schimbare, indiferent de obstacolele aparent imposibil de depășit.

Cum sunt evaluați elevii?

Pentru evaluarea elevilor am folosit o fișă cu rubrici, care a inclus produsul final și cinci etape de verificare pe parcursul proiectului, unde am discutat progresul proiectului și implicarea lor. Rubricile s-au concentrat pe următoarele elemente: dacă elevii au fost capabili să lucreze în echipă, dacă au fost hotărâți, etici și, mai ales creativi. Deși faptul că proiectul lor ”moștenirea” a fost adoptat de școală nu a avut nici o influență asupra notelor lor, cu toate acestea atunci când s-au apropiat de finalul lui, devenise propria lor provocare pentru a se asigura că moștenirea lor devine o parte din școală.

1-1-Legacy-3

Krista Willertz – Profesoară de științe (anul I și biologie) la Anderson High School, Cincinnati, OH

Numele lecției / Proiectului / Activității

Du-ne într-o călătorie” proiect/ concurs

Nivelul de vârstă/ sau subiectul

Clasa a 9-a, Biologie

Rezumatul Lecției/ Proiectului / Activității

Elevii aleg (într-un format asemănător loteriei – pentru ca să nu meargă două grupuri în aceeași arie) o arie a lumii (cu un anumit tip de biom) și aleg să cerceteze o destinație specifică. Obiectivul lor este să acționeze ca o agenție de turism și să furnizeze informații interesante/ factuale despre locația lor. ”Strecurăm” acolo conținut despre climatul diferit, cum să călătorești ”green” (ecologia conservării) etc., dar elevii sunt de asemenea concentrați pe cercetarea unor lucruri care îi interesează, și chiar nu se supără dacă învață ceva.

Aceștia sunt elevii cu cele mai mari riscuri din categoria celor din anul I din școală (ca parte a programului Freshman Cohort, am început recent să îi țintim pe acei elevi care sunt în pericol să piardă mai multe clase) și eu sunt întotdeauna încurajată văzând cât de mult își asumă responsabilitatea cu această însărcinare (în mod special pentru că o facem la sfârșitul anului – după ”test”). Își pun toată strădania în asta și am avut și alți adulți care au venit la prezentări și au evaluat munca fiecărui grup. Toți elevii au venit îmbrăcați ”profesional” și pregătiți cu tot felul de prezentări multimedia (lucrez cu fiecare grup în modul care li se potrivește cel mai bine). Ei au liste de verificări zilnice pe care le predau și primesc credite pentru ziua de lucru (ca să-i ajute să rămână concentrați de-a lungul celor 6-7 zile de proiect).

1-1-Legacy-4

Ei învață foarte multe despre modul de a-și utiliza timpul în mod inteligent, despre delegarea de sarcini, despre cum să facă mai întâi ceea ce este ”greu” (astfel ca apoi să se concentreze pe lucrurile mai amuzante, cum ar fi să cerceteze cu cât pot închiria un Lamborghini – există în fiecare an un grup care consideră că asta ar fi ceva grozav!), calculând costuri (ei creează un buget bazat pe 2-3 niveluri diferite de venituri ale călătorilor), pe comunicare și mult mai multe. Ceilalți profesori care sunt juriul (utilizează o fișă cu rubrici pe care am creat-o împreună cu elevii) sunt deseori surprinși de calitatea muncii făcută de un grup de elevi care par pentru mulți ca fiind ”nemotivați”, ”leneși”, ”lipsiți de inteligență” sau alte epitete care sunt date elevilor care ”nu joacă atât de bine jocul școlii”. Juriul selectează ”cea mai bună prezentare” din fiecare clasă. Noi facem mare caz de asta și expunem munca acelui grup pe monitorul din cancelarie și biroul directorului (o copie a prezentărilor lor multimedia rulează continuu pe toate monitoarele din școală în acea zi).

Rezultatele elevilor

Elevii continuă să descopere că învățarea poate fi amuzantă și educațională atunci când este legată de ceva ce ei pot alege / crea.

1-1-Legacy-5

Cum sunt evaluați elevii?

Le dau note elevilor utilizând o fișă cu rubrici (lor li se înmânează această fișă din a doua zi de proiect pentru ca ei să știe cum sunt evaluați). Juriul invitat utilizează o fișă similară și își scriu comentariile pentru elevi.

Alte informații? (link-uri, resurse utilizate etc)

Am o mulțime de lucruri despre asta, inclusiv munca elevilor (unele sunt slide-uri Google, Prezis, etc.) Dacă doriți, le pot împărtăși cu voi!

Sursa: http://ajjuliani.com/practical-ways-to-empower/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.