Un bănuț pentru inginerie: 3 Provocări STEM pe care le poți face astăzi

Iată un mesaj și un articol propus de Cassi Noack de la Minds în Bloom

Ai putea să aloci 5 minute din oră pentru a-i entuziasma și angaja pe elevii tăi?

Hmm… da. Știm cu toții că activitățile creative pot reseta atenția elevilor. Pe termen lung, aceste activități ne dau întotdeauna înapoi timpul alocat pentru ele.

Așa că, de ce nu ai face cu ei o scurtă activitate STEM? Va funcționa fie că predai în clasă, fie că predai virtual/ online!

Îți recomand pentru început pe cele propuse în articolul intitulat 3 Stem Challenges You Can Do Today.

În acest articol este vorba despre angajarea elevilor prin utilizarea unor materiale obișnuite, a unor provocări simple și unui interval scurt de timp. Vei găsi chiar și câteva idei despre cum să modifici aceste idei pentru învățarea virtuală.

Dacă vrei cu adevărat să utilizezi astfel de activități STEM pentru a aprinde mintea elevilor tăi, dă-le elevilor prima provocare, setează ceasul pentru 5 minute și uită-te la ei cum se agită pentru a arăta celorlalți un concept grozav.

Am făcut împreună cu Rachel, colega mea, niște slide-uri Google ca fișe de lucru, pe care le poți utiliza dacă vrei să transformi o mică provocare STEM într-o oportunitate de învățare mai profundă. Poți da click pe link-ul de mai jos pentru a-ți face o copie (sunt gratuite și foarte drăguțe). Această resursă îi va orienta pe elevii tăi pentru a-și planifica lucrul, pentru a concepe și reflecta asupra provocării.”

https://docs.google.com/presentation/d/1SFhtLMxxFrdNCGIu3yaFXsUIl4KU7kG3W9AQ562-Xto/copy

Doi elevi din clasa pregătitoare lansând pompoane cu catapulta creată de ei din bețișoare și elastice

3 Provocări STEM pe care le poți face astăzi

Bună! Numele meu este Meredith, și public în blog-ul meu and Momgineer, care se concentrează pe modalitățile de a-i angaja pe elevi în probleme de inginerie, matematică și științe. Sunt încântată că am fost invitată să public acest articol în Minds in Bloom.

Iată cele trei provocări STEM pe care le poți utiliza chiar astăzi!

Provocările STEM sunt o modalitate grozavă prin care poți explora ingineria atunci când îți lipsește timpul de a organiza provocări riguroase de design ingineresc. Aceste trei provocări pot fi organizate cu foarte puțin timp de pregătire și cu materiale pe care, fie le ai la îndemână, fie pot fi obținute ușor.

Predarea virtuală nu trebuie să te oprească din a utiliza ideile STEM/ ȘTIM!

Iată o idee! Poți organiza o competiție STEM prin intermediul Zoom. Dacă le dai elevilor o provocare flexibilă, permițându-le să aleagă materialele pe care le au la îndemână, ei pot completa provocarea acasă și își pot arăta rezultatul prin camera video. Cât de amuzant!

Provocările STEM din acest articol pot fi adaptate la învățarea virtuală foarte ușor. Hai să spunem că faci cu elevii provocarea cu turnul. Pur și simplu permite elevilor să utilizeze materialele pe care le pot găsi. Poți să ai o restricție în ce privește mărimea ”blocurilor” de construcție, dar nu cere materiale specifice. Asta permite elevilor să fie și mai creativi. (Asigură-te că acorzi elevilor și timpul de a face ordine când au terminat! Spune-le că fac curat ca să poată utiliza materialele la altă provocare, și mai amuzantă).

Amintește-ți că planificarea, înregistrarea și partea de reflecție asupra unei provocări STEM este la fel de importantă ca și provocarea în sine. Poți utiliza această fișă de lucru* pentru oricare din provocările pe care le alegi!

* https://minds-in-bloom-inc.ck.page/308085c8ff

Eleve din clasa a IV-a, măsurându-și turnul

Cel mai înalt turn

Această provocare poate fi repetată de mai multe ori, folosind materiale variate!

  • Alege materialele: Bețe pentru construcție, pahare de plastic sau hârtie (mai ușor de construit), curățitoare de pipă (mai greu), piese de lemn / de domino, blocuri de construcție de la diferite jocuri, un pachet de cărți sau cutii de împachetat mici (dela bomboane cu alune, de ex.) – toate pot fi opțiuni de materiale. Fixează cronometrul! Adăugând constrângerea de a realiza construcția în doar 5 minute va schimba drastic modul în care elevii abordează problema.
  • Măsoară turnurile: Asigură-te că elevii vor măsura cu acuratețe cât de înalte sunt turnurile lor. După asta poți trece toate rezultatele pe un grafic de înălțime pentru a le compara și a descoperi gradul de înălțime atins.
  • Fă totul mai provocator: Poți reduce chiar și mai mult timpul de construcție sau îi poți pune pe elevi să construiască legați la ochi sau cu ochii închiși, mai ales în varianta în care elevii lucrează împărțiți în grupuri. Asta va duce la un lucru în echipă cum nu s-a mai văzut!
  • Varianta virtuală: Lasă elevii să utilizeze ce materiale au acasă la îndemână pentru a completă provocarea. Cu niște simple restricții (nici un obiect folosit pe post de ”cărămidă” nu poate fi mai mare de o palmă), elevii au flexibilitatea de a lucra cu mijloacele lor.
Elevă testând labirintul cu bile

Labirintul provocator

Dacă, atunci când ai fost copil, ai avut jocul Labirintul, atunci această provocare cu siguranță îți va aduce în minte amintiri amuzante!

  • Alege materialele: Cutii de pantofi sau ciocolată sau alt gen de cutii din carton și plastilină sau lut de modelat sunt cele mai rapide și ușoare alegeri, dar poți încerca și alte materiale, cum ar fi tuburi de la șervetele de hârtie cu găuri tăiate lateral sau chiar cărămizi de Lego.
  • Testează-l: Pune-i pe elevii tăi să testeze fiecare labirint care a fost creat de ei/ colegi (conducând o bilă prin labirint) și înregistrează timpul în care au ajuns de la punctul de plecare la sosire. Vezi cine a avut timpul cel mai scurt la fiecare labirint și determină care a fost cel mai dificil labirint, pe baza timpului mediu (asta implică și nițică matematică).
  • Fă totul mai provocator: Creați labirinturi 3D sau unul în care parcursul bilei nu este vizibil tot timpul! În imaginea din articolul original a unui labirint făcut din tuburi de carton, poți vedea bila când trece prin fiecare tub, dar nu o poți vedea când trece între tuburi. Un labirint și mai provocator, care se bazează pe abilitățile de auz și tactile este cel în care vezi bila chiar și mai puțin și trebuie să o urmărești după sunet și vibrațiile pe care le produce atunci când trece prin tuburi. .
  • Varianta virtuală: Explică-leelevilor dinainte în ce constă provocarea, astfel încât ei să aibă timp să colecteze lucrurile pe care le-ar putea utiliza, cum ar fi tuburile de la șervetele de hârtie sau de la hârtia igienică. Le poți furniza de asemenea rețete pentru a fabrica lut sau idei alternative pentru elevii care nu au acasă bile. Boabe de cereale, capace de sticle etc. pot fi folosite de asemenea în această provocare.
Variantă de labirint, făcut dintr-o farfurie de plastic și bețișoare colorate

Lansator de pompoane

Aceasta ar putea deveni provocarea preferată a elevilor tăi! Dacă te simți curajos (și poți aloca timp), o puteți completa chiar după provocarea cu turnurile și poți să-i pui pe elevi să încerce să dărâme turnurile cu proiectilele din pompoane.

  • Alege materialele: Tuburile de carton de la prosoapele de hârtie, clipsuri pentru dosare, benzi de elastic, linguri de plastic, curățitoare de pipă, hârtie milimetrică, bandă, agrafe pentru hârtie, bețișoare și, evident, pompoane – toate pot fi utilizate.
  • Testează-l Pune-i pe elevii tăi să lanseze 10 pompoane și să înregistreze pe un tabel cât de departe au fost lansate, apoi pune-i să adune cele mai mari trei distanțe și să găsească media.
  • Fă totul mai provocator: Alegeți o țintă care trebuie lovită, cum ar fi o păpușă hula hoop (Hopa Mitică), sau un pahar de hârtie sau utilizați turnurile din pahare din provocare nr. 1!
  • Varianta virtuală: Elevii nu trebuie să lanseze neapărat un pom-pom. Ei pot utiliza un ghemotoc de pânză, un ghem de tăieței sau orice altceva au la îndemână. Elevii pot apoi concura cu ei înșiși, reflectând la proiectul lor și îmbunătățindu-l, sau creând un concept de lansator nou, mai puternic.
Elev de clasa a II-a testându-și lansatorul făcut acasă, din tuburi de carton, elastice și o lingură de lemn

Ai nevoie de un cronometru?

Iată aici două cronometre online pe care le poți folosi pentru provocările tale (de 10 minute și de 5 minute). Sunt filme video pe care le poți deschide într-un tab nou.

https://m.youtube.com/watch?v=GGOi2v5hREo&feature=emb_title – 10 minute

https://m.youtube.com/watch?v=CZlYBsNTlec&feature=emb_title – 5 minute

Sfaturi generale pentru provocările STEM:

  • Strânge resursele dinainte, și întotdeauna strânge mai multe materiale decât te-ai gândit că vei avea nevoie! Cere donații de tuburi, cutiide carton etc. de la părinți sau alți profesori, în special când ai elevi mai mici.
  • Să ai la îndemână o cameră video digitală sau telefonul, pentru a surprinde imagini cu creațiile elevilor tăi. Publică-le pe blogul clasei sau tipărește-le pentru a le lipi în caietul tău de proiecte de știință interactive. Câteodată e dificil să iei cu tine o creație atunci când vine timpul să faceți ordine, dar poți păstra un instantaneu foto și le poți spune elevilor că pot recrea acel proiect, studiind fotografia și notițele pe care și le-au făcut în partea de concepere a proiectului. .
  • Amintește-ți să recunoști realizările elevilor tăi nu numai după conceptul final, ci și după toate aspectele care contribuie la o provocare STEM de succes. Care echipă a lucrat mai bine împreună? Ce elev a documentat pașii mai clar și detaliat? Cine a rezolvat o problemă într-un mod unic, chiar dacă nu a funcționat bine la sfârșit?

Eu sper că vă veți distra cât mai mult cu aceste trei provocări STEM!

Altă variantă de lansator de pompoane

Câteva cuvinte despre mine, Meredith:

Înainte de rolul curent de mamă care face homeschooling pentru cei doi copii, am fost inginer-mecanic. Îmi place să creez provocări practice de inginerie, pentru a ajuta alți profesori și părinți să inspire noi generații de ingineri. Vă invit să vedeți materialele create de mine** și să vizitați blogul meu, Momgineer***:

** https://www.teacherspayteachers.com/Store/Meredith-Anderson-Momgineer/Category/Engineering-STEM-112342

*** http://momgineer.blogspot.com/

Sursa articolului: https://minds-in-bloom.com/engineering-on-dime-3-stem-challenges/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.