Unde în lume…? Planurile de lecție pentru clasele 6-8

Volumul 2 – clasele 6-8

Instrucțiuni: Citește fiecare afirmație de mai jos. Fiecare afirmație descrie un punct de reper natural sau creat de oameni de undeva din lume. Când citești afirmația, întrebă-te Care sunt cuvintele cheie din această afirmație? Utilizează resursele de informare de la bibliotecă sau Internet-ul – și acele cuvinte cheie – pentru a-ți da seama care anume punct de reper este descris de fiecare afirmație. Scrie numele fiecărui punct de reper descoperit pe linia corectă de lângă afirmație.

________________________________ 1. În Venezuela, ia un avion pentru a vedea aceste cele mai înalte cascade din lume.

________________________________ 2. Acestă închisoare istorică renumită din Golful San Francisco este acum deschisă publicului.

________________________________ 3.Acest faimos punct de reper din China, construit acum mai bine de 2.000 de ani, poate fi văzut chiar de pe Lună!

________________________________ 4. Cel mai mare deșert din lume, care este localizat în Africa, este căminul unui număr între 1 și 2 milioane de oameni.

________________________________ 5. Acestă colecție unică de pietre uriașe s-a ridicat lângă Amesbury, Wiltshire, în sudul Angliei, acum mai mult de 5.000 de ani.

________________________________ 6. Gondolele sunt o priveliște comună pe apele care servesc ca și străzi în acest oraș italian.

________________________________ 7. Ridicat acum mai mult de 1.000 de ani, acest turn de clopotniță al catedralei a fost construit pentru a se înălța drept deși astăzi nu mai este vertical.

________________________________ 8. Acum mia bine de 2.000 de ani, acest templu a fost construit în Atena, Grecia, pentru a adăposti uriașa statuie a zeiței Atena.

________________________________ 9. Acest munte este cel mai înalt din Japonia.

________________________________10. Când acest pod din San Francisco a fost deschis circulației în 1927, era cel mai lung pod suspendat din lume.

BONUS!

________________________________ Cunoscută și după numele lui nativ, Uluru, această uriașă rocă de gresie are o semnificație specială pentru populațiile din zonele periferice ale Australiei.

parthenon

Cheia răspunsurilor:

Unde în lume…? Volumul 2. 1. Cascadele Îngerului (Angel Falls); 2. Alcatraz; 3. Marele Zid din China; 4. Deșertul Sahara; 5. Stonehenge; 6. Veneția; 7. Turnul Înclinat din Pisa; 8. Parthenon-ul; 9. Muntele Fuji; 10. Podul Golden Gate. BONUS: Ayer Rock.

chinese-wall

Unde în lume…?

Volumul 3clasele 6-8

Instrucțiuni: Citește fiecare afirmație de mai jos. Fiecare afirmație descrie un punct de reper natural sau creat de oameni de undeva din lume. Când citești afirmația, întrebă-te Care sunt cuvintele cheie din această afirmație? Utilizează resursele de informare de la bibliotecă sau Internet-ul – și acele cuvinte cheie – pentru a-ți da seama care anume punct de reper este descris de fiecare afirmație. Scrie numele fiecărui punct de reper descoperit pe linia corectă de lângă afirmație.

________________________________ 1.Acest străvechi oraș Maya din Mexic a fost aproape nelocuit pe vremea când Columb a sosit în Lumea Nouă.

________________________________ 2. Acum aproximativ 2.000 de ani, acest vulcan mortal din Italia a îngropat orașul Pompei.

________________________________ 3. Construită acum peste 4.000 de ani ca un mormânt pentru un faraon din Egipt, aceasta este cea mai largă dintre Marile Piramide.

________________________________ 4. Acest uriaș punct de reper natural marchează intrarea în marea mediterană.

________________________________ 5. În anii 1.6000, Împăratul Indiei Shah Jahan a construit acest mormânt care are un dom în formă de ceapă.

________________________________ 6. Aceste cascade renumite din Zimbabwe, Africa, sunt largi de aproape o milă.

________________________________ 7. Acest Palat regal din Franța, care adăpostește și faimoasa Cameră a Oglinzilor, a fost construit de regele Louis XIV; palatul are mai mult de 1.400 de fântâni.

________________________________ 8. Încadrată de Catedrala Vasile Cel Mare și de Palatele Kremlinului, această arie înconjurată de ziduri de cărămidă este inima Moscovei.

________________________________ 9. Cel mai faimos crater de vulcan din lume este localizat pe insula Oahu din statul Hawaii.

________________________________ 10. În Estul Londrei, această fortăreață a fost construită de Wilhelm Cuceritorul acum mai mult de o mie de ani.

BONUS!

________________________________ Norvegia este faimoasă pentru aceste puncte de reper naturale. Apa trece printre aceste culmi formate de ghețari.

taj_mahal_sight_264997547

Cheia răspunsurilor:

Unde în lume…? Volumul 3. 1. Chichen Itza; 2. Muntele Vezuviu; 3. Marea Piramidă Giza; 4. Stâncile Gibraltarului; 5. Taj Mahal; 6. Cascada Victoria; 7. Palatul Versailles; 8. Piața Roșie; 9. Capul de Diamant; 10. Turnul Londrei. BONUS: fiordurile.

gibraltar-all-202240

© 2003 by Education World®. Education World grants users permission to reproduce this work sheet for educational purposes only.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.