Resurse pentru părinți, profesori și directori privind tranzițiile

Așa cum v-am promis, iată un prim articol despre tranziții – de fapt, o listă întreagă de resurse pe această temă. Ne vom strădui să traducem o parte din aceste resurse pentru voi, în funcție de interesul vostru. Având în față această listă, așteptăm de la voi mesajele care să ne spună ce material doriți să traducem de aici.

Matt Davis este un autor cu ale cărui articole din Edutopia v-ați mai întâlnit aici, la noi. Matt provine dintr-o mare familie de educatori – bunicii, părinții și surorile lui – toți sunt profesori. Acum câțiva ani el a avut inițiativa de a pune la un loc și de a evidenția materiale resursă pentru părinți, profesori, directori de școală și administratori (inspectori) pentru a-i putea ajuta pe elevi să facă tranziția spre clasele elementare, gimnaziale, de liceu și mai departe – spre universitate sau să-și găsească primul loc de muncă.

1-tranzitii-5

Sfârșitul anului școlar poate fi un timp plin de nervozitate pentru elevi, în special pentru aceia care vor face o tranziție majoră spre școala elementară, spre gimnaziu, liceu sau universitate. Pentru acești elevi, se ridică multe întrebări și curiozități despre rigoarea academică, despre cum să se descurce cu relațiile cu noii colegi, profesori, cu programul și viața socială, cu cursurile și chiar mici îngrijorări privind lacătul cu cifru de la noul dulap din noua școală (mie mi-au trebuit câteva încercări până am învățat cum funcționează..)

Din fericire, există o mulțime de resurse pe internet cu informații utile pentru toți actorii implicați – părinți, elevi, profesori și directori/ administratori (inspectori școlari) – care să ne ajute să susținem tranziții de succes către noua mare treaptă din parcursul procesului de educație. Iată aici câteva pentru fiecare treaptă importantă din parcursul școlar de la grădiniță spre universitate și dincolo de ea.

1-tranzitii-6

Prima zi de școală: De la educația timpurie la școala elementară

1-tranzitii-3

Dulapuri, orare și prieteni noi: Făcând tranziția la gimnaziu

1-tranzitii-1

Saltul la liceu

1-tranzitii-2

Spre Universitate și angajare

Sursa: https://www.edutopia.org/blog/transition-resources-teachers-matt-davis

One thought on “Resurse pentru părinți, profesori și directori privind tranzițiile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.