Învățarea din alegere – 10 Moduri de a-ți transforma clasa într-o experiență centrată pe elev (II)

Cum să aduci un conținut la alegere în clasa ta: Mergi dincolo de manual

Există anumite subiecte unde conținutul este fixat prin curriculum. În majoritatea cursurilor de matematică trebuie să urmezi anumite căi pentru a atinge înțelegerea. În biologie, conținutul este specific și tu trebuie să-l acoperi pe tot.. până la sfârșitul anului.

choice-11

Cu toate acestea, am auzit cum multor profesori le-ar place să se miște de la abordarea din curriculum care este de „doar de un inch adâncime și de o milă lățime”. Dacă conținutul pe care îl predai este specific, dă elevilor alegerea de a merge mai mult în adâncime într-o arie specifică din acel conținut și să devină „experți”.

Dacă conținutul tău este unul mai mult bazat pe abilități, cum este cel de Arta limbajului, conținutul se poate chiar schimba. Elevii pot stăpâni aceleași abilități citind piese de conținut variate (cărți, articole etc.). Ei pot înțelege regulile de gramatică prin mai mult decât umplerea unor fișe de lucru. În clase și la subiecte unde abilitățile sunt obiectivul principal (cum sunt multe clase elementare), dându-le elevilor de ales în ce privește conținutul le permite să se angajeze cu un material care este atât relevant cât și semnificativ pentru ei.

choice-5

Pentru a avea succes în a da șansa alegerii în clasa ta, urmează acești 7 pași (și fă modificări așa cum vezi că se potrivește):

1. Examinează-ți clasa: În ce sunt interesați elevii tăi? Care le sunt pasiunile? Ce fac ei ca să se amuze? Descoperă ce i se potrivește fiecărui elev.. și despre ce vor mai mult să învețe.

2. Potrivește alegerea la curriculum-ul tău: Ai constrângeri curriculare pe care nu le poți încălca? Dacă este așa, încearcă să potrivești alegerea cu aria ta de conținut. Pot elevii să meargă mai mult în profunzime într-o temă specifică care le place sau de care sunt interesați? Temele suplimentare de lucru sunt similare cu ceea ce ați făcut deja în clasă? Poți utiliza un conținut variat pentru a atinge abilități specifice cum sunt scrisul, cititul, ascultarea și vorbirea? Fă asta să lucreze pentru elevii și clasa ta.

choice-6

3. Creează o structură: În ce timp al zilei sau săptămânii de lucru vei da elevilor tăi oportunitatea de a învăța ceea ce vor ei să învețe? Fii sigur că păstrezi o structură specifică în program pentru ca elevii să știe când să aștepte asta și când să fie pregătiți. Este de ajutor să faci încercări pe termen scurt înainte de a te angaja să faci un proiect pe o perioadă lungă.

4. Începe în mic: Dacă ar trebui să mă întorc în timp și să o iau de la capăt aș începe cu proiecte mai mici. Le-aș da elevilor oportunitatea să învețe ceea ce vor timp de 1-2 ore și să prezint pe baza a ceea ce au învățat. Apoi aș începe cu proiecte mai mari sau unități unde ei vor putea alege și să aibă obiective mai mari pentru ceea ce vor învăța sau face / creea.

5. Folosește jurnalul și reflecția: Pe măsură ce elevii încep să învețe prin conținutul ales de ei, asigură-te că ei notează în jurnal despre procesul de învățare. Ce învață ei? Ce îi interesează? Ce idei au ei? Reflectează asupra modului în care se desfășoară procesul și de ce ei sunt motivați să continue să învețe.

choice-7

6. Fă ceva practic: Dacă ceea ce fac elevii tăi este numai să învețe, va fi greu să evaluezi ceea ce ei de fapt înțeleg. Una din primele schimbări pe care am făcut-o a fost să mă asigur că elevii creează ceva care poate fi prezentat colegilor după ce proiectul a fost completat.

Acestă idee de produs final i-a ajutat de asemenea să centralizeze ceea ce au învățat, și a dat un scop final muncii lor. Ca profesor, m-a ajutat pe mine să evaluez ce tipuri de învățare au făcut elevii și de unde pot ei continua mai târziu.

7. Prezentarea: După alegerea unei teme, după ce ei au cercetat lecturat, supravegheat, împărtășit, completat jurnalul și au făcut… elevii trebuie să-și prezinte experiența de învățare. Păstrează lucrurile simple și scurte. Ce ai învățat? De ce ai ales această temă, subiect / arie?

Ce ai făcut? Hai să vedem! Ce a mers bine și ce ai schimba? Asta este tot.

choice-10

Amintește-ți că obiectivul faptului că dai elevilor alegerea asupra conținutului pe care îl învață este bilateral:

În primul rând, crește angajamentul și auto-motivarea deoarece ei au ales tema.

Așa cum le-am spus eu elevilor mei; Numai oamenii plicticoși se plictisesc cu acest proiect 🙂

În al doilea rând, permite elevilor să învețe abilități importante (și asta se conectează la standarde) de care vor avea nevoie în aria ta de subiecte și dincolo de ea; incluzând aici cercetarea, prezentarea și abilitățile de scriere.

Începe de la mai mic și vezi ce lucruri uimitoare vor realiza elevii tăi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.