5 Moduri în care poți scăpa de stres înainte de a te întoarce la școală

Pentru că tot e duminică și știm că vă așteaptă un an dificil – v-am tot spus și noi asta… și ne cerem scuze!, credem că e cazul să vă propunem și câteva sfaturi care să vă ajute să mai scăpați de stres înaintea primei zile de școală. Știm că mai aveți multe de făcut, că mulți încearcă încă să învețe pentru a fi mai bine pregătiți pentru provocările din acest an școlar, dar nu uitați că cel mai important factor de succes sunteți chiar voi – energia voastră, starea de spirit, bucuria reîntâlnirii cu elevii voștri.

Așa că am făcut apel la sfaturile lui TammyThe Owl teacher (Profesoara-bufniță), o profesoară care a predat 12 ani în clasele elementare (3-4), fiind totodată mamă pentru cei patru copii ai ei. Tammy a început să publice fiind pasionată de ideea de a putea ajuta profesorii să-și recâștige timpul pentru ei, pentru familiile lor și pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Pe site-ul ei veți regăsi și o secțiune special dedicată echilibrului dintre muncă și viața personală.

Inspirație pentru clasa ta…

E aproape timpul. În curând tu îți vei amenaja clasa, vei alerga să faci copii după primele materiale, îți vei întipări în memorie numele copiilor noi (dacă nu-i cunoști deja pe toți!). Vei pregăti lecții pline de miez, vei construii relații bune cu elevii tăi* și te vei (re)întâlni cu părinții.

De asemenea, vei participa la întâlniri cu personalul școlii, vei reîncepe să notezi lucrările elevilor sau să completezi hârtii. Indiferent dacă este primul tău an de profesorat sau cel de al douăzecilea (sau mai mulți), există întotdeauna un anumit stres care vine odată cu debutul unui nou an școlar. În această perioadă în care încă te pregătești, folosește avantajul timpului pe care îl ai acum pentru a folosi una din aceste 5 modalități de a te de-stresa înainte de a te întoarce la școală.

* https://theowlteacher.com/building-relationships-with-students/

Meditează în mijlocul naturii, încarcă-te cu energie!

5 Moduri de a te de-stresa înainte de începerea școlii

1. Citește o carte

Fiind profesor, există șansa ca lectura să fie una din activitățile care îți produce bucurie. Pentru a te de-stresa înainte de începerea școlii, lasă deoparte cărțile despre dezvoltarea profesională și cărțile pentru copii, pe care le treci în revistă pentru orele de lectură din clasă. Ia o carte science-fiction, sau altă carte pe care ai alege-o pentru lectura la mare, pe plajă sau chiar o carte polițistă, cu crime.. în fine, din genul care-ți place. Citește ceva care-ți face plăcere și care te va face să evadezi puțin.

Lectură pe prispa cabanei

2. Ieși în natură, cu familia sau cu prietenii profesori

Planifică o seară în aer liber, eventual cu prietenii tăi profesori, având o singură regulă – să nu vorbiți despre cumpărături (mai ales cele legate de școală, n.n.). Vorbiți despre copii, animale, oamenii importanți din viața voastră, vacanțe, hobby-uri, cărți, filme, indiferent ce vă face plăcere! Doar aveți grijă să nu începeți să vorbiți despre munca ce vă așteaptă peste câteva zile.

O întâlnire plăcută cu colegii profesori – un start pozitiv pentru noul an

3. Fă-ți o rezervare la un salon de masaj

Ooo da! Îmi place un masaj bun – și ție o să-ți placă, cu siguranță! Rezervă-ți un masaj de de-stresare, care îți va fi de ajutor și pentru sănătatea ta fizică (mai ales acum, când activitatea fizică a fost redusă, n.n.). Poate vei descoperi că-ți va face plăcere să mergi la masaj cu regularitate de-a lungul anului. Pentru a salva din bani, vezi dacă nu există în zona ta o școală de masaj care oferă reduceri pentru că lucrează cu elevii școlii.

Puțin răsfăț nu strică niciodată

4. Cumpără decoruri pentru clasă gata făcute. Sau inspiră-te din ideile altora

OK, nu vrem să te gândești acum la planificarea pentru anul școlar, dar asta se va întâmpla oricum, nu-i așa? De ce să încerci să creezi un decor sau un jurnal al clasei perfect, pornind de la zero? Sau alte elemente pe care vrei să le introduci în decorul clasei tale. În cazul în care nu ai un talent deosebit la decorațiuni sau îți lipsesc ideile, nu te stresa. Sunt atât de multe idei online care te vor ajuta să-ți amenajezi clasa fără să te mai stresezi. Poți folosi idei cum sunt cele pe care le-am creat pentru Growth Mindset** ca să-ți aranjezi clasa pentru a sugera o viziune de succes!

** https://theowlteacher.com/product/growth-mindset-classroom-decor-bundle-editable-set/

..sau poți vedea alte idei aici (n.n.)

https://whimsyworkshopteaching.com/ideas/growth-mindset-classroom/

Poți dedica timp și pasiunilor artistice…

5. Scapă de orice program timp de o zi

Poate că ți-ai programat activitățile de vară pentru tine și întreaga familie. Ia-ți o zi în care doar să te relaxezi acasă, într-un șezlong din curte (sau pe o bancă la umbră într-un parc liniștit – n.n.). În acea zi nu-ți mai face griji pentru munca în grădină/ în curte, muncile domestice sau orice altceva ce trebuie făcut. Ai grijă de cei mici, desigur, dar lasă-i și pe ei să se relaxeze (sau, dacă ai cum, trimite-i într-o mică excursie, la plimbare cu altcineva, într-o vizită la bunici – undeva unde ai încredere că vor fi în siguranță, n.n.). Ia-ți o zi doar pentru tine. Vara ta se va sfârși curând. Meriți o pauză!

Se apropie rapid anul școlar, iar stresul noului an poate fi copleșitor pentru orice profesor. Acordă-ți puțin timp și încearcă una din aceste cinci soluții de de-stresare înainte de a te întoarce la școală – înainte ca elevii tăi să-ți ocupe inima și clasa.

Și, de asemenea, încearcă să te stresezi mai puțin și pe parcursul anului, adoptând una sau mai multe din aceste idei grozave!***

*** https://theowlteacher.com/stress-less-with-these-ideas/

Dacă vrei mai multe sfaturi despre predare sau avantaje pentru a avea acces la materiale gratuite sau cu preț redus, poți deveni un membru VIP al Owl Teacher.

Sursa articolului: https://theowlteacher.com/destress_before_school/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.