26 de Sfaturi bazate pe cercetare pe care le poți utiliza de mâine în clasă

Fie că vrei să crești angajamentul elevilor sau să-ți minimizezi propriul stres, vei găsi aici idei.

Un articol scris în februarie 2017 de Todd Finley în Edutopia.

grup-2

Cu atât de multe studii de cercetare despre clasă, publicate în fiecare zi, poți fi iertat dacă omiți unele din ele. Tehnicile de mai jos sunt super-tactice, în cea mai mare parte, strategii insuficient lăudate pe care vei fi nerăbdător să le încerci mâine.

Doar amintește-ți două lucruri. Primul, există întotdeauna limitări și nuanțe în cercetare, așa că îți sugerăm să dai click pe link-uri și să sapi mai adânc în studii. Al doilea, studiile sunt doar vorbe – aplicațiile și adaptările pe care le faci tu le dau putere.

grup-5
Cercetări despre angajarea elevilor

1. Salutându-i pe elevi pe nume și incluzând o declarație pozitivă la începutul orei a crescut angajamentul cu 27%.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1885415/Effects of Teacher Greetings on Student On-task Behavior

2. Universitatea din Virginia a selectat aleator un grup de elevi de liceu de la științe pentru a scrie rezumate despre ce au învățat ei în clasele lor. Un alt grup de elevi a scris despre știința utilă din propriile lor vieți. Cel de al doilea grup a căpătat note semnificativ mai mari și au raportat mai mult interes față de orele de știință.

https://www.nytimes.com/2014/09/07/opinion/sunday/go-with-the-flow.html?_r=2

https://today.duke.edu/2014/04/interestDe ce interesul este crucial pentru succesul tău

grup-3

3. Nu-i lăsa pe cei cu performanțe mai slabe în fundul clasei. Când elevilor din fundul clasei li s-a cerut să se mute pe locurile din fața clasei, participarea lor la performanța academică s-a îmbunătățit.

http://www.jamescmccroskey.com/publications/82.htmCLASSROOM SEATING ARRANGEMENTS: INSTRUCTIONAL COMMUNICATION; THEORY VERSUS STUDENT PREFERENCES

grup-1

Sfaturi de studiu pe care să le dați elevilor mâine

4. Efectuarea testelor practice previne pierderea de cunoștințe legată de stres mai bine decât re-citirea materialului.

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161124160426.htmPractice testing protects memory against stress

5. Pentru sarcini cognitive dificile, evitați muzica, televizorul și utilizarea social media în timp ce studiați. Nouă respirații profunde după ce, totuși, ați îndeplinit sarcini concomitente (inclusiv utilizarea social-media), mărește concentrarea. Tot asta face și privirea naturii (sau o fotografie cu un peisaj natural), atâta timp cât este verde.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2016/12/the-best-music-for-productivity-silence/509948/?utm_source=feed

http://www.spring.org.uk/2015/05/the-surprising-mental-benefit-to-glancing-at-a-grassy-rooftop-for-40-seconds.php

6. Notițele scrise de mână sunt mai bune decât notițele scrise pe laptop/ calculator.

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797614524581The Pen Is Mightier Than the Keyboard

7. Sublinierea textelor ajută elevii să obțină note mai bune la testele cu opțiuni multiple.

http://elephantsdontforget.com/wp-content/uploads/2016/08/Learning-White-Paper.pdf

8. Când sunt comparați cu cei care nu mâzgălesc, cei cărora le place să deseneze ceva își amintesc mai mult atunci când li se cere să suporte transmiterea de informații într-un mod plictisitor.

http://content.time.com/time/health/article/0,8599,1882127,00.htmlStudy: Doodling Helps You Pay Attention

9. Când practică muzica, sportul și matematica, elevii beneficiază de aplicarea efectului de intercalare (intre-țesere). În aceste subiecte, se schimbă paternul de învățare de la AAABBBCCC și se utilizează paterne ca ABCABCABC. Iată cum se aplică asta la practicarea tenisului: lovitură directă + revers + volei, și apoi repetarea secvenței.

Nu utilizați intercalarea când elevii învață ceva complet ne-familiar.

https://www.scientificamerican.com/article/the-interleaving-effect-mixing-it-up-boosts-learning/

10. Practica spațializată (să studiezi câte puțin o dată, de-a lungul unei serii de zile) este mai eficientă decât practica comasată (sesiuni ”pe rupte”). Deși sesiunile de practică / învățare comasată ”duc la performanțe grozave pe termen scurt”, ele prejudiciază performanța pe termen lung.

https://bjorklab.psych.ucla.edu/research/Applying Cognitive Psychology to Enhance Educational Practice

11. Dormitul între sesiunile de studiu pentru vocabular îi ajută pe elevi să învețe noi cuvinte mai repede.

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797616659930Relearn Faster and Retain Longer; Along With Practice, Sleep Makes Perfect.

GroupWork
Instruiri de care ei își vor aminti

12. Cerându-le elevilor să regăsească informația imediat după ce a fost prezentată promovează memorarea: ”Spune-i vecinului ceea ce tocmai ai învățat!”

http://learnmem.cshlp.org/content/23/2/72Recovering and preventing loss of detailed memory: differential rates of forgetting for detail types in episodic memory

13. Inundarea hipocampus-uui cu dopamină ajută rememorarea. Pentru a activa acest proces de “flashbulb memory” (memorie fulger), suprinde elevii înainte și după introducerea conținutului pe care vrei să și-l amintească. Glumele și video-urile YouTube pot fi de ajutor.

http://www.nature.com/nature/journal/v537/n7620/full/nature19325.htmlLocus coeruleus and dopaminergic consolidation of everyday memory

14. Curiozitatea pune creierul într-o stare care conduce la învățare. ”Când anticipezi un răspuns”, este ca și cum curiozitatea ”încălzește hipocampusul (memoria) dinainte.”

How Curiosity Changes the Brain and Enhances Learning https://www.youtube.com/watch?v=wl0ElFvPyiw

15. Când ne gândim la semnificația unui concept și facem conexiuni se petrece o codificare profundă. Atunci când introduceți un conținut nou, cereți elevilor să reflecteze cum această idee specifică se asociază cu ei.

http://cosy.informatik.uni-bremen.de/sites/default/files/Craik-Tulving-1975-Depth-of-Processing-and-the-Retention-of-Words-in-Episodic-Memory_0.pdf

grup-4

Îmbunătățirea scorurilor de achiziții academice

16. Unii elevi subestimează înțelegerea proprie a unui concept, ceea ce poate duce la momente neintenționate de ”te-am prins!” când ei sunt întrebați. Dar nouă studii arată că doar cerându-le elevilor să scrie sau să se gândească pentru 5-20 de secunde despre înțelegerea lor asupra temei, cum ar fi trecerea în revistă a unei liste, îi poate ajuta efectiv să recunoască lipsurile și să le completeze. Notați că această tehnică nu funcționează pentru subiecte mai puțin complexe – pentru acestea, cereți o explicație completă.

http://psycnet.apa.org/index.cfm?fa=buy.optionToBuy&id=2016-13813-001Reflecting on explanatory ability: A mechanism for detecting gaps in causal knowledge.

17. Potrivit unui studiu de la Harvard, acțiunea profesorilor albi care au discutat ce au ei în comun cu elevii afro-americani a ajutat la înlăturarea golului de achiziție de cunoaștere.

http://scholar.harvard.edu/files/todd_rogers/files/creating_birds_0.pdfCreating Birds of Similar Feathers

grup-STRESS

Cum să minimizezi stresul profesorului

18. Suprimarea emoțiilor negative este mai puțin eficientă decât reconsiderarea situației. Iată cum un profesor a utilizat reconsiderarea pentru a evita să dispere din cauza lipsei de achiziții a elevilor: ”Nu intru în panică… dacă elevul nu se descurcă prea bine, știu că este un proces pe termen lung. Aceasta nu este decât clasa a 7-a, și vor urma clasele a 8-a, 9, 10, 11 și 12.”

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0742051X15300226Teachers’ emotions and emotion regulation strategies: Self- and students’ perceptions

19. Nu stați pe lângă colegii care se plâng mereu. Tristețea este contagioasă. Una din căile de a-i condiționa pe nemulțumiții cronic să fie mai pozitivi este să evitați contactul vizual direct când încep să tune și să fulgere.

https://www.wired.com/2010/07/contagious-emotions/

http://www.inc.com/jessica-stillman/5-tips-to-protect-your-positivity-from-negative-colleagues.html

reading-from-slide-620x385

Nu contribuiți la efortul cognitiv inutil

20. Nu citiți textul unul slide în timpul unei prezentări. Această practică comună creează o supraîncărcare cognitivă, potrivit unor numeroase studii.

https://www.edsurge.com/news/2015-01-19-why-your-students-forgot-everything-on-your-powerpoint-slides

http://tecfa.unige.ch/tecfa/teaching/methodo/Kalyuga99.pdfManaging Split-attention and Redundancy in Multimedia Instruction

21. Nu-i pune pe elevi să se uite la tine în timp ce răspund la întrebări complexe. Contactul vizual ne epuizează resursele cognitive mai generale.” Într-un studiu, copiii au răspuns corect la întrebări complexe doar în 50% din cazuri atunci când au fost forțați să se uite la cineva. ”Rezultatele lor s-au îmbunătățit semnificativ când li s-a permis să evite privirea.” (Un alt studiu demonstrează că aceasta este adevărat de asemenea și pentru adulți.)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0010027716302360When we cannot speak: Eye contact disrupts resources available to cognitive control processes during verb generation

http://www.jstor.org/stable/27739912?seq=1#page_scan_tab_contentsGaze Aversion during Children’s Transient Knowledge and Learning

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1348/000712608X371762/abstract;jsessionid=11E00DFAE600CDA901F6B827E8871C4B.f04t02Effects of gaze-aversion on visual-spatial imagination

22. Minimizează utilizarea chestionarelor cu opțiuni multiple. Având o listă de posibile răspunsuri incorecte lângă cele corecte poate ajuta elevii, în mod nechibzuit, să învețe lucruri incorecte.

http://psycnet.apa.org/index.cfm?fa=buy.optionToBuy&uid=2005-13211-023The Positive and Negative Consequences of Multiple-Choice Testing

23. Evită confuzia conceptuală. Dr. Curtis Chandler identifică “comete și asteroiziși “adjective și adverbeca termeni care amețesc elevii atunci când sunt predate împreună (spate în spate). Dacă numărul de similarități (dintre două concepte) depășește cu mult diferențele, atunci există șansa ca elevii mei să fie încurcați.Predă aceste concepte în timpi diferiți de-a lungul anului școlar.

https://www.middleweb.com/26782/3-brainy-strategies-boost-student-learning/

grup-6

Cercetări despre instruirea în scris

24. Nu există avantaje statistic semnificative pentru marcarea unui număr mare de greșeli pe schițele elevilor, în comparație cu o marcare minimală a acestora. În plus, majoritatea elevilor răspund eficient la nu mai mult de cinci corecții de eroare per lucrare și tind să ignore comentariile făcute pe lucrarea finalizată.

Concluzia: Fă numai câteva comentarii pe primele schițe.

http://blog.penningtonpublishing.com/grammar_mechanics/how-much-and-what-to-mark-on-essays/

25. Citirea unor eseuri bune și a literaturii nu este suficientă pentru a îmbunătăți scrierea elevilor. Profesorii trebuie nu numai să modeleze compunerea dar și să furnizeze analize explicite ale diferitelor genuri critice care să fie practicate ulterior.

http://writing.uncc.edu/sites/writing.uncc.edu/files/media/docs/Effective_Writing_Instruction_What_Research_Shows.pdf

26. Lăudarea bombastică a învățăceilor afro-americani pentru eseuri mediocre dăunează stimei lor de sine și le poate accelera dezangajarea academică. Un feedback care este specific și critic și care se articulează cu credința instructorului în abilitățile elevului ridică performanțele la scris.

http://www.apa.org/pubs/journals/releases/xge-a0033906.pdfBreaking the Cycle of Mistrust: Wise Interventions to Provide Critical Feedback Across the Racial Divide

Sursa> https://www.edutopia.org/article/26-research-based-tips-you-can-use-in-classroom-tomorrow-todd-finley

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.