De vară pentru copii – Expoziții interactive în București

În completarea ideilor din anii trecuți (căutați articolele la ”Idei de vacanță”), despre ce puteți să faceți cu copiii în vacanță, pentru această vară vă semnalăm pentru început trei expoziții interactive care ni s-au părut interesante.

Și îi rugăm pe cititorii noștri din alte orașe să adauge și ei în comentarii informații despre activități interesante de vară pentru părinții și copiii din zona lor.

Primele case ale coloniștilor pe Marte

1. First Kids on Mars

Prima expoziție interactivă despre care vrem să vă povestim este organizată de Muzeul Copiilor în Parcul Drumul Taberei (în zona terenurilor de sport)

Titlul expoziției este Primii copii pe Marte” (Kids on Mars) și este deschisă de luni până vineri între orele 16,30-21,00 și în weekend între orele 10,00 – 21,00.

Expoziția le propune copiilor o expediție imaginară pe planeta Marte, în care grupul de copii trebuie să rezolve unele din problemele legate de locuință, mâncare, apă etc. Ghidul le oferă copiilor și informații interesante despre planeta Marte și primele expediții umane pe Planeta Roșie.

Intrarea se face în grup, pe bază de rezervare. Rezervările se pot face pe site-ul Muzeului Copiilor

https://www.proedus.ro/muzeul-copiilor-aproape-de-tine/

Și, dacă tot faceți drumul până în Parcul Drumul Taberei, nu uitați de frumoasa Grădină Botanică de acolo și de plimbările cu bicicletele pe apă.

Micul cowboy – Photo by Luis Zambrano on Pexels.com

2. Wild West Kids

O a doua expoziție interactivă organizată de Muzeul Copiilor este cea din Parcul Al. Ioan Cuza (I.O.R.) și este intitulată ”Copiii în Vestul Sălbatic”.

Vizitatorii ei sunt invitați să ia parte la o expediție de colonizare a zonelor din Vestul Statelor Unite și să experimenteze traiul zilnic din acele vremuri.

Intrarea se face tot ca la prima, în grup, cu rezervare. Orarul este similar – de luni până vineri între orele 16,30-21,00 și în weekend între orele 10,00 – 21,00.

Dacă nu locuiți în apropierea acestui parc, trebuie să știți că și Parcul IOR oferă alte distracții pentru copii, pe lângă această expoziție – locuri de joacă, o mică grădină botanică, plimbări pe lac și multe altele. Tot ce vă trebuie este timp și vreme frumoasă.

Parcul IOR

3. T-Rex Parc

Cea de a treia expoziție interactivă, T-Rex Parc este organizată pe o insulă pe Lacul Fundeni, intitulată Familyfest Island. În expoziția T-Rex Parc copiii se pot întâlni cu dinozauri similari cu cei din filmul Jurassic Parc – T-Rex, Pterosaurus, Velociraptor, Triceratops, Parasaurolophus, Spinosaurus, Gigantosaurus, Stegosaurus, Protoceratops, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Chuanjiesaurus, Diplodocus, Therizinosaurus și alți dinozauri celebri. Unii dintre ei se mișcă, respiră, te privesc, reacționează la mișcări și… pot fi călăriți. Asta deoarece sunt un fel de roboți (animatronici), la fel ca cei cu ajutorul cărora s-a realizat filmul.

Puteți să-i vedeți în avan-premieră în acest video:

În cadrul parcului există și o zonă de VR – realitate virtuală, unde copii și adulți pot urmări filme despre evoluția dinozaurilor.

Expoziția poate fi vizitată cu familia sau în grup organizat, iar biletele se pot cumpăra aici: http://bilete.trexparc.ro/bilete-t-rex-parc-parc-de-dinozauri-animatronici-67829/

A consemnat, Rodica B.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.