Care este pasiunea ta atunci când predai? Haideți să vorbim despre Știință și Matematică cu Dr. Jeff

Ca o continuare a articolului trecut, Dr. Tisha Shipley mai are o întrebare pentru voi: Care este pasiunea care vă inspiră atunci când predați? Și prezintă în articolul de mai jos un profesor cu adevărat minunat, care a inspirat milioane de copii.

Dr. Jeff Vinokur este un profesor de 29 de ani care are un doctorat în Biochimie și Biologie moleculară și structurală. Departe de a deveni un ”scorțos” din cauza titlului academic, Dr. Jeff este cunoscut în toată America sub numele de ”profesorul dansator” din cauza canalului de YouTube, vizionat de peste 5 milioane de fani, în care a publicat filmulețe cu el dansând hip-hop și a emisiunilor TV (NBC’s Today Show și ABC’s The View) în care prezintă experimente științifice uimitoare, dansând de bucurie de câte ori îi ies așa cum dorea. El are o pasiune contagioasă pentru știință și s-a specializat în a-i face pe copii să fie și ei încântați de știință prin intermediul unor experimente spectaculoase. A prezentat spectacole la World Science Festival (în șapte ediții), la Smithsonian Institute și în peste 400 de școli, din San Francisco până în Boston. Pentru a-și putea împărtăși pasiunea cu cât mai mulți oameni, Dr. Jeff a fondat Generation Genius*, un nou serviciu pentru vizionarea filmelor și lecțiilor de științe, care poate fi folosit în școlile din toată țara (SUA). De asemenea, Dr. Jeff a inventat jucării științifice, care pot fi găsite în magazinele Target și este consultant pentru spectacolele științifice produse de Netflix. Totodată el este un om de știință adevărat – coordonează cercetări de ultimă generație având ca temă bio-combustibilii și a publicat numeroase articole științifice în reviste de specialitate.

* https://www.generationgenius.com/about/

Dr. Jeff la una din demonstrațiile din școli

Ca profesori avem cu toții o pasiune și această pasiune este deseori partea favorită din ceea ce le predăm elevilor. Eu personal iubesc literatura și fac o mulțime de cercetări, scriu și prezint cu privire la abordări de învățare atunci când îi învăț pe copii să citească. Fiecare profesor este diferit în ceea ce privește pasiunea pe care o are, dar indiferent de acea pasiune folosește-o și fii un profesor cât mai bun pentru elevii tăi.

Mie îmi place să colaborez și să interacționez cu alți profesioniști și, recent am avut oportunitatea de a mă întâlni cu Dr. Jeff Vinokur, a cărui pasiune este știința. Am stat să privesc uimită experimentele sale și am fost cu adevărat încântată să împărtășesc cu voi despre lucrurile pe care el le face pentru a-i ajuta pe profesori, pe elevi și familiile lor să învețe despre știință și matematică, în rolul de Om de știință dansator**Dancing Scientist.

** https://www.dancingscientist.com/booking

Pasiunea lui este să lucreze cu elevii mici și să-i ajute să învețe să iubească știința și matematica! A călătorit peste tot și a lucrat cu elevi și cu profesori. Platforma Generation Genius are peste un milion de accesări pe săptămână! Modelele lui au fost Steve Irwin și Bill Nye the Science guy. El a decis că vrea să croiască o ”nouă cale” de a preda științele și matematica, așa că a împărtășit cu toți modelul lui prin intermediul platformei create de el, Generation Genius. Cred că nu vrei să ratezi nici tu această resursă uimitoare!

https://www.generationgenius.com/about/

Experiențe uimitoare aduse în clasă de Dr. Jeff

Ce ar trebui să știi despre această minunată resursă suplimentară:

1. În acest moment, Generation Genius este recunoscută ca o nouă unealtă pentru predarea științelor. Aduce la viață standardele de predare pentru științe și furnizează de asemenea mult mai multe resurse suplimentare. Materialele sunt grupate în secțiuni pentru clasele 0-2, 3-5 și 6-8.

2. Generation Genius este în prezent folosită în peste 20.000 de școli.

3. Această resursă pentru materia științe este dedicată elevilor din clasele 0-8 și poate fi folosită de profesori, directori, familii și oricine altcineva care lucrează cu copiii.

4. Lecțiile*** sunt interactive, amuzante, angajante și păstrează viu interesul elevilor în timp ce îi învață despre conceptele de bază ale științei.

*** https://www.generationgenius.com/science-videos-for-kids/

5. Standardele (#1) sunt și ele organizate în funcție de stat (în SUA fiecare stat este liber să-și stabilească standardele proprii) și de nivelul de clasă. Este uimitor ce cantitate de muncă a fost inclusă în această parte, pentru ca profesorii să poată lua orice video-lecție și să o includă în propriul plan de lecție!

#1 https://www.generationgenius.com/standards/

6. Fiecare lecție și film video (#2) vin cu materialele de lecție aferente: întrebări pentru discuțiile dinainte și de după lecție, vocabular, materiale de citit pentru elevi (#3), un ghid pentru activități practice (#4), un plan de lecție, un ghid pentru profesori, un chestionar care poate fi descărcat în format PDF, un joc online sau un format Google și un chestionar final (exit ticket) pentru elevi.

#2 https://www.generationgenius.com/videolessons/four-seasons-video-for-kids/

#3 https://www.generationgenius.com/seasons-and-day-length-reading-material/

#4 https://www.generationgenius.com/activities/four-seasons-activity-for-kids/

7. În viitorul apropiat, toate lecțiile vor fi disponibile și în limba spaniolă.

8. În acest moment, pe platformă sunt 117 video-lecții pentru predarea științei.

9. Există și un blog (#5) cu uimitoare articole și resurse pentru profesori și elevi.

#5 https://www.generationgenius.com/blog/

10. În curând vor fi publicate în Generation Genius și video-lecții pentru matematică. Ele vor fi disponibile începând cu luna Septembrie 2021.

Dr. Jeff la una din demonstrațiile din școli, alegându-și echipele de copii care vor face experimentele împreună cu el

Împărtășesc cu voi această resursă pentru că am fost cu adevărat uimită că această resursă este disponibilă pentru oricine care dorește să-și îmbogățească lecțiile de științe sau să utilizeze aceste materiale pe post de conținut (curriculum) dacă nu are așa ceva la îndemână (cum este cazul multor părinți care au ales sau sunt obligați să facă homeschooling cu copiii lor). Poți încerca să folosești gratuit această resursă și unul din punctele principale este că autorul materialelor, Dr. Jeff vrea ca elevii să le îndrăgească , să se bucure, să fie angajați și să aprecieze știința. Aceasta este una din cele mai bune resurse pe care am văzut-o în foarte mult timp. Iar știința este o materie în care îi poți face pe elevi să se implice cu adevărat! Am fost atât de încântată că m-am întâlnit cu Dr. Jeff și l-am văzut în acțiune!

Alte resurse:

Dr. Jeff on TVhttps://www.dancingscientist.com/television

Sursa articolului https://www.educationworld.com/blog/what-your-passion-when-you-teach-let%E2%80%99s-talk-science-and-math-dr-jeff

P.S. Găsiți și la noi ceva similar, platforma cu module de eLearning pentru copii creată de Ascendia – www.dacobots.com.

Dacă cunoașteți și alte resurse românești, vă rugăm să le recomandați în comentarii.

Vă mulțumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.