Alătură-te provocării #MARTE împreună cu clasa ta!

Un proiect de creație gratuit, oferit de A.J.Juliani și echipa sa pentru luna Decembrie 2016.

După cum bine știți, mai multe echipe de cercetători lucrează intens de câțiva ani pentru a pregăti prima călătorie a omului pe Marte.

Educatori revoluționari, cum este A.J.Juliani și John Spencer s-au gândit să transforme acest eveniment extraordinar într-o provocare pentru tinerele minție din școli. Iată provocarea sa.

Ce zici, te încumeți să te înscrii, împreună cu elevii tăi? Fiecare echipă, clasă va trebui să creeze propriul proiect, îndrumați de tine, profesorul lor.

Dacă este cineva interesat și are nevoie de ajutor în traducerea materialelor concursului, vă rugăm să ne anunțați. Vă ajutăm cu plăcere 🙂 Echipa CREER.

marsmdrs

“În Aprilie trecut am avut peste 50,000 de elevi care au participat în competiția Ziua Universală a Proiectării (the Global Day of Design, care anul viitor a fost programată pentru ziua de 2 Mai). A fost impresionant să vezi elevii îmbrățișând gândirea proiectivă pentru o singură zi. Așa că John Spencer și cu mine ne-am gândit cum ar fi să ducem această idee la nivelul următor. Răspunsul nostru? Provocarea Marte!

Aceasta este o competiție globală de proiectare pe care o poți face împreună cu elevii tăi din clasele 1-12 (K-12). Nu ești interesat să participi la concurs? Nu e nici o problemă. Poți totuși să participi și să împărtășești munca ta unei audiențe globale. Poți găsi detaliile (incluzând cum te înscrii) mai jos:

1. Iată aici filmul video care prezintă Provocarea MARTE (e extraodrdinar) https://www.youtube.com/watch?v=_oh-Qar9jps&feature=youtu.be

2. Aici poți găsi formularul de înscriere pentru a participa cu clasa ta!https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewM3Rrrp9p04L2KR1QZBdCK8M6Xvo5BOJlJ1LAzA5qzXL7Eg/viewform

3. Aici găsești planurile de lecție gratuite, agenda elevilor, PPT-urile și filmele video pe care le poțo downloada gratuit – https://drive.google.com/drive/folders/0B3IX5e8RaR6xRVltakhOZU1hc2s

4. Fii pe fază pentru momentul în care vom anunța arbitrii pentru această competiție globală!

Iar aici vei găsi mai multe informații despre Provocarea MARTE: Proiectează o școală pe Marte http://ajjuliani.com/join-marschallenge-class-free-maker-project/

mars-1

Anunțăm lansarea Provocării MARTE: Proiectează o școală pe Marte de la zero

Această provocare este deschisă oricărui profesor și grup de elevi din instituțiile de educație K-12 (clasele 1 – 12). Vă furnizăm planuri de lecție, agenda elevilor, prezentări în PowerPoint pentru fiecare lecție și un cadru (Ciclul LAUNCH) pentru ca elevii tăi să facă față enormei provocări de a deschide o școală pe Marte.

Iată detaliile:

1 Decembrie: Începe înscrierea la Provocarea MARTE (înscrie-te cu echipa, clasa sau școala ta)

12 Decembrie: Se comunică echipa de jurizare (Juriul)

22 Decembrie: Se încheie provocarea, toate filmele trebuie trimise pentru jurizare

2 Januarie: Câștigătorii sunt anunțați în patru categorii, pe clase (K-2, 3-5, 6-8, 9-12)

mars-earth

Marile întrebări sunt:

1. Ar trebui să existe oare o școală pe planeta Marte?

2. Dacă ar fi un oarecare sistem de educație pe planeta Marte, ce ar ajuta mai mult misiunea pentru sustenabilitatea coloniei și i-ar pregăti pe elevi pentru un viitor pe planeta Marte și mai departe?

3. Cum putem învăța din anii noștri de educație de pe Pământ pentru a face o școală pe Marte și a face chiar un loc mai valoros și productiv de învățare?

mars-4

Prezentarea generală a Provocării

Va urma să faci ceva uimitor și vei începe să faci asta astăzi. Va fi ceva care nu a mai existat în istoria umanității.

Știi cum predai în mod obișnuit o temă profesorului tău și apoi o primești înapoi, ei bine, și cam atât. Asta este ceva diferit. Lucrând cu echipa ta de proiectare, vei crea ceva ce oamenii vor vedea cu adevărat!

mars-3

Procesul de lansare

Privește în jurul tău. Serios. Aruncă-ți privirea în jurul clasei tale. Ești înconjurat de lucruri pe care le-au creat oameni. Nu numai că ei au creat aceste lucruri dar ei de asemenea le-au proiectat. Termenul ciudat pentru asta este gândirea proiectivă. Este un termen pe care îl folosesc profesioniștii. Vei utiliza Procesul de lansare (the LAUNCH Process). Este o versiune modificată a ciclului de gândire proiectivă pe care artiștii și inginerii îl utilizează în lumea reală. Iată cum funcționează.

Look, Listen, and Learn – Uită-te, Ascultă și Învață

Ask a Ton of Questions – Pune o tonă de întrebări

Understand the Problem or Process – Înțelege Problema sau procesul

Navigate the Ideas – Pilotează ideile

Create a Prototype – Creează un prototip

Highlight What’s Working and Fix What’s Failing – Scoate în evidență ceea ce funcționează și ceea ce nu merge

Ready to Launch! – Gata de lansare!

mars-5

Provocarea ta: Construiește un model de școală pentru oamenii care vor coloniza Planeta Marte

Vei proiecta și construi un model de școală pentru oamenii care vor coloniza Marte.

Ia în considerare următoarele:

  1. Unde va fi localizată această școală pe Marte? Cum îi vei ține pe oameni în siguranță, furnizând de asemenea un loc în care învățarea este la fel de provocatoare ca și viața pe planetă?

  2. Cum vei împăca rolul unic pe care îl va juca fiecare persoană în colonizarea planetei Marte cu ceea ce ei vor învăța?

  3. Ce va arăta similar cu școlile de aici, de pe Pământ? Ce va arăta nou, diferit, mai bun?

  4. De ce anume caracterisitcă a școlii din sistemul curent (de pe Pământ) vei scăpa definitiv?

  5. Ce caracteristici speciale va avea această școală? Ce fel de tehnologie va avea această școală?

  6. Cum va arăta mediul de învățare / școala? Ce stil arhitectural vei utiliza?

  7. Cum îți vei denumi școala?

Instrumentele tale vor include:

  • Carton

  • Hârtie de construcție

  • Bandă de lipit

  • Lipici

  • Paie, bețișoare

Nu uita să experimentezi și să faci tone de greșeli glorioase. Până la final, proiectul tău va fi minunat, pentru că este al tău și vine din mintea ta creativă.

mars-2

Produsul final

Grupul tău (clasa) va proiecta un model de școală utilizând materialele de mai sus. Pentru a împărtăși acest model cu lumea, va trebui să alegi una din următoarele opțiuni care va concura pentru premiul final!

Opțiunea 1: Creeați o broșură digitală invitând oamenii care vor merge pe Marte să vină la școala voastră.

Opțiunea 2: Creați un video arătând și explicând cum este școala pe Marte.

Option 3: Creați o reclamă video pentru școala de pe Marte.

Cum pot să particip?!?

Înscrieți-vă utilizând formularul de mai sus.

Veți primi un email cu următoarele elemente (toate Gratuite):

  • Planuri de lecție pentru Provocarea Marte (incluzând conexiuni pentru standarde și instrucțiuni pas-cu-pas pentru profesori)

  • Agenda elevului LAUNCH – Elevii au o agendă pe care să o completeze, în care să schițeze și să o urmeze de-a lungul întregii provocări

  • Prezentări PowerPoint – a provocării Marte și pentru fiecare lecție cât durează Provocarea

  • O listă de resurse despre Marte, călătoriile spațiale, proiectarea școlii și multe altele!

Ți se va cere de asemenea să completezi informații despre școala și clasa ta, care vor fi parte a jurizării din cadrul Provocării Marte.

Dacă nu dorești să participi în jurizarea finală a proiectelor, nici o grijă, doar distrează-te cu clasa ta în timp ce parcurgeți provocarea!

O să vă ținem la curent în săptămânile următoare prin postări pe blog și email-uri, și de asemenea vom utiliza the hashtag #MARSchallenge pentru a împărtăși ceea ce elevii proiectează, fac și construiesc în această lună!

Sperăm să ni te alături!”

AJ Juliani

One thought on “Alătură-te provocării #MARTE împreună cu clasa ta!

  1. Pingback: Ne poate ajuta Inteligența Artificială să-i împuternicim pe elevi? | Centrul de Resurse pentru Eco-bio Educație, Reziliență și Sustenabilitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.