Construiește o clasă colaborativă cu Microsoft Teams

Pentru că tot am vorbit în articolul trecut despre beneficiile utilizării (corecte) ale tehnologiei digitale în clasele de școală, astăzi vă propunem un articol scris de Jennifer Gonzalez în Cult of Pedagogy, prin care ea promovează o excelentă unealtă integrată (și gratuită) creată de Microsoft, care ajută orice clasă sau grup să poată lucra ca echipă.

De la Jennifer am înțeles că tot ce aveți de făcut este să creați un cont al școlii pe o platformă (cloud) și apoi orice clasă sau grup poate utiliza această unealtă de lucru.

Ideea este că, dacă v-ați decis ca din anul viitor să utilizați tehnologia în clase, pentru a vă ilustra mai bogat lecțiile, pentru educația prin proiecte, activități de grup, inclusiv pentru teme comune/proiecte pentru acasă ale elevilor, pentru ca elevii să poată comunica mai ușor între ei și voi să comunicați mai ușor cu elevii, cu părinții, cu colegii sau pentru a păstra legătura de la distanță cu un mentor-expert, puteți de acum să utilizați cea mai nouă tehnologie, care să faciliteze colaborarea și vouă să vă ușureze munca.

Class-team-colaborare-1
Am atins un punct în care avem o mulțime de unelte fantastice pentru a ne îmbunătăți instruirea, dar totul este împrăștiat: O bucată de informație vine prin email, conversațiile se petrec într-o facilitate de text, o altă filă ne este trimisă prin mesageria Facebook (messenger)Păstrăm mai multe tabs (ferestre) deschise pentru o duzină de website-uri, schimbăm de la o aplicație la alta (apps), verificăm notificările din diferite locuri.

Și ne-am obișnuit mai mult sau mai puțin cu asta. E în regulă. Dar nu ar fi frumos dacă am putea pune toată comunicarea legată de școală într-un singur loc?

Microsoft Teams ne furnizează acest loc unic și mult mai multe. Este o platformă de transfer care nu numai dirijează fluxul tău de predare, dar face posibil ca tu să creezi un spațiu mai robust de colaborare între elevii tăi.

Haideți să vedem cum funcționează Teams (echipe) și ce poate face.

Ce este Microsoft Teams?

Gândește-te la Microsoft Teams ca la un un nod de comunicare (hub) unde tu și elevii tăi interacționați online, un spațiu de lucru unde comunicați, împărțiți file/ fișiere și chiar vă întâlniți online. Aceste video * (în engleză) arată cum funcționează:

* https://www.youtube.com/watch?v=ZgmIucYKiZMModulul 1: Cum să începi cu Microsoft Teams

Class-team-colaborare-4

Caracteristici cheie

Comunicarea și colaborarea

Utilizând platforma Microsoft Teams, profesorii și elevii pot comunica unu-la-unu sau în grupuri:

  • Profesorii pot trimite mesaje și anunțuri unui anume elev sau întregii clase deodată. Utilizatorii individuali pot crea camere de discuție private cu alți utilizatori.

  • Cu facilitatea Channels (canale), profesorii pot crea sub-categorii în cadrul fiecărei echipe pentru a stoca fișiere, pentru proiecte speciale sau teme specifice.

  • Utilizatorii pot desfășura întâlniri video utilizând tehnologia Skype incorporată sau pot participa la discuții online cu Flipgrid, care este de asemenea integrată chiar pe platformă.

  • Profesorii pot utiliza OneNote Class Notebooks (caietul de notițe al clasei) pentru a împărtăși notițele și fișe și pentru a da feedback elevilor, individual. Caietele de notițe pot fi de asemenea împărtășite între membrii unei instituții/ facultăți pentru a culege și gestiona resurse, pentru a colabora sau dezvolta noi documente și pentru a împărtăși materiale de dezvoltare profesională.

Însărcinările (Assignments)

Microsoft a adăugat recent o unealtă pentru managementul sarcinilor (de lucru, evident, n.n.); Multe dintre aceste caracteristici provin de la platforma Chalkup, care s-a alăturat companiei Microsoft la începutul acestui an. Cu acest nou adaos, profesorii pot acum să-și gestioneze însărcinările fără ca măcar să părăsească mediul Teams.

Cu uneltele din Assignments (sarcini de lucru), profesorii pot:

  • Crea, atribui, colecta și da feedback asupra însărcinărilor/ sarcinilor de lucru.

  • Atașa fișiere/ documente relevante – uneltele Microsoft Office ca Word, PowerPoint, Excel, și OneNote sunt incorporate direct în platformă, așa că tu poți crea cu aceste unelte și poți însărcina elevii să facă la fel.

  • Crea, salva și utiliza rubrici pentru evaluarea muncii elevilor: Constructorul de rubrici se poate personaliza și permite utilizatorilor să adauge un feedback scris și să meargă înapoi pentru a ajusta nota mai târziu (Microsoft lucrează de asemenea pentru a adăuga capacitatea de single-point rubric** la aceste unelte!)

** https://www.edutopia.org/article/6-reasons-try-single-point-rubric

Class-team-colaborare-3
Integrarea aplicațiilor (Apps)

Iubesc această caracteristică. Atunci când tu ai nevoie să ridici lucrurile la un alt nivel, poți utiliza unele din cele mai populare aplicații pentru educație chiar în interiorul mediului Teams, incluzând de exemplu Kahoot!, Nearpod, Quizlet, și Flipgrid. Dacă o anume aplicație va fi utilizată frecvent de un grup, tu poți adăuga un tab special pe un anumit canal doar pentru acea aplicație, pentru ca utilizatorii să ajungă la aplicație mai rapid.

Nimic de descărcat, nimic de cumpărat

Microsoft Teams se bazează pe mediul cloud, ceea ce înseamnă că tu nu trebuie să cumperi sau să instalezi un soft nou. Și este complet gratuit pentru educatorii și elevii care au subscris la un Office 365 Education *** (subscripție care este de asemenea gratuită).

***https://products.office.com/en-US/student/office-in-education?tab=schools&ms.officeurl=education

Pe deasupra, poți utiliza Team atunci când ești în mișcare: doar trebuie să pui aplicația iOS sau Android pe telefonul tău mobil și-ți poți accesa contul clasei de oriunde.

Cum ar putea Teams să modifice felul în care lucrezi

Este ceva ce merită spus despre integrare: Cu atât de multe pe care poți să le construiești pe o platformă unică, nu mai trebuie să ai de a face cu zăpăceala de a amesteca conturile, de a intra în mai multe locuri și cu acel du-te-vino dintre aplicații. Și prin simplul fapt al dispariției acestei zăpăceli, îți eliberezi timpul și energia, te calmezi și profiți de avantajele pe care aceste unelte pot să ți le ofere.

  • Să poți stabili o scurtă întâlnire video cu un coleg profesor de pe hol înseamnă o colaborare mai bună și asta înseamnă o predare mai bună.

  • Să știi că elevii pot colabora într-un mediu unic înseamnă că tu le poți da ca sarcină mai multe proiecte colaborative, iar tu vei fi capabil/capabilă să monitorizezi cum merg lucrurile în fiecare grup.

  • Să-i antrenezi pe toți pe o platformă unde fiecare persoană poate participa creează un spațiu de joc pentru cei introvertiți – chiar și cei mai tăcuți au oportunitatea să aibă o voce activă în discuții.

  • Să ai o locație centrală pentru învățarea și colaborarea profesională – unde tu și colegii tăi puteți împărtăși informație și discuta probleme și proiecte importante – ar putea însemna mai puține ședințe care să vă consume timpul.

Class-team-colaborare-2
De unde ai putea începe?

Capacitățile Microsoft Teams ar putea părea copleșitoare la început. Și cum tu deja rulezi o mulțime de alte sisteme pe alte platforme, gândul de a începe ceva nou ar putea să fie descurajant.

Iată ce îți sugerez: alege un proiect și încearcă să desfășori toate operațiile prin Microsoft Teams. Acest proiect ar putea să fie un eveniment, o campanie de strângere de fonduri, un comitet pe termen scurt sau studierea de către profesori a unei cărți. Fă ceva care să aibă un punct final definit și pune-i pe toți cei implicați să se țină de lucrul în această platformă.

Vor apărea niște probleme pe măsură ce toată lumea se obișnuiește să navigheze prin ea, dar gândește-te la asta ca la o experiență de învățare. O dată ce ai încercat Teams cu un singur proiect, vei avea o idee mai bună despre cum l-ai putea folosi în alte arii de activitate.

Ne așteaptă și altele

De-a lungul ultimului an am devenit mai familiarizată cu inovațiile pe care Microsoft le adaugă repertoriului lor și sunt din ce în ce mai impresionate cu fiecare strat pe care îl descopăr. De la uneltele lor de accesibilitate (#1), la resursele pentru STEM și puterea incredibilă a Teams, Microsoft alocă o cantitate incredibilă de timp, energie și putere de gândire în inovațiile dedicate școlilor. Abia aștept să văd ce va mai urma.

#1 – https://support.office.com/en-us/article/microsoft-teams-for-education-training-videos-and-resources-926063cd-f5ab-4ded-804c-71fcafce8fdc?ui=en-US&rs=en-US&ad=USMicrosoft Teams for Education training videos and resources

Jennifer

Sursa articolului: https://www.cultofpedagogy.com/microsoft-teams/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.