10 Lecții despre învățare de la Albert Einstein

Doar faptul că o persoană este inteligentă nu face din el un profesor extraordinar. De ce se a-einstein-digital-art-digital-art-by-mark-fredricksonîntâmplă asta este o temă întreagă de discuție pe care nu o vom aborda acum.

Dar, în cazul lui Albert Einstein, am avut nevoie de mai mult de jumătate de secol pentru a îngloba întreaga lui muncă, influență și unele din lecțiile care pot fi extrase din acestea două.

Este modul în care Brenda Chapman a strâns laolaltă 10 lecții de viață pe care ni le-a lăsat moștenire Albert Einstein, lecții care, fără a fi o coincidență, pot fi folosite strălucit și ca lecții despre învățare.

Iată ce a scris pe blogul ei Brenda Chapman, care se auto-definește pe sine ca povestitoare (http://brenda-chapman.com/blog/peopleiadmire/learning-10-life-lessons-from-albert-einstein/)

Puterea mentorilor și a figurilor care ne influențează nu poate fi înțeleasă. Și în timp ce toți probabil că avem pe cineva (sau mai mulți) la care ne uităm pentru a-i urma, dar avem de asemenea norocul să învățăm cu toții de la oameni care au lăsat urme adânci făcând ceea ce le-a plăcut, dar care făcând asta au schimbat, de asemenea, lumea.

albert-einstein1

Albert Einstein este o asemenea figură. Probabil îi cunoașteți mai bine pentru contribuțiile sale la știință, incluzând faimoasa ecuație E=mc2 care detaliază echivalența masei cu energia. Sau poate că l-ați celebrat datorită părului lui alb, sălbatic. Dincolo de asta, nu ne uităm destul la vorbele de înțelepciune pe care Einstein le-a împărtășit lumii. De la simple declarații la considerații profunde, putem învăța multe din cuvintele lui Einstein – de fapt, 10 lecții de viață.

Urmează-ți curiozitatea: Există un domeniu al vieții sau muncă de care ai fost mereu interesat? Du-te la bibliotecă sau la librărie și alege o carte despre acel subiect și începe să înveți. Nu știi niciodată unde te va duce asta!.

Perseverența este neprețuită: Asta, în special în epoca de astăzi, a gratificării imediate, este în mod special dificil. Cu toate acestea, este absolut adevărat! Unde am fi astăzi dacă Apple ar fi renunțat când lucrau la prototipul de iPhone? Ce s-ar fi întâmplat dacă Alexander Fleming ar fi renunțat să studieze bacteriologia și nu ar fi descoperit penicilina?

life-lessons-1

Concentrează-te asupra prezentului: Asta este încă una grea! Greșelile trecute și eșecurile apar constant în memorie, amintindu-ne ce nu putem face sau ce n-am făcut. Pe de altă parte, dacă ne concentrăm prea mult pe ce am putea face în viitor, pierdem din vedere ceea ce este important acum. Dacă ne oprim și ne concentrăm doar pe ceea ce facem, tindem să ne simțim mai împliniți și, eventual descoperim că acele experiențe trecute ne-au adus într-un loc mai bun astăzi.

Imaginația este puternică: Îți aduci aminte cum era atunci când erai mai tânăr/ă și totul era real? Ai fost un super-erou! Ai fost un distrugător de dragoni! Ai fost un veterinar! Un șef! Un regizor de film! Adu-ți aminte de acele zile și acceptă-le. Poți fi în continuare orice, dacă îți pui mintea.

Fă greșeli: Cu toții vom face greșeli. Este inevitabil. Fă-le. Învață din ele. Treci mai departe. Și ce este mai important? Nu te opri.

life-lessons-for-kids

Creează valoare: Va trebui să demonstrezi în fiecare aspect al vieții. Ai încredere în abilitățile tale și arată că ești valoros/- în orice situație. Fii un prieten bun. Fii un om care muncește din greu. Fii cel mai bun din ce poți fi și arată tuturor, chiar și adversarilor tăi, că ești o persoană de valoare.

Nu aștepta rezultate diferite: Ești blocat/ă într-o rutină? Scutură lucrurile! Nu poți aștepta ca lucrurile să se schimbe dacă de lași singur blocat într rutină.

Cunoașterea vine din experiență: Tasta însumează multe din lecțiile menționate mai sus. Te vei împiedica și vei cădea. Vei avea succes și realizări. Învață din toate acestea. Și înțelege că tot ce se întâmplă – bun sau prost – ajută nu numai la modelarea carierei sau intereselor tale, dar și a persoanei care ești.

Trăiește momentul: E ușor să te deprime trecutul sau să fii îngrijorat de viitor. În schimb, încearcă să te concentrezi pe prezent și să savurezi ceea ce este bun în viața ta. La urma urmei, ziua de mâine va fi aici înainte să-ți dai seama!

Învață regulile și apoi joacă mai bine: Asta? Este probabil cea mai importantă regulă dintre toate. Și una care nu cere prea multe explicații.”

albert-einstein-1

Ce părere ai despre lecțiile lui Einstein? Așa e că se pot aplica și la procesul de învățare?

La ce personalitate te mai uiți ca mentor, exemplu de la care înveți?

Sursa: http://www.teachthought.com/uncategorized/10-learning-lessons-from-albert-einstein/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.