Ce m-a învățat Joe DiMaggio despre Leadership

Iată un articol al autorului cărții Hacking Project Based Learning, Ross Cooper, profesor, supervizor pentru curriculum și director de școală. În articolul său, la fel ca și în alte articole, Ross vorbește despre oamenii care l-au inspirat, de la care a învățat sau cu care se sfătuiește atunci când întâmpină o problemă din domeniul în care acești oameni au mai multă experiență. L-am ales pentru că ilustrează principiile și modul în care cei mai buni profesori și directori de școală își îmbunătățesc continuu performanțele învățând unii de la alții, susținându-se și apreciindu-se reciproc.

leadership-5Misiunea mea în viață nu este doar să supraviețuiec, ci să prosper și să fac asta cu ceva pasiune, ceva compasiune, ceva umor și ceva stil. – Maya Angelou

Da, aceasta este cea mai lungă perioadă în care nu am publicat nimic pe blogul meu în cei aproape patru ani. Dar, am o scuză..

De al ultima mea postare am făcut trecerea de la poziția de supervizor pentru curriculum la clasele K-12 în Pennsylvania, mutându-mă în Comitatul Bergen, New Jersey, unde (începând cu 15 Ianuarie) sunt acum mândrul director al T. Baldwin Demarest Elementary School (TBD) din Old Tappan School District. Și, în timp ce privesc neîndoios înainte spre munca mea de acum, care va fi subiectul principal al articolelor mele, cred că este important să acord un articol sau două reflecțiilor despre experiențele mele anterioare.

leadership-1

Merită să-ți asumi orice risc atâta timp cât este pentru o cauză bună și contribuie la o viață bună. – Richard Branson

Acestea fiind spuse

Ziua de 22 Decembrie a fost ultima mea zi în care am lucrat cu Salisbury Township School District. În acea zi, când am ajuns acasă de la muncă, am început să fac tranziția mentală de la supervizor de curriculum la director. Ca parte a acestui proces (în afara unui somn necesar de recăpătare a puterii), am intrat într-o convorbire telefonică cu cineva pe care îl consider mentor și unul din cei mai buni prieteni ai mei, Tony Sinanis (Dr. Tony Sinanis, autorul cărții Hacking leadership). Ca parte a conversației noastre, am vorbit despre o mână de directori de școli elementare (actuali sau foști) de la care aș putea învăța. Privind înapoi, ceea ce iese în evidență cel mai mult nu sunt atât numele în sine, ci faptul că aceștia au fost educatori pe care deja i-am urmat și de la care am învățat via social media, dar cu care nu am avut prea multe interacțiuni unu-la-unu care fac mai multe decât doar să ”zgârie la suprafață”. Cu alte cuvinte, eu am învățat de la ei iar ei nici măcar nu au știut asta.

Gândindu-mă la această circumstanță, mintea mea rătăcește cumva către povestea faimosului Joe DiMaggio (faimosul jucător de baseball din SUA) din momentul în care, mai târziu în cariera sa, un reporter sportiv l-a întrebat de ce pune el atâta efort în fiecare meci, în ciuda faptului că el ”are la centură” faima, este deja considerat ca făcând parte din acea galerie a gloriei sportive (Hall of Fame). Răspunsul lui DiMaggio a fost:joe-dimaggio-6

Există întotdeauna un puști care ar putea să mă vadă pentru prima oară. Îi datorez ce pot să dau mai bun.

Vorbele astea ar fi putut fi cu ușurință spuse de un educator.

Ca educatori, niciodată nu știm cine ne privește, cine învață de la noi, pe cine inspirăm (în special când avem o prezență puternică în media socială). Dar există șanse și toți avem măcar o persoană care ne ține sus pe un piedestal, fie că este un coleg educator, elev, părinte al unui elev etc. Și, nu este nevoie decât de o gafă pentru ca percepția lui să se prăbușească (și, din păcate, de cele mai multe ori și părerea noastră despre noi, n.n.).

Așa cum am învățat din timpul petrecut ca administrator – consecvența de la un capăt al altul al unei zile nu este ușoară și, probabil, este una din cele mai grele părți ale meseriei.

leadership-4

Acestea fiind spuse…

Iată-i pe cei patru directori care m-au inspirat pe mine să devin director:

  • Jessica Cabeen: Jessica este directoarea unui centru de grădiniță din Minnesota și este autoarea unei cărți care urmează să apară în curând, Hacking Early Learning. Când am nevoie să primesc părerea unui alt director despre situațiile din grădiniță, Jess ar fi unul dintre oamenii la care m-aș duce.

  • Spike Cook: În ultimii câțiva ani, Spike a fost director de gimnaziu în New Jersey, iar înainte de asta a fost director de școală elementară în același district. Ea este autoarea cărții Connected Leadership și co-autoare a Breaking Out of Isolation (Scăpând de izolare), alături de Jessica Johnson și Theresa Stager.

  • Brad Gustafson: Brad ieste un director de școală elementară din Minnesota. Este cel mai bine cunoscut datorită colecției lui unice de pantofi, autori al cărții Renegade Leadership, și ca fiind una din cele mai bune ființe pe care le-am întâlnit. De asemenea, îi invidiez abilitatea de a produce slide-uri de prezentare absolut uluitoare.

  • Lisa Meade: Am întâlnit-o pe Lisa acum câțiva ani, pe vremea când era directoare de gimnaziu în New York, iar de atunci ea a devenit inspector asistent. Deși Lisa vorbește cu o voce domoală, munca ei (și scrierile ei) vorbesc cu tărie despre pasiunea pe care o are pentru elevii ei.

leadership-2

La urma urmei, nu știi niciodată cine te privește, te admiră sau așteaptă să te împiedici și să cazi. Dar, ca educatori, noi vom lucra întotdeauna cu elevii într-un fel sau altul.

Și, le datorăm tot ce putem da mai bun.

Cine te inspiră pe tine?

Sursa: https://rosscoops31.com/2018/02/17/joedimaggio/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.