Jocuri educative de sezon – Bingo-Alfabet cu reni

Astă noapte a nins puțin și în București. Luminițele din oraș s-au aprins mai demult și suntem siguri că mulți dintre voi au început deja să decoreze pomii de Crăciun. Vin sărbătorile și ne bucurăm să le întâmpinăm cu toată bucuria… dar încă mai avem ore de făcut.

Ce-ar fi să îmbinăm bucuria sărbătorilor cu învățarea. Se poate? Cu siguranță! Mai ales pentru cei mici… Iată ce spune și Jodie, de la Growing Book by Book:

Cred cu tărie că învățarea alfabetului trebuie să fie amuzantă și jucăușă.

Aici* veți găsi o mulțime de jocuri și activități care sunt la îndemână pentru a-l / a-i ajuta pe copiii voștri să învețe literele și sunetele!”

* http://growingbookbybook.com/alphabet-games-and-activities/

santa-reindeer-3

Iată ce joc ne propune Jodie pentru lecțiile din apropierea sărbătorilor de iarnă (clasele pregătitoare și clasa 1) pentru recapitularea alfabetului – Bingo-Alfabet cu reni.

Sau pentru o petrecere cu clasa, sau pentru o petrecere acasă la părinți sau bunici, unde sunt mai mulți copii de 6-7 ani invitați.

Bingo-Alfabetul cu reni este un mod amuzant, cu aromă de Crăciun, pentru a practica recunoașterea literelor și sunetelor.

Cum vă pregătiți pentru a-i putea pune pe copii să joace Bingo-Alfabet cu reni

Materialele de care aveți nevoie:

– fișele/tăblițele Bingo-Alfabet cu reni, pe care le puteți găsi aici** (gratuit) și fise (pot fi bomboane, nasturi, biscuiței etc.)

**https://drive.google.com/file/d/0B_jZ6Av-h_xvMGNtX1hWQmgzcmc/view

Printați seturi cu cele opt fișe/ tăblițe colorate de Bingo-Alfabet, având grijă să aveți suficiente tăblițe pentru toți copiii. Fiecare tablă din set este diferită. Le puteți lamina dacă vreți să le re-utilizați în anii care vin.

Dați fiecărui copil un pumn de „fise”. Noi am utilizat bomboane roșii și verzi. Puteți utiliza de asemenea cubulețe, biscuiței, nasturi.

bingo-1

Cum se joacă Bingo-Alfabet cu reni

Puneți-i pe copii să acopere locul liber din centru (Rudolf) cu o fisă (bomboană).

Strigați o literă. Fiecare copil trebuie să plaseze o fisă pe litera care a fost strigată de pe tabla lui. Cel care obține o coloană sau un rând de litere acoperite cu fise (bomboane) și strigă „Ren”, câștigă.

Pentru copii mai mari, dacă copiii lucrează cu sunete, puteți pune un sunet (http://www.workwithsounds.eu/sound/) și apoi îi puneți pe copii să acopere litera care reprezintă acel sunet.

santa-reindeer-6

Și.. o mică lectură de sezon – povești cu reni

Desigur, va fi nevoie să și citiți o carte sau poveste cu reni, după ce vă jucați.

Ce vă recomandă Jodie de la Book by Book –

The Wild Christmas Reindeer de Jan Brett – este povestea unei fetițe – Teeka – care încearcă să antreneze un ren pentru Moș Crăciun. Dar, modul ei ferm de a proceda nu funcționează. Mica Teeka învață că fiind blândă și dornică să ajute este un mod mai bun de a învăța.

51pjwfjaikl

Apoi, mai este și povestea clasică Rudolph the Red Nose Reindeerversiunea ilustrată de Antonio Javier Caparo.

Suntem siguri că și voi puteți găsi și alte exemple de povești de Crăciun pe care le puteți citi copiilor. Distracție și învățare plăcută alături de copii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.