Pentru directori – Căi simple pentru a-ți susține profesorii la început de an

În primul rând, vă dorim tuturor – directori, profesori, părinți, elevi – un an școlar plin de bucurii și succes! Până acum am scris mai mult articole adresate educatorilor – profesori, părinți. Astăzi, a venit timpul să adresăm câteva cuvinte și directorilor de școli – din partea unui alt director, autor de cărți și educator – Ben Johnson, unul din contributorii site-ului Edutopia. Iată câteva idei simplu de aplicat pentru orice director de școală.

back-to-school-5

Descui ușa atât de mult folosită și pășesc peste pragul clasei mele. Pereții albi, gazeta clasei goală și harababura de scaune și pupitre mi-au dat o senzație de respingere. Am ezitat să pășesc pe podeaua strălucitoare de linoleum, dar știu prea bine că luciul nu va dura după ce elevii vor sosi. Am o singură zi să pregătesc lucrurile pentru ei.

Am realizat destul de repede că erau mai puține pupitre și scaune în clasă decât era nevoie pentru numărul de elevi care-mi fusese repartizat. Oh, nu! Să încerc să plec în căutarea administratorului, m-am gândit, sau să mă apuc să aranjez clasa și să sper că va trece pe aici?

Am auzit o ușoară bătaie în ușă. “Hello, Dr. Johnson. M-am oprit doar să te salut și să văd dacă nu te pot ajuta cu ceva.Am zâmbit, pe dinăuntru și pe dinafară, și m-am gândit: ”Acesta va fi un an bun”.

Directorii înțelepți pot împlini nevoile profesorilor și, în același timp, pot stabili tonul pentru un an școlar minunat, vizitând cu regularitate clasele în aceste prime zile și săptămâni de școală, asigurându-se că profesorii se pot concentra pe furnizarea unei instruiri excelente în loc să trebuiască să vâneze, de exemplu, cinci scaune în plus sau un video-proiector care să funcționeze. Cu câteva măsuri de prevedere și anticipare, directorii de școli pot elimina multe din nevoile urgente care le sunt aduse la cunoștință în aceste prime săptămâni ale anului școlar.

back-to-school-1

Dragă profesore, când intri în această școală iubitoare,

consideră-te ca pe un membru special al unei familii extraordnare!

Să trecem la acțiune

Există câteva provocări cu care se confruntă deseori profesorii/ învățătorii la începutul anului școlar, și eu am niște sugestii pentru directori / administratori despre cum să rezolve aceste provocări chiar înainte ca ele să apară.

back-to-school-7Provocare: Profesorii au îngrijorări legitime la începutul anului școlar despre faptul că nu vor avea destulă hârtie să facă copii pentru materialele didactice de care au nevoie și despre alte consumabile, cum sunt bureții uscați de șters însemnările cu markerul, capse, creioane sau autocolante.

Soluția pentru directori: Poți pregăti o cutie cu consumabile uzuale pentru fiecare profesor, cu suficientă hârtie pentru ca ei să parcurgă primele săptămâni sau luni de școală. (Include și un baton nutritiv și o sticlă cu apă și vei face și mai mult o impresie grozavă).

Provocare: În timp ce profesorii își verifică lista de elevi, ar putea remarca că nu au în clase suficiente pupitre, scaune sau mese pentru numărul de elevi înscriși. În plus, ei s-ar putea întreba despre pașii necesari pentru a comanda manualele sau caietele de lucru cerute și să fie siguri că există comenzi pentru orice material auxiliar în așa fel încât acestea să fie disponibile.

Soluția pentru directori: Poți cere încă din timpul verii un chestionar pentru fiecare clasă ca să fii sigur că ai suficientă mobilă. Poți colabora cu inspectoratul pentru a-l întreba pe fiecare profesor din fiecare departament (specialitate) privind necesitățile lor de manuale și materiale auxiliare și pentru a fi siguri că există comenzi făcute pentru fiecare din acestea și pentru materialele auxiliare și că acestea vor fi disponibile.

back-to-school-3

Provocare: Profesorii trebuie să urmărească procese multiple, care trebuie să se petreacă în primele zile sau săptămâni de școală, și să fie siguri că ei ajung la multiplele întâlniri programate în această perioadă. Ei trebuie de asemenea să-și facă timp pentru formările online sau cursurile cerute de inspectorat și de regulamentele de la minister.

Soluția pentru directori: Dacă nu ai făcut-o încă, strânge la un loc o planificare calendaristică (ia în calcul o formă digitală, cum este Google calendar) în care sunt incluse toate întâlnirile, datele limită, formările profesionale și cursurile de dezvoltare cerute. Nu numai că profesorii tăi vor aprecia teribil asta, dar tu le vei îmbunătăți abilitatea de a îndeplini toate cerințele și să fie pe deplin pregătiți pentru elevii lor.

Provocare: Vor apărea în mod natural probleme cu tehnologia și nimic nu este mai frustrant pentru un profesor decât să nu poată utiliza tehnologia de care dispune. După curățenia sau renovările din timpul verii, lucrurile pot să nu se întoarcă în clasa potrivită. Ar putea lipsi cabluri, cordoane de alimentare, telecomenzi sau alte componente care împiedică profesorii să utilizeze video-proiectoarele, computerele, imprimanta etc. În plus, tehnologia în sine ar putea să nu funcționeze – bateriile ar putea fi descărcate, becul proiectorului poate fi ars sau computerul poate refuza să pornească.

Soluția pentru directori: Asigură-te că personalul tău tehnic (sau cel contractat, n.n.) verifică echipamentele fiecărui profesori și că au un sistem de comunicație solid, în așa fel încât reparațiile și înlocuirile de piese să fie efectuate prompt și fără greș.

Best-teacher-1

Profesorii au nevoie să știe că directorilor le pasă de ei așa că, dacă n-ai făcut-o încă, fă-ți timp să verifici ce nevoi are fiecare dintre profesorii tăi și, în special cei noi. Un zâmbet pe față, o strângere de mână și o întrebare ”Ai tot ce-ți trebuie?” vor merge departe, către un început de an în școala ta făcut pe o notă bună, pozitivă.

Cu cât simt că îți pasă și profesorii se simt mai susținuți la începutul de an, cu atât mai bine vor fi ei echipați să-și susțină elevii de-a lungul anului. Așa că rezistă tentației de a te concentra doar pe lista ta cu lucruri de făcut și petrece ceva timp cu profesorii tăi în cel mai critic moment al anului.

Sursa: https://www.edutopia.org/article/simple-ways-support-your-teachers-start-year?

Mulțumiri pentru Ben Johnson și Edutopia pentru articol și Pinterest pentru imagini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.