Magia este ceva făcut de tine

Un articol scris în 15 Noiembrie 2016 de AJ Juliani – specialist în educație și inovație tehnologică, autor al mai multor cărți – Lansarea (Launch), Cercetarea și inovația în clase, Învățarea din alegere.(https://www.amazon.com/A.J.-Juliani/e/B00JAMEPKA)

“Acum o săptămână, pe timpul acesta, familia mea și cu mine ne împachetam lucrurile pentru a merge acasă de la Disney World. În timp ce copiii se jucau în piscină, soția mea și cu mine ne-am aruncat o privire ca și cum nu credeam că trebuie să ne întoarcem iar la realitate. Disney ne dăruise atâtea memorii minunate, atât de rapid, iar gândul de a pleca era ceva ce doream să împing în fundul minții mele, până în ultimul moment.

Poate că era ideea de a ne îndrepta iar spre programul zilnic. Poate că era gândul la rolurile și responsabilitățile noastre regulate pe care le lăsasem în urmă ca să venim în acest loc. Poate că era știința că nu vom putea să mai petrecem atâtea ore prețioase împreună ca familie, doar pentru a ne simți bine așa cum am făcut-o cât timp am fost la Disney.

Dar, cu toată sinceritatea, eu cred că acea privire venea dintr-un loc al adevăratei înțelegeri despre cât de specială a fost experiența noastră în cele câteva zile care au trecut.

Și, aici e lucrul cel mai nebunesc, aproape toată lumea cu care am vorbit despre experiența lor la Disney a spus un lucru similar: Ei nu au vrut să părăsească magia.

big_thunder_mountain_disneyland_park_paris

Cineva a făcut asta

disney-3Ca și copil, am fost într-o călătorie la Disney pe care n-am să o uit niciodată. Este încă acea vacanță de familie despre care frații mei și cu mine vorbim cel mai mult. Să călătorești de-a lungul Floridei într-un automobil combi, să poposești pe malul râului Wikiwachi, luptându-te cu șerpii, înotând alături de lamantini în râu, și cele doar două zile petrecute la Disney, în care ne-am bucurat de cursele ca Space Mountain și Splash Mountain care mi-au făcut mintea mea de copil să explodeze.

disney-4

Mersul din nou acolo, ca adult, a adus la lumină din nou copilul din mine. Dar în a doua zi petrecută de noi acolo, fata mea m-a întrebat: „Tati, cine a făcut toate astea?

A trebuit să mă opresc din drum un moment.

Cineva a făcut asta. A plecat de la idee. Și acum cu toții beneficiem de ea. .

M-am uitat la fiica mea și am întrebat,Știi că Walt Disney a fost o persoană reală?

disney-1

Ea a râs, Da, i-am văzut statuia cu Mickey.”

Ei bine,” am continuat, “asta a fost ideea lui. Dar sute de oameni au ajutat la modelarea ideii, au construit Disney World, și acum alte mii încă o ajută să funcționeze în fiecare zi.

Deci,” a întrebat ea, “de ce a făcut Walt Disney toate astea?”

Asta e o întrebare bună, hai să vedem…”

Ne-am petrecut orele de prânz căutând informații online despre Disney World. Am văzut cum mii de oameni lucrează acolo, de ce el a creat Disney Land și apoi Disney World, și am vorbit despre proces..

În acea noapte, când ne-am întors la hotel după o zi lungă, nu m-am putu împiedica să continui să mă gândesc.

– Cineva a făcut asta.

disney-8

Ei au trecut prin întregul proces de gândire al conceptului.

Întâi, au privit, au ascultat și au învățat despre nevoia oamenilor de a avea un loc în care să construiască memorii ale familiei, să scape de plasa zilnică a lumii și să se întoarcă la ceea ce contează cu adevărat.

Apoi, punând o tonă de întrebări, și-au dat seama ce este posibil cu adevărat și, au utilizat informațiile de la diferite feluri de oameni pentru a înțelege procesul și problemele care trebuie rezolvate.

De aici, a venit timpul de a conduce ideea și de a descoperi (prin brainstorming) posibilitățile pentru Disney World. Ce idei ar rezolva problemele și ar construi o experiență uimitoare, extraordinară pentru oricine vine?

disneyland-paris-contruction

Apoi, totul a fost crearea. Construirea,conceperea și realizarea parcului.

Parcul a trecut prin multe transformări pe măsură ce Disney și alții au evidențiat ceea ce merge și au corectat ceea ce eșua.

Dar, dacă te gândești cu adevărat la asta, magia nu s-a întâmplat până când Disney și echipa sa nu l-au lansat în lume. Când și-au împărtășit ideile, creația și experiența au transformat parcul dintr-un loc magic într-o experiență magică.

Magia este ceva făcut de tine. Este ceea ce noi facem.

Hai să dăm elevilor noștri oportunitatea nu numai să o experimenteze ci, de asemenea, să o construiască ei înșiși în interiorul școlilor noastre.”

Sursa: http://ajjuliani.com/magic-something-make/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.