3 Căi pentru a construi ”Energia” în școlile voastre

Astăzi vom continua cu unul dintre articolele lui George Couros din seria despre cultura școlilor și elementele care compun cultura unei școli.

1-Energy-1

Am scris recent articolul despre cele trei elemente care compun cultura unei școli, cei trei ”E” (3 E’s of Building a Great School Culture), și acestea sunt următoarele:

Mediul (The Environment) este vorba despre spațiul/ spațiile din jurul nostru și despre ”lucrurile” de care este nevoie ca să îi putem deservi pe elevii care învață.

Experiența (The Experience) – este despre ceea ce concepem noi pentru învățare și ceea ce îi împuternicim pe ceilalți să creeze pentru ei înșiși.

Energia (The Energy) – este ceea ce aducem în noi înșine pentru școlile noastre și ceea ce alții ajută să se declanșeze în ceilalți.

Deși eu le văd pe toate trei ca având o mare importanță, m-am concentrat foarte mult în ultimul timp pe ”Energie”. Nu numai pentru mine însămi ci și pentru că iau parte la deschiderea școlilor de peste tot din America de Nord. Am fost luat pe sus de entuziasmul și pasiunea din atât de multe districte încât mi-a făcut plăcere să fiu acolo și m-am gândit cât de mult acestea vor fi menținute pe parcursul anului. Deși ”energia” este ceva ce noi, ca indivizi ar trebui să facem tot posibilul să ne umplem de ea, avem de asemenea un impact asupra acelora din jurul nostru. A

Iată aici trei lucruri pe care le-am cules de-a lungul călătoriilor mele din această vară:

1-Energy-4

I. Ia-ți munca în serios, dar nu te lua pe tine prea în serios.

Am avut plăcerea să mă întâlnesc în această vară cu inspectorul general David Faltys și cu incredibila lui echipă. Am plâns literalmente deoarece inima îmi bătea așa de repede simțind pasiunea din districtul său. A fost incredibil.

Un lucru pe care l-am remarcat a fost că, deși el lua foarte în serios modul în care își deservea personalul, el nu se lua prea în serios. Modul său relaxat și simțul umorului, în special pe seama lui, făceau atmosfera extrem de relaxată și amuzantă.

  1. Educația este o profesie care te marchează emoțional și, dacă noi suntem serioși tot timpul, este mai probabil să apară epuizarea.. Am văzut această imagine recent și asta a fost un memento puternic: ”Semnul că tu ai un loc de muncă pozitiv este râsul. Doar ascută cât de mult se râde la locul tău de muncă. Râsul este un foarte bun semn de pozitivism. Poți munci din greu și totuși să râzi și să te bucuri mai mult de ziua ta de muncă.” – Sam Glenn

  2. Cel mai influent lider din cariera mea mi-ar fi spus întotdeauna după zi grea: ”Dacă nu râzi, vei plânge.” Ea mi-ar fi amintit mereu că o atitudine pozitivă și amuzată este la fel de contagioasă ca și opusul, așa că a fost întotdeauna decizia mea să aleg ceea ce sper ca ceilalți să adopte.

1-Energy-3

II. Arată aprecierea ta oamenilor de fiecare dată când îți aduci aminte.

Indiferent dacă este un coleg sau un șef, un elev, un părinte, să păstrăm deseori aprecierea în gândurile noastre bune și să le uităm pe cele proaste/ rele. Eu fac întotdeauna această glumă despre cât de greu le vine celor de la departamentul de IT deoarece ei niciodată nu aud comentarii ca, ”Hei! Internetul a funcționat toată ziua astăzi! Mulțumesc!” Vă garantez că ei sunt expuși sentimentului opus TOT TIMPUL!

Îți trebuie foarte puțină energie ca să spui ceva frumos, dar este sigur că, dacă toți aud opusul toată ziua asta le poate seca energia tuturor. Să spui ceva plăcut a fost întotdeauna gratuit dar asta poate avea mai mult impact asupra oamenilor decât vei afla vreodată.

Mergi întotdeauna de partea pozitivului.

1-Energy-2

III. Amintește-ți întotdeauna De ce faci ceea ce faci.

Există o diferență semnificativă între ce prezintă media și vocea elevilor. De asemenea, în zilele de pregătire profesională, avându-i pe elevi alături, ca parte a zilei și/sau împărtășindu-și darurile cu educatorii, pare întotdeauna să ridice entuziasmul încăperii.

Un lucru simplu pe care l-am utilizat ca director atunci când am fost doborât de hârțogăraie sau mail-uri a fost să mă duc pur și simplu într-o clasă și să-i văd pe elevi. Asta îmi amintea de ce făceam munca plicticoasă pe care trebuia să o fac.

Amintește-ți de ce faci ceea ce faci.

Deși acest articol este despre cum să ridici energia celorlalți, trebuie să înțelegi că deseori noi ne creștem propria energie în acest proces. Energia, entuziasmul și pasiunea sunt contagioase și ceea ce facem ca să le creștem în ceilalți este cel mai probabil că ne va ajuta să le dezvoltăm și în noi.

Sursa articolului: https://georgecouros.ca/blog/archives/8453

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.