S-a lansat competiția pentru ”Ziua Globală a Designului”

Am primit de la A.J. Juliani – mai știți, cel cu Competiția MARTE – anunțul de lansare a celei de doua Competiții pentru Ziua Globală a Designului. Ce ziceți, participați și voi?

design-thinking-7

Iată articolul lui:

Anul trecut, peste 40.000 de elevi și 450 de școli din 5 continente au participat la prima competiție Global Day of Design.

Postarea a devenit virală pe măsură ce elevii și profesorii au împărtășit și și-au lansat proiectele creative de-a lungul zilei și în jurul globului. Anul acesta, o facem din nou și abia așteptăm să vedem ce concep, construiesc și fac elevii!

design-thinking-two

Competiția Global Day of Design din 2017 va avea loc pe 2 Mai!

Intrați pe site-ul GlobalDayOfDesign.com și veți avea acces la peste 20 de provocări de design GRATUITE pe care le puteți utiliza sau modifica/aranja. Completați forma de înscriere de mai jos cu detaliile voastre și veți primi gratuit Provocarea de Design.

Puteți de asemenea completa această Google Formo* pentru a include clasa / școala și elevii voștri în competiția oficială The Global Day of Design.

*https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZX82gj7OE0GcUYZFa6BvfvlvJffGir0AkHEpJriFxa0tgEA/viewform

design-thinking-6

Cum împărtășesc ce fac elevii mei în competiția The Global Day of Design?

Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 5 Mai. Noi vom împărtăși ceea ce elevii concep, construiesc și meșteresc pe Twitter, Facebook și Instagram utilizând acest hashtag #GDD17!

*Notă: Dacă școala voastră nu poate participa pe 5 Mai, alegeți data care funcționează pentru voi și utilizați totuși acest hashtag #GDD17 pentru a împărtăși lumii ce ați făcut!

design-thinking-5Ce este Design Thinking – Gândirea conceptuală?

Poate ați auzit acest termen înainte sau chiar ați citit unele articole despre Design Thinking. Iată punctul de vedere al co-fondatorului acestui concept pentru învățământul K-12 (preuniversitar), John Spencer care descrie astfel Design Thinking**:

Termenul de “design thinking” este deseori atașat de spațiile de activități și de laboratoarele STEM (științe și matematică). El începe cu premisa de a stârni curiozitatea elevilor și de a le permite să creeze, testeze și re-creeze până ce ei eventual lansează ceea ce au făcut către o audiență reală (câteodată globală, dar de cele mai multe ori locală). Design thinking nu este un subiect sau o temă sau o lecție. Este mai mult o cale de a rezolva probleme, care încurajează asumarea de riscuri și creativitatea.

** http://www.spencerauthor.com/2015/05/what-is-design-thinking-can-it-work-in.html/

design-thinking-2

Unde își are originea conceptul de Design Thinking?

Există o întreagă dezbatere despre originile conceptului de design thinking. Unii pretind că a început în anii 60′ cu cartea The Sciences of the Artificial. Alții arată spre cartea Design Thinking, care s-a concentrat mai mult pe planificarea urbană și arhitectură. Și încă, alții indică munca lui Robert McKim’s care poate fi regăsită în Experiences in Visual Thinking.

Părerea mea este că, la fel ca toate marile idei, a existat o evoluție, influențată de sute de oameni. Noi știm că munca noastră în jurul acestui concept a fost influențată de oameni ca Tom și David Kelley, Tim Brown, John Maeda, Peter Rowe (ca și de organizații ca Stanford d.school și IDEO). Scopul nostru este să continuăm să citim/ analizăm unele din aceste texte în profunzime și să privim evoluția acestei idei.

Design_Thinking_(2)

Alte resurse pentru Design Thinking:

design-thinking-3
Vă mulțumesc, ca întotdeauna,

AJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.