Watson de la IBM îi ajută pe educatori să aleagă lecții de matematică relevante

watson-intelligence-artificielle-IBM-2-730x478Dacă tot am început să vorbim despre viitorul educației, hai să vedem ce unelte ale viitorului, utilizate în alte domenii – științifice sau tehnice – au început încă de pe acum să fie folosite pentru a-i ajuta pe educatori. Astăzi, vorbim despre IA – Inteligența Artificială botezată ”Watson” creată de cercetătorii de la IBM pentru a răspunde la întrebări formulate în limbaj uman și a cărei capacitate de selecție și analiză a fost utilizată până în prezent în proiecte din diferite domenii – medicină, transporturi, meteo etc.. Această IA va putea fi utilizată gratuit și experimental și de către profesorii de matematică de la clasele a cincea, în cadrul unui program conceput special pentru a-i ajuta la crearea lecțiilor. Știrea este prezentată de revista online Education on Dive.

IA-MATE-6

Știrea pe scurt:

  • Conform unui raport al Administrației Districtuale, utilizând Teacher Advisor With Watson 1.0*, educatorii de clasa a cincea pot utiliza acum faimoasa Inteligență Artificială Watson de la IBM pentru a căuta într-o resursă educațională deschisă, o bază de date cu cele mai relevante concepte pe care să-și bazeze lecțiile.

  • Baza de date include mai mult de 2.000 de lecții, planuri de predare, activități și filme video, iar capacitatea IA de a înțelege limbajul uman îi permite să ofere rezultate semnificative căutărilor cum ar fi ”învățare colaborativă cu fracții” chiar dacă elementele din baza de date nu conțin fraza ”învățare colaborativă”.

  • Prin testări de tip Beta care vor include colaborarea cu Federația Americană a Profesorilor, directori de școală și sute de profesori, puterea acestei tehnologii de a face recomandări și de a înțelege cerințele și standardele academice este de așteptat să se îmbunătățească și mai mult.

* http://www.teacheradvisor.org/landing/

IA-MATE-2

Mai multe despre această știre:

Până acum, IA (inteligența artificială) nu s-a demonstrat a fi gogorița** care va înlocui profesorul, așa cum unii s-au temut că ar fi. Ea este, totuși, după cum se pare cea care face mai ușoară munca educatorilor prin intermediul recomandărilor de curriculum, notarea automată, tutorat digital și multe altele. În timp ce cantitatea de timp salvată pare să fie minusculă atunci când ne uităm la câștigul individual, estimările*** au sugerat că 30 de secunde salvate în fiecare zi pot să adauge până la șase ore de instruire în timpul unui an școlar.

** https://www.educationdive.com/news/researcher-ai-wont-replace-teachers/504791/

*** https://www.educationdive.com/news/artificial-intelligence-is-already-improving-education-in-small-steps/506297/

IA-MATE-3

Continua investiție în oportunități de învățare profesională #1 în jurul acestor noi unelte, ca și cooperarea în îmbunătățirea dezvoltării acestora cu o testare și un un feedback consistent, vor crește la maxim potențialul de utilizare în clase. În timp de ele nu sunt o soluție bună la toate care va produce rezultate magice #2 în rezultate și alte măsurători, ele sunt din ce în ce niște unelte valoroase care pot ajuta educatorii să-și concentreze mai mult atenția pe nevoile elevilor și pe atingerea obiectivelor de învățare indiferent de situație.

#1 https://www.educationdive.com/news/technology-device-rollout-school-administration-IT/439378/

#2 https://www.educationdive.com/news/the-true-digital-divide-is-around-skills-not-devices/441442/

Sursa: https://www.educationdive.com/news/ibms-watson-is-helping-educators-choose-relevant-math-lessons/508599/

IA-MATE-4

Adevărata diviziune digitală se face în jurul abilităților, nu al dispozitivelor

Iată și spicuiri din articolul cu acest titlu, tot din Education on Dive

Diviziunea cu adevărat periculoasă nu este între elevii care au dispozitive tehnice (digitale) și cei care nu au așa ceva, ci între cei care au fost învățați de cei din jur abilitățile de a utiliza creativ aceste dispozitive pentru a rezolva probleme și cei care nu au fost învățați așa ceva”, scrie în eSchool News. Jeff Rubenstein, președintele Departamentului de produse pentru învățare și colaborare de la Kaltura.

Împreună cu lecțiile de cetățenie digitală, elevii ar trebui să primească o instruire care îi expune la situații din lumea reală care cer o soluție, încurajând participarea activă în lumea digitală mai curând decât consumul pasiv.” mai spune Rubenstein.

Ca un exemplu, el citează cum lecțiile în jurul producției video și al ușurinței de a manipula filmarea poate fi benefică în mod special pentru a produce cetățeni care privesc dincolo de imediat, de impactul vizual și de angajamentul emoțional cu conținutul de pe platformele video ca YouTube pentru a discerne faptele de opinii cu ajutorul gândirii critice.

Mulțumiri echipei de la Education on Dive pentru articole și Pinterest pentru fotografii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.