”Zilele zăpezii” revin cu noi idei pentru voi

1-om-zapada-1Sperăm că v-au plăcut ideile de anul trecut pentru Zilele Zăpezii – și am primit de la voi mesaje că le-ați folosit cu succes. Ne-am propus ca și în această iarnă să venim alături de voi cu noi idei de lecții și activități care să stimuleze creativitatea elevilor și să-i facă pe copiii din clasele voastre să se bucure de frumusețea iernii și a sărbătorilor, învățând totodată lucruri noi și interesante așa, în joacă.

Am căutat în primul rând inspirație pentru activitățile de compunere – e o bună ocazie să transformăm ”febra sărbătorilor” într-o oportunitate pentru ca elevii noștri să creeze propriile povești-compuneri.

1-winter-images-1

Există multe resurse online – jocuri bazate pe cuvinte sau expresii sugerate și/sau o temă dată din care vă puteți și voi inspira.

Pentru început, am luat una din resursele gratuite propuse de Write Shopwww.writeshop.comClopoțelul de Crăciun – un PDF care se poate printa și multiplica pentru fiecare elev din clasă – și am adaptat-o pentru a fi utilizată la limba română, la clasele 3-5. Am intitulat fișa noastră Clopoțelul uitat și am adăugat câteva cuvinte și expresii pe care copiii să le utilizeze în compunere. Puteți și voi adăuga noi cuvinte sau expresii, dintre cele pe care vreți ca elevii voștri să le fixeze mai bine prin utilizarea într-o compunere.

Clopotelul-uitat-2017

Pentru cei care doresc să utilizeze ideea pentru limba engleză, aveți link-ul la această resursă gratuită aici:

https://writeshop.com/free-printable-christmas-story-starter/?utm_source=WriteShop+List&utm_campaign=d3e926a0d5-EMAIL_CAMPAIGN_2017_10_17&utm_medium=email&utm_term=0_baaf6f8b95-d3e926a0d5-112515721&mc_cid=d3e926a0d5&mc_eid=4d9c14e76c

Revenim curând și cu alte idei și resurse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.