10 Sfaturi pentru vacanța de vară care să-i ajute pe părinți la sfârșitul anului școlar

Copiii voștri au devenit asemenea mânjilor pur-sânge care văd, dincolo de bariera încă lăsată, câmpul verde pe care abia așteaptă să zburde? Sunt nerăbdători să termine școala și să se bucure de vacanță și vă e greu să-i mai faceți să fie atenți în ultimele două săptămâni de școală? Da, e acea perioadă în care copiii anticipează Vacanța cea mare.

Iată, e 1 Iunie – Ziua copiilor, pe care o serbăm cu toții cu mare vervă – profesori și părinți. Pentru majoritatea copiilor, ziua asta e ca o adevărată barieră, dincolo de care văd libertatea vacanței care se apropie cu pași repezi. Ca profesori, va trebui să fiți inventivi.

Dar, ce pot face părinții pentru ca această perioadă să nu fie doar una de așteptare? Cum se pot pregăti ei, alături de copii pentru o vacanță în care nu este vorba doar de distracție?

Propunem astăzi părinților câteva idei venite de la o profesoară, Janelle Cox.

Janelle Cox este una dintre autoarele articolelor despre educație de la TechHub (un site cu multe resurse gratuite pentru profesori, create de profesori și experți în educație). Janelle își folosește experiența la clasă și cunoștințele obținute la masteratul în științele educației pentru a furniza materiale originale în domeniul educației.

1-vara-11

Ultimele două luni de școală sunt foarte stresante pentru profesori și elevi. Sunt atât de multe de făcut înaintea vacanței de vară*, și nu mai este destul timp ca să le faci. Dar părinții și elevii nu sunt singurii care au multe de făcut. Părinții au de asemenea o perioadă grea. Și ei, de asemenea, trebuie să termine ce au de făcut și să fie pregătiți pentru lunile de vară. Cu vacanța de vară** care așteaptă după colți, sunt multe lucruri la care să te gândești ca părinte, înainte ca școala să se termine. Pentru a-i ajuta pe părinți să treacă prin haosul acestei perioade și să fie pregătiți pentru vacanța de vară***, împărtășiți cu ei aceste 10 sfaturi care le sunt adresate.

* http://www.teachhub.com/teacher-reflections 5 Reflecții pentru profesorii care se pregătesc să intre în vacanța de vară

** http://www.teachhub.com/top-12-ways-teachers-can-rock-summer-break 12 moduri în care profesorii pot îmbunătăți vacanța de vară

*** http://www.teachhub.com/training-seasonVacanța de vară: Formarea în afara sezonului

1-vara-8

Păstrează-ți rutina zilnică obișnuită înaintea vacanței

Pe măsură ce anul școlar se apropie de sfârșit, e ușor să-ți lași copilul să stea mai mult pe afară și să se ducă la culcare mai târziu. Cu toate acestea, anul academic încă nu s-a terminat, așa că este important să păstrezi copilul în aceeași rutină, așa cum ai făcut-o întregul an. Dacă, tot timpul anului tu îi dădeai copilului o gustare și îl puneai să facă lecțiile imediat ce ajungea acasă, atunci asigură-te că el va continua să facă asta. NU schimba rutina doar pentru că vremea afară s-a schimbat și școala e pe terminate. Dacă programul copilului era să meargă la culcare la ora 8 pm în timpul săptămânii, atunci rămâi la acest program. Dacă tu vei încerca să-l schimbi acum, ai putea să vezi un mic monstru când te vei scula dimineața.

Stabilește obiective pentru sfârșitul de an

Întocmai cum (poate) ți-ai stabilit obiectivele de început de an, tu ar trebuie să-ți stabilește de asemenea și obiective pentru sfârșitul de an. Dacă obiectivul copilului tău a fost să obțină un loc de onoare la începutul anului, obiectivul lui ar trebui să ajungă la acel loc de onoare la sfârșitul anului. Dar poate nu a fost vorba doar de un loc premiat, ci de altceva – să înceapă să învețe o limbă străină, să facă un sport/ mai multă mișcare, să învețe să înoate etc. Fiecare scop al copilului trebuie să fie doar pentru el și nevoile, dorințele și abilitățile lui. Tu doar asigură-te că stabilești aceste obiective împreună cu el pentru a te asigura că ele au un rezultat pozitiv.

Păstrează școala ca pe o prioritate

Sfârșitul de an înseamnă vreme mai frumoasă, ceea ce înseamnă de asemenea practicarea sporturilor de primăvară-vară în timpul săptămânii. Când se întâmplă asta, de multe ori rezultatele academice scad. Fii sigur că nu înscrii copilul la prea multe activități după școală (afterschool) în timp ce școala încă se desfășoară. Asta va asigura că obiectivul de promovare a școlii (cu rezultate bune) are mare prioritate.

1-vara-12

Rămâi consecvent în ce privește temele pentru acasă

Doar pentru că este sfârșitul anului nu înseamnă că al tău odor poate lenevi și să nu-și facă temele. Este la fel de esențial să continue cu studiile, la fel cum a fost și la începutul anului școlar. De fapt, ar putea fi chiar mai important, deoarece notele de sfârșit de an pot avea un impact major asupra mediei copilului tău, note care pot însemna că a trecut sau va rata anul școlar (și, cine știe, intrarea la liceul sau facultatea pe care dorește să o urmeze). Asigură-te că copilu tău nu sacrifică tema de acasă pentru că este mai cald afară și soarele stă mai mult pe cer. Asigură-te că ești consecvent în ce privește rutina de acasă pentru studiu, chiar până în ultima zi de școală.

1-vara-1

Gândește-te la învățarea din timpul verii

Acum este timpul să revizuiești toate fișele cu rezultate ale copilului (report cards – dacă profesorii lui ți-au trimis aceste fișe detaliate) și să le analizezi cu adevărat. Uită-te să vezi dacă este vreun subiect care are nevoie de ceva mai multă atenție din partea copilului tău. Dacă ai orice întrebare sau preocupare, acum este timpul să dai un telefon profesorului (ca să te sfătuiești cu el, nu să-i sari în cap!!, n.n.). Asta te va ajuta să determini de ce fel de curs de îmbogățire sau activitate de învățare de vară ar putea avea, sau nu, nevoie copilul tău.

1-vara-6

Cercetează programele de vară de dezvoltare / enrichment

Menține obișnuința copilului de a învăța în această vară, înscriindu-l într-un program de vară de dezvoltare / enrichment (poate fi curs, tabără cu obiective de dezvoltare/ învățare, activități). Primăvara este perioada cea mai bună pentru a începe să cauți aceste programe, deoarece locurile la cele mai interesante tind să se ocupe repede. Dacă copilul tău are nevoie de ajutor suplimentar la citire sau matematică, atunci poate că vei lua în considerare un program de enrichment care să-l ajute să fie gata pentru viitorul an școlar. Sau, dacă îi lipsesc abilitățile sociale, atunci poate vei dori să iei în considerare o tabără cu programe de drama terapie, sau teatru pentru tineri, unde ei pot lucra la abilitățile lor de comunicare. (Sau la alt tip de program pentru un copil care este foarte inteligent și preocupat de un domeniu pe care nu îl dezvoltă suficient în orele de școală – astronomie, robotică, arheologie, fotografie, științele naturii, muzică, dans etc. – n.n.)

1-vara-3

Fii gata pentru orice nouă schimbare în școală

Este copilul tău pe cale să înceapă cursurile la o nouă școală în anul viitor, sau a trecut la o altă clasă, sau la un alt ciclu, ceea ce înseamnă o nouă școală? Pentru a-l ajuta să intre mai ușor în această nouă situație, fii sigur că arunci o privire la noua școală/ noua clasă, la împrejurimi. De asemenea, încearcă să participi la orice program de orientare organizat de școala respectivă. Ajutându-l pe copilul tău să devină familiar cu noul mediu, cu împrejurimile va ajuta la scăderea nervozității lui și vei face următorul an școlar mai puțin stresant pentru el.

Cere un profesor de clasă nou

Primăvara este momentul în care inspectoratele (și directorii) decid unde vor plasa elevii în următorul an școlar. Dacă copilul tău intră în clasele elementare și tu vrei un anume învățător pentru el , acum este timpul să scrii o scrisoare directorului de școală. În funcție de inspectorat, majoritatea școlilor îți vor cere să scrii o adresă / cerere oficială către director. Multe școli îți vor permite doar să ceri ”ce fel” de profesor va lucra cu copilul tău, nu și numele de fapt al învățătorului/ profesorului.

1-vara-10

Caută un job de vară sau o oportunitate de voluntariat

Dacă copilul tău este la liceu, atunci un job de vară este o modalitate grozavă pentru el ca să învețe unele experiențe de viață valoroase. Este de asemenea o modalitate foarte bună de a învăța cum să își gestioneze banii proprii. Află care sunt interesele copilului tău și cercetați împreună oportunitățile de muncă sezonieră. Dacă îi plac copiii, ei ar putea fi buni ca babysitter sau însoțitor în parc. Dacă îi plac animalele, ar putea lua în considerare o muncă la un cabinet veterinar sau adăpost de animale, ca intern pentru vară. Ei pot deveni de asemenea voluntari, undeva la o organizație din oraș care ajută comunitatea locală.

1-vara-7

Să spui La revedere

Să te desparți de prieteni poate fi extrem de greu. Acești copii au fost împreună cu aceeași copii și același învățător/ profesor toată ziua, în fiecare zi. Ajută-ți copilul să păstreze legătura cu prietenii lui în timpul verii, punându-i să-și schimbe numerele de telefon înainte ca școala să se termine. Pune-i să-și ia rămas bun de la învățător/ profesor, alegând (sau făcând singur) un dar special de sfârșit de an, pentru a le arăta cât de mult îi apreciază.

Tu, ca profesor, ajuți părinții să se pregătească pentru sfârșitul de an școlar? Dacă faci asta, te rugăm să împărtășești sfaturile, sugestiile și trucurile tale în comentariile la acest articol. Ne-ar place să aflăm gândurile și opiniile tale despre această temă.

Sursa. http://www.teachhub.com/10-summer-break-tips-help-parents-year-end

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.